Winyle w Trójmieście
- Acia
Winyle w Trójmieście
Też jestem ciekawa opinii o sklepie w Oliwie. W Muzycznej Piwnicy byłam, bardzo duży wybór jednak drogo ale obsługa bardzo miła.
-
Winyle w Trójmieście
Nie ma tańszego stacjonarnego sklepu w Trójmieście,w każdym bądź razie o takowym nie słyszałem jak dotąd.Acia pisze:jednak drogo
- Acia
Re: Winyle w Trójmieście
Wiem,że nie ma dlatego przy okazji urlopu przywiozłam trochę z Krakowa. Swoją drogą tam na każdym kroku sklep z winylami, odwiedziłam naprawdę przedziwne miejsca i w każdym jakiś rarytasek a nie tylko śmieci za złotówkę, chociaż dla takich półki też istnieją i to jest fair. Czekam na ten dzień kiedy wyjdę na miasto i spędzę parę godzin na przeglądaniu półek z płytami( niekoniecznie na Jarmarku), porozmawiam o muzyce i o sprzęcie albo o samopoczuciu:) Brakuje miejsc z klimatem, miejsc gdzie nie tylko kupuje się winyle bo to modne ale gdzie można się spotkać i wymienić opiniami. TO chyba nisza i ktoś mógłby rozkręcić biznes.
-
Takim miejscem był Muzyczny Pchli Targ w Desdemonie. Bardzo sympatyczne miejsce, poznałem tam fajnych ludzi, przyjemnie spędziłem kilka niedzielnych popołudni. Niestety był.Acia pisze:Brakuje miejsc z klimatem, miejsc gdzie nie tylko kupuje się winyle bo to modne ale gdzie można się spotkać i wymienić opiniami. TO chyba nisza i ktoś mógłby rozkręcić biznes.
"Drodzy państwo ze względu na coraz niższą frekwencję zawieszamy działanie Muzycznego Pchlego Targu do odwołania."
To by było chyba na tyle, jeśli chodzi o atrakcyjność tego "biznesu"...
edit: targ zawieszony nie zlikwidowany - wróci po wakacjach
- Acia
Winyle w Trójmieście
czekam, na pewno się wybiorę, wcześniej mimo wszystko wpadnę na Jarmark, czasami polski jazz tam mają w rozsądnych cenach i dobrym stanie.blackholesun pisze:edit: targ zawieszony nie zlikwidowany - wróci po wakacjach
-
.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2016, 20:00 przez blackholesun, łącznie zmieniany 1 raz.
- krolix
Winyle w Trójmieście
Za kilka dni otwarcie nowego sklepu w Trójmieście:
Black Goodies Record Store - Aleja Niepodległości 806, 80-805 Sopot https://www.facebook.com/bgrecordstore
Black Goodies Record Store - Aleja Niepodległości 806, 80-805 Sopot https://www.facebook.com/bgrecordstore
-
Winyle w Trójmieście
Jak często bywa w naszym kraju problemem jest by sklep miał polską nazwę...
- krolix
Normalnie bym się z Tobą zgodził, jednak Black Goodies to nazwa już wcześniej istniejącego projektu, którego sklep jest niejako rozwinięciem. A "Record Store"... cóż, projekt jest w pewnym sensie międzynarodowy. Kto się zetknął z trójmiejską sceną dub/reggae wie o co chodzi.kielek pisze:Jak często bywa w naszym kraju problemem jest by sklep miał polską nazwę...
Trzymam kciuki za ten sklep, bo mam nadzieję, że będzie tam znaleźć takie płyty, jakich dotąd w Polsce w stacjonarnych sklepach nie było.
- Acia
Winyle w Trójmieście
i jak ? ktoś był odwiedził? Sklep w Oliwie? Sopocie?
-
Winyle w Trójmieście
Być nie byłem,ale z tego co opisał wyżej krolix sklep w Sopocie to nie moje klimaty,a patrząc na ofertę internetową sklepu z Oliwy to Muzyczna Piwnica wydaje się trochę tańsza zakupowo.
- Acia
Winyle w Trójmieście
właśnie się zbieram do muzycznej piwnicy, dawno tam nie byłam ale wiem, że tam dużo dobra można trafić. Ciekawa też jestem co w tym roku Jarmark przyniesie? A nie orientujecie się czy nie ma jakiś handlarzy z płytami na bazarkach na chłopskiej czy na Elbląskiej? Na Chłopskiej co raz drożej i mniej ciekawych rzeczy ale na Elbląskiej jeszcze nigdy nie byłam.
-
Winyle w Trójmieście
Elbląska to dla mnie koniec świata więc tam nie zaglądam.
Na Jarmark też już zasadniczo nie jeżdzę,bo raz że drogo,dwa większość wystawiajacych winyle to te same osoby co sprzedają na Alle...
Ogólnie większość płyt kupuję w necie lub przy okazji jakiejś wycieczki poza granice RP,ewentualnie nówki w MM który mam pod nosem.
Na Jarmark też już zasadniczo nie jeżdzę,bo raz że drogo,dwa większość wystawiajacych winyle to te same osoby co sprzedają na Alle...
Ogólnie większość płyt kupuję w necie lub przy okazji jakiejś wycieczki poza granice RP,ewentualnie nówki w MM który mam pod nosem.
- krolix
Sklep w Sopocie ma małą obsuwę z otwarciem. Polecam obserwować jego FB. Poza tym miejscówce pewnie będzie trzeba dać czas na zapełnienie półek.
Kupowania płyt u profesjonalnych handlarzy na Jarmarku nie rozumiem. Wszystko to można dostać taniej poprzez zagraniczne serwisy. No chyba że chodzi o szukanie jakichś perełek u ludzi, którzy sprzedają to, co znaleźli na strychu u rodziny.
Kupowania płyt u profesjonalnych handlarzy na Jarmarku nie rozumiem. Wszystko to można dostać taniej poprzez zagraniczne serwisy. No chyba że chodzi o szukanie jakichś perełek u ludzi, którzy sprzedają to, co znaleźli na strychu u rodziny.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Winyle w Trójmieście
To na jakiej zasadzie rozumiesz zakup w sklepach profesjonalnych handlarzy, w Polsce?krolix pisze:Kupowania płyt u profesjonalnych handlarzy na Jarmarku nie rozumiem. Wszystko to można dostać taniej poprzez zagraniczne serwisy.
Zresztą, kto się na Jarmarku nie wystawia jak nie przede wszystkim właściciele sklepów?
Krótko mówiąc, na jedno wychodzi.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=6&t=6268
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=6&t=6268