Nie użyłem tego słowa.
Tak samo jak część osób tutaj, druga część jest zdania że płyty grają lepiej i dokładniej oddają to co wykonawca miał na myśli - lubimy i szanujemy ich zdanie równieżDavid_Scout2180 pisze: ↑27 sty 2023, 13:05Chciałem mieć gramofon jako coś skrajnie innego od streamera, co da mi frajdę obcowania z muzyką ale i z mechaniką a nie bitami choćby były MQA

Spoko, to nie tak miało wybrzmieć. Widzisz, wielu z tu obecnych zjadło zęby i przepuściło niejeden średniej klasy samochód na sprzęt muzyczny. Nie raz go zmieniali czy ulepszali, mają wiedze praktyczną, a jednak, z jakichś względów omijają te gramofony.David_Scout2180 pisze: ↑27 sty 2023, 13:05Będę bronił człowieka, bo prosiłem o komentarz do gramofonu (sprzętu) a czytam "snob" o kimś (osobie) kogo szanuję i ciężko i długo do wszystkiego dochodził.
Natomiast jest kilka firm handlujących "hi endowym sprzętem audiofilskim" za grube tysiące, piszących różne mądre artykuły w pismach branżowych - z nich wynika że jeśli nie zastosujesz złotych bezpieczników, nie masz prawa słyszeć muzyki...