Niedrogi polecany serwis w Warszawie - prośba
-
Co do Nomosa..tez mam pozytywne doświadczenia.Rozmawiałem z Arturem i niestety....nie które czasochłonne zabiegi kosztują ...praca ludzka jest droga !
-
Re: Niedrogi polecany serwis w Warszawie - prośba
Z własnego doświadczenia wiem, że pełny przegląd gramofonu, czy remont wzmacniacza, to czynności na które można spokojnie pełną dniówkę poświęcić i czasami to będzie mało. Do tego należy doliczyć koszt części, utrzymania serwisu, promocji, itd.Robertson pisze:niektóre czasochłonne zabiegi kosztują ...praca ludzka jest droga !
Jak coś wymaga dużych nakładów pracy, to niestety kosztuje.
- vinylpiotrek
I warto przy tym pamiętać o wysokich podatkach i czynszach.
Dlatego jak zwykle polecam kupować sprzęt,który jest stosunkowo bezproblemowy i w razie czego nie bać się wziać śrubokręta do ręki.
Dlatego jak zwykle polecam kupować sprzęt,który jest stosunkowo bezproblemowy i w razie czego nie bać się wziać śrubokręta do ręki.

- chudy_b
W Warszawie na Zagłoby w Ursusie facet prowadzi taki mały serwis. Jest po sufit zawalony różnymi sprzętami. Drogi raczej nie jest, bo pracuje sam. Ale co potrafi, to nie wiem, bo nie korzystałem.
- radekcza
Bardzo dużo ludzi kupuje używany tani sprzęt na aukcjach, sprzęt po chwili przestaje pracować i nikt nie chce dać więcej za naprawę niż zapłacił za sprzęt na allegro. Myślę, że stad się bierze głównie narzekanie na ceny. Sam kiedyś podobnie zrobiłem, cena gramofonu 200 zł, a przegląd z drobną naprawą 300 zł - skończyło się na tym, że sam podkasałem rękawy i doprowadziłem sprzęt do ładu, łatwo nie było i jak najbardziej rozumiem, że ktoś za darmo tego by nie zrobił.
Na allegro też mega 'okazji' raczej nie ma, wystarczy pochodzić po formach np. takich jak 'elektroda.pl' i poczytać jak szykowane są sprzęty pod sprzedaż - po takiej lekturze nikogo nie zdziwi to, że wzmacniacz 2 miesiące po zakupie trzeszczy jak wariat. Wiele osób kupuje taki sprzęt i po jakimś czasie jest problem.
A więc jeśli kupujesz wiekową używkę to tak jak napisał vinylpiotrek, zakasuj rękawy i do roboty, albo odłóż na serwis.
Na allegro też mega 'okazji' raczej nie ma, wystarczy pochodzić po formach np. takich jak 'elektroda.pl' i poczytać jak szykowane są sprzęty pod sprzedaż - po takiej lekturze nikogo nie zdziwi to, że wzmacniacz 2 miesiące po zakupie trzeszczy jak wariat. Wiele osób kupuje taki sprzęt i po jakimś czasie jest problem.
A więc jeśli kupujesz wiekową używkę to tak jak napisał vinylpiotrek, zakasuj rękawy i do roboty, albo odłóż na serwis.
- vinylpiotrek
Okazje są dla wtajemniczonych, spostrzegawczych i nie bojących się śrubokręta i lutownicy.

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
A za sprzęty już dobrze zrobione i zakonserwowane - ceny premium 
Jednakże obojętnie jaki by to nie był serwis to wycena jest podstawą. Żaden zawodowy macher nie powinien bez aprobaty właściciela naprawiać sprzęt, a dopiero potem zaskakiwać rachunkiem.

Jednakże obojętnie jaki by to nie był serwis to wycena jest podstawą. Żaden zawodowy macher nie powinien bez aprobaty właściciela naprawiać sprzęt, a dopiero potem zaskakiwać rachunkiem.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Panowie.Od lat wielu dłubię we wszystkim co gra.Dorobiłem się pięknej kolekcji i odcisków na mózgu a ślepoty od lutownicy..
Zabytkowe często sprzęty są po 30-40 latach w stanie na pewno do pełnego serwisu.
Rozebranie,wyczyszczenie ,sprawdzenie naprawa i renowacja to często tydzień czasu!Czasami na części z kanibalizacji trzeba czekać i 2 lata o ile ma nie być macgajverki.Specjalizowane układy scalone to często horror cenowy i do zdobycia tylko w USA albo Hong Kongu.
Ile wg tanich opcji ma kosztować trzymanie rozebranego klocka na półce?
Tanie mięso zjedli psi.
Naprawa to nie wymiana bezpiecznika tylko kompleksowy serwis a ten kosztuje.
Owszem sprzet kupicie nawet za 20 zł ale cudów nie mam,Trzeba włożyć ale do tego potrzebna wiedza i doswiadczenie. Ile to miałem sprzetów zalanych cudownym WD 40.Lub paski z gumek recepturek a wyłamany headshell okrecony drutem.
Nie wymieniam przewodów na cudowne bo ich nie mam ani kondensatorów na pałę.To są mity i dojenie "lelenia".Robota prosta i zyskowna a klient płaci .
Z mych doswiadczeń podpowiem Wam że najgorsza robota to naprawa wyłącznika sieciowego i potencjometru.Czesto nie mam miejsca a nowe sa b.podłej jakości i brakuje im zestyków.Potencjometrów wielka mnogość była i jeżeli tylko można to staram ssie naprawić bo kupić nie sposób.Zespolonych isostatów na listwie przełaczajacej ząś teraz nie biore do reki.Nakład pracy gigantyczny bo trzeba rozebrać cały sprzęt i rozlutować mnóstwo połaczeń..Za duże ryzyko.
Pozdrawiam Tomasz
Zabytkowe często sprzęty są po 30-40 latach w stanie na pewno do pełnego serwisu.
Rozebranie,wyczyszczenie ,sprawdzenie naprawa i renowacja to często tydzień czasu!Czasami na części z kanibalizacji trzeba czekać i 2 lata o ile ma nie być macgajverki.Specjalizowane układy scalone to często horror cenowy i do zdobycia tylko w USA albo Hong Kongu.
Ile wg tanich opcji ma kosztować trzymanie rozebranego klocka na półce?
Tanie mięso zjedli psi.
Naprawa to nie wymiana bezpiecznika tylko kompleksowy serwis a ten kosztuje.
Owszem sprzet kupicie nawet za 20 zł ale cudów nie mam,Trzeba włożyć ale do tego potrzebna wiedza i doswiadczenie. Ile to miałem sprzetów zalanych cudownym WD 40.Lub paski z gumek recepturek a wyłamany headshell okrecony drutem.
Nie wymieniam przewodów na cudowne bo ich nie mam ani kondensatorów na pałę.To są mity i dojenie "lelenia".Robota prosta i zyskowna a klient płaci .
Z mych doswiadczeń podpowiem Wam że najgorsza robota to naprawa wyłącznika sieciowego i potencjometru.Czesto nie mam miejsca a nowe sa b.podłej jakości i brakuje im zestyków.Potencjometrów wielka mnogość była i jeżeli tylko można to staram ssie naprawić bo kupić nie sposób.Zespolonych isostatów na listwie przełaczajacej ząś teraz nie biore do reki.Nakład pracy gigantyczny bo trzeba rozebrać cały sprzęt i rozlutować mnóstwo połaczeń..Za duże ryzyko.
Pozdrawiam Tomasz
- hozjusz
- Gramofon: Grundig PS 3500
Coś padło w moim Sony str6046 - jeden z kanałów, który już wcześniej grał ciut ciszej teraz zjechał zupełnie. Sprawdziłem na innych kolumnach i na innym źródle niż gramofon. Nie znam się zupełnie na bebechach i chciałbym to gdzieś sprawdzić i naprawić. Gdzie w Warszawie można serwisować taki radiowzmacniacz. Jakieś miejsce godne polecenia moglibyście poradzić?
- Grundig PS 3500/AT-71;
- Kenwood KR 5400;
- Sony STR 6046;
- Philips CD160;
- Fisher STE 170;
- Heco Profiton 360;
- Kenwood KR 5400;
- Sony STR 6046;
- Philips CD160;
- Fisher STE 170;
- Heco Profiton 360;
- chudy_b
Czy niedrogi, to nie wiem, raczej nie. Na pewno polecany.
Poszukaj na Allegro użytkownika PLASTEK1. Prowadzi on serwis na Okęciu, choć coś ostatnio pisał mi o przeprowadzce. Ma sprzęt i wiedzę by takim ampli się zająć.
Poszukaj na Allegro użytkownika PLASTEK1. Prowadzi on serwis na Okęciu, choć coś ostatnio pisał mi o przeprowadzce. Ma sprzęt i wiedzę by takim ampli się zająć.
- hozjusz
Dzięki, napisałem do tego użytkownika. Zobaczymy co mi napisze.
- Grundig PS 3500/AT-71;
- Kenwood KR 5400;
- Sony STR 6046;
- Philips CD160;
- Fisher STE 170;
- Heco Profiton 360;
- Kenwood KR 5400;
- Sony STR 6046;
- Philips CD160;
- Fisher STE 170;
- Heco Profiton 360;
- chudy_b
On miewa spore poślizgi w odpisywaniu. Nie zrażaj się.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
chudy_b:
Naprawiałeś już coś u niego?
Naprawiałeś już coś u niego?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- chudy_b
- hozjusz
Podjąłem współpracę
z tym użytkownikiem z aledrogo http://allegro.pl/show_user.php?uid=13960644
ma serwis w al. Waszyngtona 96 i jak na razie jestem bardzo zadowolony - sony znów działa i jak usłyszałem będzie działał jeszcze wiele lat. Z tego źródła nabędę też kolumienki pewnie w tym tygodniu. Serwis choć zajmuje się całym audio vintage to jak odniosłem wrażenie specjalizuje się reanimowaniem, odświeżaniem i naprawianiem kolumn.

ma serwis w al. Waszyngtona 96 i jak na razie jestem bardzo zadowolony - sony znów działa i jak usłyszałem będzie działał jeszcze wiele lat. Z tego źródła nabędę też kolumienki pewnie w tym tygodniu. Serwis choć zajmuje się całym audio vintage to jak odniosłem wrażenie specjalizuje się reanimowaniem, odświeżaniem i naprawianiem kolumn.
- Grundig PS 3500/AT-71;
- Kenwood KR 5400;
- Sony STR 6046;
- Philips CD160;
- Fisher STE 170;
- Heco Profiton 360;
- Kenwood KR 5400;
- Sony STR 6046;
- Philips CD160;
- Fisher STE 170;
- Heco Profiton 360;