Dziś zrobiłem taki eksperyment, że dociążyłem koniec ramienia ciężarkiem około 2-3 gramy (na razie moneta 20 gr). Oczywiście ramię jest nadal wyważone.
Efekt bardzo mi się podoba: więcej dołu, czego brakowało mi w moim torze. Wkładka MP-110.
Na logikę, nie powinno to chyba mieć negatywnych efektów ubocznych?
Witajcie
Właśnie wymieniłem wkładkę na Audio Technica AT 3600L ,zważyłem wagą docisk ale podobnie jak poprzednik mam problem ze przy niektorych plytach igła spada z płyty na lead in pod talelerzem znalazlem 3 potencjometry oznaczone vl3 vl4 vl5 którym z potencjometrów mogę ustawić początkowe położenie ramienia?
aby zapobiec spadaniu igły z płyty przy lead in nalezy posiadac dlugi srubokręt płaski i w otworze po lewej stronie od ramienia po przesunięciu go w taki sposob aby zobaczyć w otworze wyżlobiony rowek na srubokręt, nalezy wyregulować ramię kręcąc srubokretem przeciwnie do ruchu wskazówek zegara
Dzień dobry.
Podpinam się tutaj, żeby nie mnożyć tematów.
Kilka dni temu przesiadłem się z Foniki GS-475 na tego Denona. Wiem już, że mam do wymiany fotorezystory. Czy ktoś z koleżeństwa posiadający konto na vinylengine mógłby dla mnie ściągnąć instrukcję serwisową? https://www.vinylengine.com/ve_download ... ice_en.pdf
Z góry dziękuję.