Tekst pod rysunkiem daj 1 pkt większy.(edit na 1 pkt)
Poza tym dobra robota... choć nie widzę wszystkiego

IMO błądklin pisze:Tylko dodam, że ostatnio, ku mojemu wielkiemu zdziwieniu, okazało się, że "pivot to spindle" nie jest liczone od środka szpindla tylko od krawędzi. A przy overhang juz od środka szpindla. Tak przynajmniej twierdzi ten gość od tego programu do wyliczania i rysowania szablonu.
Poczekam na inne opinie i poprawię. Przyzwyczajony jestem do papierowych wydruków i nie mam pełnego wyczucia co do odbioru na ekranie monitora.darkman pisze:Żółte teksty nieczytelne. Zrób pse czarne lub niebieskie / ciemny kolor. Linie zółte również - zmień np na ciemno szare/ciemno zielone.
Tekst pod rysunkiem daj 1 pkt większy.(edit na 1 pkt)
Poza tym dobra robota... choć nie widzę wszystkiego..bo bym się wypowiedział
No jeśli oś obrotu płyty to punkt znajdujący się na okręgu tworzonym przez szpindel, to wydaje się być logiczne. Tylko dlaczego dyskryminujemy geometrycznie punkt znajdujący się po drugiej stronie owej osi? Nie jestem jednak pewien co do tego jeśli. Swoją drogą trzeba by sprawdzić jak podają te lepsze protractory manualne
Jasne. Popraw też pse literówki "odległoś".
Tak, po powiększeniu na laptoku też słaby też żółty.
Overhang to odległość ostrza igły od osi obrotu płyty. Aby ja uzyskać wg. danych katalogowych danego ramienia musisz ustawić wkładkę w headshellu tak aby ostrze igły znalazło się w odległości 52mm od krawędzi gumowej uszczelki znajdującej się na kołnierzu headshella (takie ułatwienie).WQ_86 pisze:Wydrukuje i postaram się ustawić co do tego szablonu o ile sie uda.
Rozumiem, że olać 52 mm overhang ??
Jeżeli będę miał źle ustawiony AS to jakie będę miał objawy ??
Ten:
No ja podobnie jak Klin byłem zdania tradycyjnego - od środka szpindla. W przeciwnym razie dane przyjęte przez gościa od programu mają różnicę około ~3mm.
W programie wszystko jest ok, przeanalizowałem kilka ramion w posiadanych przeze mnie gramofonach i dane z pomiarów to potwierdziły.darkman pisze:Ten:
http://feickert.de/index.php?id=17
?No ja podobnie jak Klin byłem zdania tradycyjnego - od środka szpindla. W przeciwnym razie dane przyjęte przez gościa od programu mają różnicę około ~3mm.
Jeszcze nie luzowałem tych śrubek, ale jak bede robił wg szablonu to nie bede mial 52 mm, to na tej wkładce jest taki luz że można ją obracać ?? Chyba bardzo minimalny.W dwóch punktach obracasz/przesuwasz wkładkę aby była równoległa do linii. Najpierw w jednym potem w drugim punkcie. Robisz to tak długo aż w jednym i w drugim wkładka będzie równoległa do linii a przy tym czubek igły poruszał się po zaznaczonym łuku.