Wkładki MC - jak to ugryźć?
- Pansebek
- Gramofon: Thorens TD 166 MkII
-
Re: Wkładki MC - jak to ugryźć?
I dlatego nie ma sensu pakować na to ramię MCLO.
Lepiej zainwestować w 2MBronze do tego ramienia. Albo Ortofona z serii 500.
Lepiej zainwestować w 2MBronze do tego ramienia. Albo Ortofona z serii 500.
- Pansebek
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Daj szansę Thorensowi pograć na MM. Tak jak ahaja pisze, jest sporo fajnych wkładek które swietnie zagrają z Twoim torem. Na MC przyjdzie jeszcze czas 

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
- Pansebek
Oczywiście, że dam. Przeszlifuje w końcu kolekcje queen, myślę ze to będzie dobre do oceny. Co do ortofona, jakieś skryte zboczenie do niemieckich rzeczy ;P
Czy tor myślenia kup 2m red posłuchaj i stwierdz czy ci ortofon odpowiada prze zakupem quinteta ma sens?
Czy tor myślenia kup 2m red posłuchaj i stwierdz czy ci ortofon odpowiada prze zakupem quinteta ma sens?
-
-
-
Ano. To jedno 
Nie. Do tego ramienia tylko MM.
Pograsz, zarobisz, kupisz sme3009, wymienisz i można już wsadzać MCLO.
I to nie jest tak, że kupisz 2MRed i znasz serię 2M. W tej serii gra świetnie Bronze.
Zamiast Quintet weź pod uwagę ATOC9 II. Zagra na SME albo na innym cięższym ramieniu Thorensa.

Nie. Do tego ramienia tylko MM.
Pograsz, zarobisz, kupisz sme3009, wymienisz i można już wsadzać MCLO.
I to nie jest tak, że kupisz 2MRed i znasz serię 2M. W tej serii gra świetnie Bronze.
Zamiast Quintet weź pod uwagę ATOC9 II. Zagra na SME albo na innym cięższym ramieniu Thorensa.
-
Pozostaje jeszcze kwestia pre o którym nic nie wiemy w tym przypadku(chyba że mi coś umknęło).W sumie dobrze jest jak cały tor audio jest równo zbilansowany,by nie było przerostu treści nad formą.
- KUTI
Najpierw odbierz gramofon i pograj nim z wkładką MM. Idąc Twoim tokiem myślenia, MCLO zagra z tym ramieniem i CA651P, ale kiedy porównasz to na innym ramieniu i preampie będziesz rozumiał sugestię innych. CA 651P w porównaniu z pre w lepszej integrze wymięka, wiem bo byłem nią zachwycony na początku.
Nie ma co się rzucać, bo lepiej zainwestować tą kasę w coś potrzebnego, ale to już Twój wybór.
Nie ma co się rzucać, bo lepiej zainwestować tą kasę w coś potrzebnego, ale to już Twój wybór.
Luxman PD-444, ANK / ASR Emitter I HD, KEF 107
Luxman PD-441/PD-121, Luxman M-03/C-03
- Pansebek
Ale skuchawolfrl pisze:Tylko Duński

Dziękuję za porady i sugestie, pomyślę nad 2M bronze

- Regsoft
Mam CA 640p. Porównywałem "w locie" z trzema starymi acz moim zdaniem przyzwoitymi integrami (sprawdzałem wejścia MM i MC). Zjadł je na śniadanie. Nie mam pojęcia jak te nowe CA brzmią ale seria 40 jak dla mnie jest godna przemyślenia. Oczywiście jak piszemy o używce w granicach 300-500 zł. Problem w tym, że oba rozwiązania to sprzęt najczęściej "zafiksowany" na stałych parametrach i obawiam się, że dużo zależy od współpracy z konkretną wkładką. Mam też takiego leciwego Pro-Ject'a, który w zależności od wkładki działa na poziomie od taniego Behringera aż do poziomu powyżej Arta DJ II. Dlatego ja bym się bał ferować tak ostateczne wyroki. Z drugiej strony przy takim podejściu to faktycznie trudno byłoby cokolwiek doradzić ...

- KUTI
Na start CA 651P jest dobre, jest już możliwa do kupienia za dobre pieniądze używana. Swoją kupiłem przeszło rok temu jako nową, bo nie było możliwości kupna w używce. Nie powiem, bo tak jak już pisałem, na początku bardzo mi się podobała, porównując nawęt do jakiejś prostej integry Onkyo tylko z phono MM, CA grało dużo lepiej. Ale..... gdy nadszedł czas na krok do przodu i miałem już dwie lepsze integry: Sansui i Luxmana, CA 651P wymiękała zarówno na MM jak i MC. Wszystko zależy od tego jaki progres chcemy osiągnąć w jakim czasie i to wszystko.
Kupując ją w uzywce nie straci, a tym bardziej na Wyspach....
Luxman PD-444, ANK / ASR Emitter I HD, KEF 107
- Regsoft
Tego nie wiem. Ja mogę ostrożnie polecić CA 640p w zakresie 300-500 zł.
Jeśli chodzi o Onkyo to porównywałem z A-8290 zarówno na wejściach MM jak i MC. W zasadzie to interesuje mnie tylko MM bo wolę SUT niż większe wzmocnienie aktywne. Ale też miałem Sony TA-F555ES II czy Denon PRA-1100. Test w locie w ciemno. Młody przełączał wejścia na klaskanie a rodzinka na kanapie próbowała wskazywać lepszy. Full Remote

-
Co myślicie o wkładce Benz Micro MC Gold ? Ta sama półka co Denon 103R ? Właśnie złamałem Denona i szukam czegoś zamiennie