Wszystko fajnie, ale tak jak pisalem - chcialbym uzywac sprzetu od razu. Nie znam sie na gramofonach na tyle, zeby ocenic czy potrzeba mu takiego albo takiego serwisu

. Dlatego pisalem, ze moge przeplacic w granicach rozsadku, jezeli sprzet wg Waszych opinii jest zadbany, wyglada na to ze przeszedl serwis i bedzie sluzyl od razu po zakupie ( oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze nie wszystko da sie ocenic "na oko" na aukcji, ale Wy macie lepsze rozeznanie i doswiadczenie niz ja ). Nie chcialbym wchodzic w tematy gramofonowe w cenie 2000 i wyzej, bo po pierwsze jeszcze musze zakupic przedwzmacniacz, a calosc mojej kasy na wszystko to wlasnie 2000 - 2300 max. Dlatego ponawiam pytanie z przed kilku postow - czy z tych aukcji ktore wyszukalem mozecie przedstawic "top 3" od najlepszej do najgorszej ? No chyba, ze wszystkie sa meeega przewartosciowane, albo w ogole sie nie nadaja bo technicznie syf i do remontu... Bo jezeli tak jest to jakim kluczem mam sie poslugiwac przy poszukiwaniu kolejnych aukcji??