Witam.
Jestem posiadaczem gramofonu Reloop RP-5000 M3D. Jakiś czas temu miał on "wypadek" podczas którego wygięciu/skręceniu uległo ramię oraz zniszczone zostało jedno z bocznych łożysk. O ile łożysko zdobyłem i wymieniłem o tyle ze znalezieniem ramienia mam problem. Gramofon gra, ale pod wkładkę, z jednej strony mam podłożonych 5 podkładek aby je sensownie wypozycjonować. Nie ukrywam, że nie wygląda to zbyt estetycznie, zapewne również została zakłócona prawidłowa droga jaką ramię musi pokonać podczas odtwarzania płyty, z racji jego nieprawidłowego kształtu.
Powiedzcie mi proszę, czy wiecie gdzie mogę nabyć stosowne ramię, ewentualnie może ktoś wie czy da się dopasować coś z innego modelu od innego producenta? Do Reloop'a pisałem - nie posiadają interesujących mnie części do tego - dawno już wycofanego z produkcji modelu.
Reloop RP-5000 m3d - ramię
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Reloop RP-5000 m3d - ramię
Jedyna opcja to polować za samym ramieniem albo kupić drugi egzemplarz z jakąś wadą by z dwóch zrobić jeden kompletny.
- NotOldClassic
Może tu: https://instrumentalparts.com/keyboard ... t=alphaasc coś się znajdzie?
I'm Not Old, I'm Classic
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Są ramiona od wyższych modeli.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum