Cześć!
Mam problem z gumą mocującą przeciwwagę do ramienia w Akaiu AP-D33.
Zaczęła się mocno kruszyć i zdecydowanie straciła na sztywności, więc w tej chwili sytuacja wygląda tak:
To jest już po rozkręceniu całości, dodaniu dodatkowej podkładki pod śrubę (od strony tulei, na której jest przeciwwaga - bez tego śruba za bardzo się wkręca w gumę i deformuje ją jeszcze bardziej) i mocnym dokręceniu. Działa. Ale boli mnie jak to wygląda. Poza tym mam obawy co do tego jak to się będzie zachowywać z biegiem czasu.
Jest na to jakiś patent? Domyślam się, że połączenie ramienia i tulei na której jest przeciwwaga - "na sztywno" raczej nie jest dobrym pomysłem (bo w końcu po coś ta guma tam jest). Dostanie takiego elementu nowego jak sądzę nie jest możliwe, a używane raczej (z racji materiału) będą w podobnym stanie...
Akai AP-D33 - guma mocowania przeciwwagi
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Akai AP-D33 - guma mocowania przeciwwagi
Szukaj nowego gramofonu.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Trochę się obawiałem takiej odpowiedzi, ale rozumiem.
Na pewno nie będzie to akcja "na już", ale zacznę to mieć na uwadze.
Poszukiwania chyba najlepiej byłoby zacząć od określenia budżetu - przydałaby się porada - nie chciałbym sprzętu gorszego niż mam, więc jaki minimalny budżet (bez wkładki) należałoby przyjąć ?
Na pewno nie będzie to akcja "na już", ale zacznę to mieć na uwadze.
Poszukiwania chyba najlepiej byłoby zacząć od określenia budżetu - przydałaby się porada - nie chciałbym sprzętu gorszego niż mam, więc jaki minimalny budżet (bez wkładki) należałoby przyjąć ?
- Dante
- Gramofon: SL1700mkII/PS-P7X
A możesz wydłubać to, co zostało z tej gumy i zrobić zdjęcie?
Aż i tylko kawałek gumy... Myślę, że da się to dorobić.
Aż i tylko kawałek gumy... Myślę, że da się to dorobić.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
500 zł.
Jak ktoś się podejmie naprawy tego co widać to proszę bardzo

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Jak najbardziej da się to wyjąć, bo jest ciągle w jednym kawałku. Wychodzi z tej tulei bez problemu. Tylko przy każdej operacji robi się tego kawałka coraz mniej, więc wolę tego nie ruszać dopóki nie trzeba. Niemniej - da się wyjąć i zdjąć wymiary. W okolicach weekendu spróbuję to ruszyć. Gdyby to był sztywny element, to pewnie dałoby się nawet w 3D wydrukować, ale z gumą gorzej to widzę.
Dzięki za info!