amrowek pisze: ↑26 wrz 2023, 09:50
Nie odbieram , tak tego. Aby wiedzieć o czym się mówi , pisze warto to zobaczyć aby nie pisać o niczym czy też głupot.
Żeby nie być miłośnikiem jedzenia kału, nie trzeba go próbować, a żeby oceniać taki film, warto by było jednak być na granicy, zobaczyć jak to wygląda na co dzień.
Rozumiem że te wszystkie stare szroty które polecasz w wątkach tematycznych znasz, bo miałeś, przetestowałeś i porównałeś? Chylę czoła przed pasją. Poważnie i bez nabijania się.
Są filmy o mniejszym budżecie i spełniające te kryteria.
A co ma piernik do wiatraka? Jeśli coś jest drogie, nie znaczy że super.
"Kler" , były kina które go nie wyświetlały i podobna agitka była , że w obronie Dąbrowy Górniczej.
Nie w takim nasileniu jak teraz, zwłaszcza ze strony rządzących. Nikt, nikogo do świń nie porównywał.
Piszemy o filmie i jest to film fabularny a nie dokumentalny, czy też na faktach. Znając realia uważam , że pewne rzeczy mogły się zdarzać.
Ale filmu nie można oceniać w oderwaniu od rzeczywistości, skoro tak bezpośrednio uderza w tą rzeczywistość. Patologia wszędzie się zdarza, niestety obecna władza nie dostrzega jej bo musiała by przyznać się do błędów, dlatego wszędzie jest cacy i pięknie a instytucja państwowe pracują zajebiście. Ale nieliczne przypadki nie usprawiedliwiają przekazu filmu.
dalej podtrzymuje , że warto obejrzeć film aby widzieć o czym się mówi, pisze, nawet jak się nie zgadza z jego wymową.
To spróbuj też suszone larwy, czy kumys robiony naturalnymi metodami. Ja się powstrzymam.
Przynajmniej świadczy to o tym, że mam własny rozum, własne zdanie o czymś co widzieliśmy a nie podtrzymywać jedynie słuszny przekaz i dąć w tubę pseudo narodową.
Czy musisz obrażać innych żeby mieć ostatnie słowo? Nie wiem jak Ty, ale ja, na przykład, nie muszę uprawiać miłości homoseksualnej, żeby wiedzieć że to nie dla mnie i mi się nie podoba. Co nie znaczy że kogoś potępiam za to.
No ale jak ktoś musi sprawdzić samemu, namacalnie...
ps. dzieł Hitlera i Lenina nie czytałem, a nie zgadzam się z ich tezami czy ideami.