Jak ktoś chce rozbijać pół-automaty na kategorie to wystarczy pisać o "auto lift" i "auto return"
W mojej starej rozpisce o podziale gramofonów na kategorie traktuję obydwa rodzaje obsługi jako semi-auto.
Z tego co mówią interenety wynika, że ten model KENWOODA to niezbyt częste zjawisko na polskim i europejskim rynku. Na e-bay jest kilka ogłoszeń, ale póki co nie mam ochoty bawić się w import z Japoni. Ceny oscylują w okolicach 4000 PLN + koszty transportu/inne opłaty. No właśnie... ma ktoś doświadczenia z importem z JPN? Na odległość ciężko sprawdzić stan, a więc jest jakieś ryzyko, że przyjedzie trup. Ryzyko uszkodzenia w transporcie też jakieś jest... Piszę o tym dlatego, że mogę nabyć drogą kupna taki gramofon, który jest po serwisie w PL. Daleko nie mam, a więc chyba się wybiorę i obejrzę to cudo na własne oczy i uszy. Jaka cena wg Was jest realna i uczciwa za ten model KENWOODA, w stanie b. dorym i po serwisie... powiedzmy bez wkładki?
Jaka cena wg Was jest realna i uczciwa za ten model KENWOODA
KP-1100 został wprowadzony na rynek w 1985 roku, a KP-9010, który pojawił się w 1988 roku, był jego następcą, ale pod względem technicznym i konstrukcyjnym jest to ta sama jednostka. Oba modele na rynek japoński. Myślę, że koło 5-6 klocków byłoby dobrze.
Najbardziej boję się whisky, bo po niej, nie boję się niczego .
Dwa lata temu koło trójki się trafiały ale to się pewnie nie wróci. U japończyków w lepszym stanie kosmetycznym oscylują koło 4kpln (może. Z aukcji na Yahoo da radę taniej). Poniżej 3 to często zmęczone modele. Plus polska/wysyłkiwa dokładka i będzie uczciwa cena.
Spokojnie można polować na każdy z mojego pierwszego postu bo to w zasadzie to samo ale cen to nie zmienia więc pewnie im młodziej tym lepiej.