Ten panel od 5100 to podróba. Matryca użyta do ich regeneracji to jakiś bubel. Dobrze wiem kto je sprzedaje i to wcale nietanio, jakby kogoś interesował ten temat to na PW zapraszam, co by mnie tu ktoś nie oskarżył o sianie propagandy.5100 po wymianie panelu, oczywiście.
STRZAŁY!- sprzęty okazyjnie kupione/zdobyte
- kaf
Revox B 150, Revox B 260, Revox B 226, Marantz CD 74, Philips CD303, Miida M 6000 P + AT 20SLa, Radmor LS10
- Marekbroda
- Gramofon: SABA 350
Re: STRZAŁY!- sprzęty okazyjnie kupione/zdobyte
Tak,niestety to podróbka,ale kupowałem kilka lat temu ,gościu nie informował że to malowanie no i dałem się naciągnąć na 99+wysyłka.Teraz ceny podróbek nawet szaleją.Ogólnie zaliczam się do niezadowolonych klient
ale co zrobić ,załatwione było przez Tablice.pl,więc szukaj wiatru w polu.Trudno,bo gdyby anodował to było by nie źle.

SABA 350 full automatic- to nie szwedzki samochód z automatyczna skrzynia biegów.
- chudy_b
Niestety też d.. nie urywa. Oryginał, to oryginał.Marekbroda pisze:gdyby anodował to było by nie źle
-
Marekbroda ładne te Twoje Radmory
Można powiedzieć,że jesteś pozytywnie zakręcony
Grałem na "czarnym" Radmorze w latach 80" jako dzieciak...wtedy to był mega sprzęt
Uchował się ten egzemplarz do dzisiaj od jakiś nastu lat nieużywany
Muszę z ciekawości kiedyś sprawdzić czy jest czarny zrobił się jakiś miedziany 

Uchował się ten egzemplarz do dzisiaj od jakiś nastu lat nieużywany

- kaf
Jak gościu nie będzie miał zbytu, to zwinie interes, Im większa ludzka świadomość, tym szybciej to nastąpi. Już brak anody tak nie razi jak ta koślawość wykonania napisów, matryca jest krzywa, czcionka też inna niż oryginał.Marekbroda pisze:Tak,niestety to podróbka,ale kupowałem kilka lat temu ,gościu nie informował że to malowanie no i dałem się naciągnąć na 99+wysyłka.Teraz ceny podróbek nawet szaleją.Ogólnie zaliczam się do niezadowolonych klientale co zrobić ,załatwione było przez Tablice.pl,więc szukaj wiatru w polu.Trudno,bo gdyby anodował to było by nie źle.
Ten wiatr ciągle hula po tym polu zwanym allegro oraz olx :/Marekbroda pisze:załatwione było przez Tablice.pl,więc szukaj wiatru w polu
Chopcy radmorowcyże jesteś pozytywnie zakręcony

Revox B 150, Revox B 260, Revox B 226, Marantz CD 74, Philips CD303, Miida M 6000 P + AT 20SLa, Radmor LS10
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Co prawda nie za złotówkę ale prawie za 7 stówek
. Teraz mogę powiedzieć, ze dla mnie to ogromna okazja. Znalazłem na jednym z portali aukcję na której wystawiono Luxmana L 530. Kiedyś miałem okazję przez pewien krótki okres (zdecydowanie za krótki) użytkować model 525 i zakochałem się w nim bez pamięci. Trudno było się rozstać. Wystawiona 530 wyglądała jak obraz nędzy i rozpaczy. Sprawiała wrażenie jakby spędziła jakiś czas na śmietniku ale kabel zasilający cały. Poobijany, poobcierany cały, bez gałki wzmocnienia a przez połamane kratki ktoś grzebał wyłamując jedną płytkę końcówy mocy (była kompletna ale pęknięta i lekko odłupana). Licytowałem z duszą na ramieniu bo 7 stów piechotą nie chodzi. To był max na snajperze który ustawiłem. Acha, oczywiście sprzedaż jako uszkodzony bo nie działa
. Okazało się, że takich wariatów jak ja było więcej i od złotówki dobiło prawie do mojego maxa
.
Teraz siedzę w foteliku i znowu upajam się piękną nutą płynącą z Luxmana i nacieszyć się nie mogę
.
Okazało się, że do wymiany są tylko kondensatory. Oryginały 33000/80V (nie do dostania) zostały wymienione na 22000/100V. Nowa płytka wytrawiona i skrupulatnie wszystkie oryginalne elementy przelutowane. Dwa przełączniki naprawione działają prawie jak nowe
. No i najważniejsze - wszystkie tranzystory oryginały. Co więcej nie jestem w stanie napisać bo całą operacje przeprowadził mój braciszek
. Ja poprawiłem obudowę a teraz szukam miejsca gdzie go postawić bo zapewne długo u mnie zabawi.
Nie zrobiłem zdjęć złomu jakim był na początku - bo chcę szybko o tym zapomnieć. Teraz jedynie brakuje mu dużej pięknej gałki ale może z czasem gdzieś uda się upolować.

Teraz siedzę w foteliku i znowu upajam się piękną nutą płynącą z Luxmana i nacieszyć się nie mogę

Okazało się, że do wymiany są tylko kondensatory. Oryginały 33000/80V (nie do dostania) zostały wymienione na 22000/100V. Nowa płytka wytrawiona i skrupulatnie wszystkie oryginalne elementy przelutowane. Dwa przełączniki naprawione działają prawie jak nowe

Nie zrobiłem zdjęć złomu jakim był na początku - bo chcę szybko o tym zapomnieć. Teraz jedynie brakuje mu dużej pięknej gałki ale może z czasem gdzieś uda się upolować.
AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
- Reymont
No to gratulacje, tez poluje na pewien wzmak, nawet troche podobny z wygladu i to od dosc dawna 
Ile to pradu bierze?

Ile to pradu bierze?
-
Pawelec, napisz mi proszę na PW jak skopiowałeś płytkę i gdzie ją wytrawiałeś.
- Reymont
- Acia
O nie Pawelec , mogłam zaczekać:)
- chudy_b
Pewnie lakier do paznokci + kwas azotowy, jak za starych dobrych czasów.zbyszek1982 pisze:jak skopiowałeś płytkę i gdzie ją wytrawiałeś.

Pawelec pisze:Okazało się, że do wymiany są tylko kondensatory.
No to takie proste to to nie było. Naprawdę podziwiam wykonaną pracę.Pawelec pisze:Nowa płytka wytrawiona i skrupulatnie wszystkie oryginalne elementy przelutowane. Dwa przełączniki naprawione działają prawie jak nowe.
To dobra wiadomość. Znalezienie dzisiaj oryginalmnych tranzystorów graniczy z cudem. A jak się jakieś trafią to kosztują majątek.Pawelec pisze:No i najważniejsze - wszystkie tranzystory oryginały.
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Nie tak do końca. Ja go kupiłem w październikuAcia pisze:O nie Pawelec , mogłam zaczekać:)

Zamawiałem z braku czasu. Z tego co braciszek mówił to i dobry pisak permanentny załatwia sprawę za lakierchudy_b pisze: Pewnie lakier do paznokci + kwas azotowy, jak za starych dobrych czasów.![]()

Dla mnie pestka a brat prawie kwartał po robocie odpoczywał przy nim. Dobrze, że to lubi i ma te wszystkie dziwne urządzenia pomiarowe - oscyloskopy i jakieś tam ....chudy_b pisze:No to takie proste to to nie było. Naprawdę podziwiam wykonaną pracę.

Kondensatory też tanie nie byłychudy_b pisze:To dobra wiadomość. Znalezienie dzisiaj oryginalmnych tranzystorów graniczy z cudem. A jak się jakieś trafią to kosztują majątek.

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
- chudy_b
Ty nas tu nie czaruj. Obydwaj robicie super profesjonalną robotę. Najbardziej zazdroszczę kontaktów do ludzi którzy Ci takie fajne rzeczy rzeźbią (myślę o o innych Twoich dziełach, gramofonach, kolumnach) Ja nie mogłem znaleźć stolarza do zrobienia półek fornirowanych, w końcu sam zrobiłem..Pawelec pisze:Dla mnie pestka a brat prawie kwartał po robocie odpoczywał przy nim.
Kiedyś nie było pisaków permanentnych. A najlepsze, taka wiśnia na torcie, to było wiercenie otworów plastikową wiertarką PIKO wyżebranym starym borem od zaprzyjaźnionej (fujPawelec pisze:Z tego co braciszek mówił to i dobry pisak permanentny załatwia sprawę za lakier

-
Teraz drukujesz wzór płytki drukarką laserową.Przy pomocy np.żelazka przenosisz na laminat,trawisz i masz ścieżki jak z fabrykichudy_b pisze:Kiedyś nie było pisaków permanentnych. A najlepsze, taka wiśnia na torcie, to było wiercenie otworów plastikową wiertarką PIKO wyżebranym starym borem od zaprzyjaźnionej (fujPawelec pisze:Z tego co braciszek mówił to i dobry pisak permanentny załatwia sprawę za lakier) dentystki.

-
- Gramofon: Dual 604
Sorki że za bardzo nie na temat.Czy wiecie może czy jest możliwość i jak tak to kto i gdzie ,zrobi płytkę drukową mając do dyspozycji tylko schemat ?
Dual CS604
Dj pre2
Rotel Rcd-951
Krell KAV300i
Heco celan xt501
Dj pre2
Rotel Rcd-951
Krell KAV300i
Heco celan xt501