Pokrywa do gramofonu NOWA - gdzie kupić
- katar
- Gramofon: SL-1900
Pokrywa do gramofonu NOWA - gdzie kupić
Cześć, mam pytanie. Czy ktoś z Was orientuje się, gdzie można kupic nowa, dorobioną, obudowę do Technicsa SL-1900 ? Nie podoba mi się ta zażółcona i dosyć cienka osłona a dodatkowo mam odgniotkę od oparcia się o nią (takie mikro peknięcia jak na lakierze samochodu od myjni szczotkowej) Czy ktoś może dorabiał? Jest jakiś zakład który się tym zajmuje ? Za namiary z góry dzięki.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Re: Pokrywa do gramofonu NOWA - gdzie kupić
Zamówienie + zawias = u nas masz tę łodzką firmę Akces - są w okolicach Raszyna, zamówienia via dział market.
http://sklep.akces-plexi.pl/
Nowe to szukaj po wymiarach, swego czasu znalazłem dla siebie na winylach,pl ale obecnie nie wiem czy mają w ofercie.
Klejenie DIY robi gość Librasund i paru kolegów ma od niego pokrywy na forum.
A może pomyślisz o polerce swojej, no ale jak napisałeś że cjenkość, to kwasss raczej..
http://sklep.akces-plexi.pl/
Nowe to szukaj po wymiarach, swego czasu znalazłem dla siebie na winylach,pl ale obecnie nie wiem czy mają w ofercie.
Klejenie DIY robi gość Librasund i paru kolegów ma od niego pokrywy na forum.
A może pomyślisz o polerce swojej, no ale jak napisałeś że cjenkość, to kwasss raczej..
- katar
No odpada moja, czasem lubi się po niej przespacerować kocur, i boję się, że może pęknąć i uszkodzić coś więcej. Strasznie podobają mi się te z przeźroczystej plexy i taką bym chciał mieć 

- katar
Nowa zamówiona z allegro. 199pln + wysyłka więc cena do wytrzymania (oczywiście wolałbym wydać kasę na płyty ale... )
Zobaczymy jak z dopasowaniem i jakością.
http://allegro.pl/nowa-pokrywa-do-techn ... 3D#thumb/1
Zobaczymy jak z dopasowaniem i jakością.
http://allegro.pl/nowa-pokrywa-do-techn ... 3D#thumb/1
-
- Gramofon: Technics SL-Q300
Witam,
Poszukuję wykonawcy nowej pokrywy do mojego SL-Q300. Widzę, że na winyl.net polecana jest firma Akces. Czy ktoś ma od niej pokrywy i może coś powiedzieć o jakości wykonania? Pochwalić się zdjęciami? Firma nie ma własnej galerii (przykładowych pokryw) więc nie wiem czego można się spodziewać.
Sprawę dodatkowo komplikują zawiasy (łamiące się na potęgę wypusty pokrywy), występujące w pokrywie mojego jak i całej rodziny podobnych Technics'ów (gł. z TP4). Z uzyskanej od nich informacji wynika, że najwyraźniej jeszcze takiej wersji nie wykonywali...
Poszukuję wykonawcy nowej pokrywy do mojego SL-Q300. Widzę, że na winyl.net polecana jest firma Akces. Czy ktoś ma od niej pokrywy i może coś powiedzieć o jakości wykonania? Pochwalić się zdjęciami? Firma nie ma własnej galerii (przykładowych pokryw) więc nie wiem czego można się spodziewać.
Sprawę dodatkowo komplikują zawiasy (łamiące się na potęgę wypusty pokrywy), występujące w pokrywie mojego jak i całej rodziny podobnych Technics'ów (gł. z TP4). Z uzyskanej od nich informacji wynika, że najwyraźniej jeszcze takiej wersji nie wykonywali...
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Pomyśl chwilę - skoro jest polecana to raczej nie dlatego że nikt z nich nie skorzystał i uważa że odwalają manianę

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Dziękuję @Wojtek za cenną radę, normalnie jestem w szoku, że na to nie wpadłem...
To, że jest polecana (tzn. w dwóch lub trzech postach została wspomniana), nie jest jednoznaczne z tym, że na Winyl.net są obecni (i aktywni) odbiorcy jej pokryw, że są zadowoleni, i że zwrócenie się z prośbą o ich opinie jest jakimś ignoranctwem, który usiłujesz mi wmówić (nota bene, nic nie pomagając tym wpisem, pomyśl chwilę...)
To, że jest polecana (tzn. w dwóch lub trzech postach została wspomniana), nie jest jednoznaczne z tym, że na Winyl.net są obecni (i aktywni) odbiorcy jej pokryw, że są zadowoleni, i że zwrócenie się z prośbą o ich opinie jest jakimś ignoranctwem, który usiłujesz mi wmówić (nota bene, nic nie pomagając tym wpisem, pomyśl chwilę...)
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
No właśnie na logikę i zdrowy rozsądek to by miało bardzo mało sensu, ale jeśli myślisz inaczej to pozostaje mi jedynie uszanowanie tego

A to już sobie sam dopowiadasz

Cierpliwości i ktoś kto zamawiał w Akces się wypowie, a w między czasie może z pawlosem się dogadasz w drugim wątku

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Pokon@ opinie co pokryw Akcesa i Librasound są już na forum i pojawiały się kilkukrotnie. Jakość wykonania jest podobnej klasy. Dają radę ale zawsze się coś znajdzie.
Pokrywy robi też Trafalgar@, kol. z forum, można się dopytać. Mam od Trafa clipy na LP i są doskonale wykonane z dużą dbałością o estetykę.(dział DIY).
Natomiast jeśli nie masz zawiasów to będzie kłopot, bo trudno je dobrać - szukaj używek.
Z trzech powyższych źródeł najlepszy kontakt i wizualizacja: Traf i Libra, produkty można zobaczyć na zdjęciach, resztę dogadać. Akces - robią dobrze ale kontakt bardziej skomplikowany itd.. sam napisałeś o wątpliwościach.
Pokrywy robi też Trafalgar@, kol. z forum, można się dopytać. Mam od Trafa clipy na LP i są doskonale wykonane z dużą dbałością o estetykę.(dział DIY).
Natomiast jeśli nie masz zawiasów to będzie kłopot, bo trudno je dobrać - szukaj używek.
Z trzech powyższych źródeł najlepszy kontakt i wizualizacja: Traf i Libra, produkty można zobaczyć na zdjęciach, resztę dogadać. Akces - robią dobrze ale kontakt bardziej skomplikowany itd.. sam napisałeś o wątpliwościach.
-
@Darkman, wielkie dzięki za wyczerpujące informacje!
Gramofon ma na szczęście sprawne zawiasy.
Szukając wykonawcy pokryw odpytałem sporą garstkę firm "robiących w plexi" ale odzew był mizerny lub ceny zaporowe. Szybko natomiast otrzymałem odpowiedź i oferty wykonania pokryw od firm... czeskich:
www.plexiplast.cz
oraz
www.koplast.cz
Ceny pokrywy z przydymionego plexi do SL-Q300 (i jemu podobnych, z wypustami do zawiasów - otrzymali zwymiarowane rysunki) oscylują w okolicach 210 zł (bez transportu). Z klarownego - jakieś 170zł.
@Wojtek Wygląda na to, że faktycznie pojawia się szansa na oryginał do drobnej renowacji.
Gramofon ma na szczęście sprawne zawiasy.
Szukając wykonawcy pokryw odpytałem sporą garstkę firm "robiących w plexi" ale odzew był mizerny lub ceny zaporowe. Szybko natomiast otrzymałem odpowiedź i oferty wykonania pokryw od firm... czeskich:
www.plexiplast.cz
oraz
www.koplast.cz
Ceny pokrywy z przydymionego plexi do SL-Q300 (i jemu podobnych, z wypustami do zawiasów - otrzymali zwymiarowane rysunki) oscylują w okolicach 210 zł (bez transportu). Z klarownego - jakieś 170zł.
@Wojtek Wygląda na to, że faktycznie pojawia się szansa na oryginał do drobnej renowacji.
-
Oryginalne pokrywy były wykonywane metodą wtrysku albo próżniową.Koszt formy astronomiczny.Wszystkie dorabiane są klejone bo docinane z elementów albo gięte +klejenie.Nie powalają wyglądem.
Problemem są zawiasy zwłaszcza Sony gdzie mocne sprężyny wyłamywały tylną ściankę.Było sporo różnych typów obecnie nie produkowanych i w zasadzie tylko szperanie po aukcjach.
Tomasz
Problemem są zawiasy zwłaszcza Sony gdzie mocne sprężyny wyłamywały tylną ściankę.Było sporo różnych typów obecnie nie produkowanych i w zasadzie tylko szperanie po aukcjach.
Tomasz