Gramofon do 500 zł
- esdarek
- Gramofon: bambino
Gramofon do 500 zł
Niestety kupuje głównie na allegro. Żeby na tym zarabiac bym musiał pominąć to ogniwo i jeżdzić bezpośrednio po sprzęt na zachód. Biorąc pod uwage popyt nie wykluczam takiej opcji. Na razie musze się przeprowadzić z warsztatem bo obecny juz nie starcza. I tak hobby powoli przeksztalca sie w dodatkowa prace...
- chudy_b
Gramofon do 500 zł
Zakładając średnią cenę sprzedawanego gramofonu na 400-600 zł i zysk 100-150, to trzeba się nieźle narobić, żeby przyzwoicie zarobićesdarek pisze:Żeby na tym zarabiac bym musiał pominąć to ogniwo i jeżdzić bezpośrednio po sprzęt na zachód.
- esdarek
- michumal
- Gramofon: brak
Re: Gramofon do 500 zł
Witam szanowne Koleżanki i Kolegów.
Jak prawie każdy nowy na tym forum, nie mam pojęcia o gramofonach. Mojej żonie od kilku lat marzy się gramofon, tak więc postanowiłem w końcu spełnić jej marzenie (i swoje chyba też). Poczytałem trochę forum i już wiem, że jak nowy gramofon to kilka tysięcy potrzeba, zatem proszę Was o pomoc w zakupie używanego gramofonu do około 500 zł (jak trzeba dołożyć 100 na coś dobrego, to też znajdę). Przyznam szczerze, że trochę się boję używanego sprzętu, na którym się kompletnie nie znam, bo nawet nie wiem, czy i gdzie (jestem z Poznania) ktoś coś takiego naprawia i ile może kosztować naprawa jak padnie coś drogiego... No ale cóż, 5000 na nowy nie mam. Mam w domu kino domowe Panasonic SC-HT885 (wiem, że pewnie dla was to wielki bubel, no ale takie mam) i chciałbym to gramofonidło z tym oto kinem połączyć. Da się? Generalnie w sprzęcie grającym nie jestem kompletną nogą i wiem jak i co z kabelkami, pytanie, czy wzmacniacz się nada? Widzę, że kolega esdarek ma jakiegoś blaupunkta na allegro. Pomożecie???
Jak prawie każdy nowy na tym forum, nie mam pojęcia o gramofonach. Mojej żonie od kilku lat marzy się gramofon, tak więc postanowiłem w końcu spełnić jej marzenie (i swoje chyba też). Poczytałem trochę forum i już wiem, że jak nowy gramofon to kilka tysięcy potrzeba, zatem proszę Was o pomoc w zakupie używanego gramofonu do około 500 zł (jak trzeba dołożyć 100 na coś dobrego, to też znajdę). Przyznam szczerze, że trochę się boję używanego sprzętu, na którym się kompletnie nie znam, bo nawet nie wiem, czy i gdzie (jestem z Poznania) ktoś coś takiego naprawia i ile może kosztować naprawa jak padnie coś drogiego... No ale cóż, 5000 na nowy nie mam. Mam w domu kino domowe Panasonic SC-HT885 (wiem, że pewnie dla was to wielki bubel, no ale takie mam) i chciałbym to gramofonidło z tym oto kinem połączyć. Da się? Generalnie w sprzęcie grającym nie jestem kompletną nogą i wiem jak i co z kabelkami, pytanie, czy wzmacniacz się nada? Widzę, że kolega esdarek ma jakiegoś blaupunkta na allegro. Pomożecie???
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości... (Mark Twain)
- esdarek
Gramofon do 500 zł
Spokojnie, damy radę! Do tego kina musisz kupić przedwzmacniacz. Koszt 100-200zł. Z tańszych polecam Behringer PP400. Już fabrycznie gra świetnie ,a po wymianie zasilacza jest naprawdę najlepszy w swojej klasie cenowej. Z troszkę droższych nieźle gra Dynavox 750 tyle że też trza zmienić zasilacz. W kwocie 500zł bez problemu kupisz dobry gramofon po renowacji, przeglądzie z gwarancją i serwisem pogwarancyjny. Będzie on na pewno lepszy od nowego za 1500-2000,-.
Może się okazać też lepszy od takiego za 3000,- Moja rada jest taka-posłuchaj tego co piszą tutaj ludzie bo są tu tacy od których sam się uczę mimo, że zajmuję się gramofonami już dziesiątki lat. Druga rada-nie śpiesz się. Wybierz sobie pierw jakiś model albo chociaż określ m/w typ napędu,ramienia, wkładki itp. i szukaj pod tym kątem. Jak coś znajdziesz to wklej linka i pytaj-zawsze ktoś odpowie, doradzi, odradzi. podzieli się swoja wiedzą. Na razie proponuję poczytać ogólnie o gramofonach abyś wiedział czego szukać. Temat jest wbrew pozorom bardzo rozległy ,a możliwości i opcji ogrom.
Może się okazać też lepszy od takiego za 3000,- Moja rada jest taka-posłuchaj tego co piszą tutaj ludzie bo są tu tacy od których sam się uczę mimo, że zajmuję się gramofonami już dziesiątki lat. Druga rada-nie śpiesz się. Wybierz sobie pierw jakiś model albo chociaż określ m/w typ napędu,ramienia, wkładki itp. i szukaj pod tym kątem. Jak coś znajdziesz to wklej linka i pytaj-zawsze ktoś odpowie, doradzi, odradzi. podzieli się swoja wiedzą. Na razie proponuję poczytać ogólnie o gramofonach abyś wiedział czego szukać. Temat jest wbrew pozorom bardzo rozległy ,a możliwości i opcji ogrom.
- michumal
No z tego co widzę, to temat rzeka i to z tych dużych rzek. Na dziś to nawet nie do końca wiem o czym do mnie piszesz, jak typ ramienia (a jakie w ogóle są i czym się różnią???
), wkładki (jakiej wkładki, co to w ogóle jest ta wkładka???
), napęd, automat, półautomat, metalowy, diamentowy, paskowy...
Ja tak naprawdę to nie mam pojęcia czego szukam... nie, no wiem, gramofonu!!!
Tak jak piszesz, poczytam, jedyne co to mam ograniczenie czasowe, żona ma urodziny 11.02.

Tak jak piszesz, poczytam, jedyne co to mam ograniczenie czasowe, żona ma urodziny 11.02.
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości... (Mark Twain)
-
Gramofon do 500 zł
Myślę,że jak się obawiasz używek a chcesz coś wziąć solidnego to śmiało możesz brać tego Blaupunkta od esdarka. To solidny,średniej klasy gramofon . Kolega naprawdę odwala kawał dobrej roboty i daje na nią papier w postaci gwarancji.
Owszem można ten model wyrwać taniej,ale tylko od handlarza gdzie stan techniczny i nie tylko to wielka zagadka.
Nie namawiałbym ani nie naganiał klientów,gdybym nie był pewien że sprzęt od esdarka jest tego warty.
Nie odbieraj tego jako reklamy naszego kolegi,tylko jako ofertę dla kogoś kto nie chce mieć żadnych kłopotów i sensownie wydać pieniądze.
Reasumując fajny naprawdę gramofon za rozsądną cenę i z pewnych rąk fachowca co sobie zęby połamał na gramofonach
Owszem można ten model wyrwać taniej,ale tylko od handlarza gdzie stan techniczny i nie tylko to wielka zagadka.
Nie namawiałbym ani nie naganiał klientów,gdybym nie był pewien że sprzęt od esdarka jest tego warty.
Nie odbieraj tego jako reklamy naszego kolegi,tylko jako ofertę dla kogoś kto nie chce mieć żadnych kłopotów i sensownie wydać pieniądze.
Reasumując fajny naprawdę gramofon za rozsądną cenę i z pewnych rąk fachowca co sobie zęby połamał na gramofonach

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 500 zł
michumal:
Zacznij od lektury: http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=11&t=35
Przy okazji: http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=43&t=3421
Zacznij od lektury: http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=11&t=35
Przy okazji: http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=43&t=3421
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- michumal
Kurcze, chętnie bym wziął tego Blaupunkta od esdarka, ale jak policzyć z przedwzmacniaczem, i zasilaczem, to już wyjdzie około 900 za całą imprezę... Ja myślałem max o 600, muszę kupić jakieś ze dwie płyty jeszcze, bo nie mam nic, a nowa plyta to około 100...
Z drugiej strony kusi mnie ten gramofon, z tego co już poczytałem, to musze mieć raczej automat lub półautomat, żeby za dużo nie trzeba było ustawiać, ma to obsługiwać moja żona, a ona jest mądrą kobieta, ale nie lubi się wdawać w szczegóły techniczne urządzeń, lubi wiedzieć co ma wcisnąć, żeby grało...

Z drugiej strony kusi mnie ten gramofon, z tego co już poczytałem, to musze mieć raczej automat lub półautomat, żeby za dużo nie trzeba było ustawiać, ma to obsługiwać moja żona, a ona jest mądrą kobieta, ale nie lubi się wdawać w szczegóły techniczne urządzeń, lubi wiedzieć co ma wcisnąć, żeby grało...

- esdarek
Gramofon do 500 zł
Przedwzmacniacz to 110 zł ,zasilacz to 10-20 zl ale z sympatii wyślę Ci go gratis bo mam chyba większą ilośc. Skąd nazbierałeś 300?:) Do tego odlicz sobie rabat 50 zł dla forumowiczów. Cały komplet wyniesie ok 660 zł 

- michumal
Gramofon od Ciebie 599 plus przesyłka 29 plus przedwzmacniacz 199 (myślałem o tym lepszm, staram się wybierać zawsze lepsze rzeczy) plus zasilacz (strzelam) 50 plus przesyłki zasilacza i wzmacniacza jakieś 40 i wychodzi 917? Jak dobrze dodalem. Nie wiedziałem o rabacie dla forumowiczow... Jednak Twoje obliczenia bardziej mi się podobają
Zapomniałem jeszcze o kabelkach między przed i wzmacniaczem. Jakie kupić?
Aaaa może byś mi skompletowal calosc z tymi kabelkami i wzmacniaczem powiedzmy za 700 z przesyłka do poznania?

Ostatnio zmieniony 11 sty 2015, 14:23 przez michumal, łącznie zmieniany 1 raz.
- esdarek
Gramofon do 500 zł
Nie namawiam Cie do kupna. Forumowicze mają stały rabat 50 zł. Uwierz,że Behringer PP400 zaskoczy Cię jakością. On z przesyłką wychodzi 110zł.. Zasilacz masz ode mnie w gratisie (nowy) i jedną przesyłką to pójdzie. Mnie to wychodzi max 688zł, no ale mnie uczyli liczyć jeszcze na drewnianych liczydłąch więc mogę się mylic 

- michumal
Poprawilem post po tym jak odpisales. Co Ty na to?
- esdarek
Gramofon do 500 zł
Niestety nie mam przedwzmacniaczy. Sam kupuje je na allegro. Dystrybutor zaproponował mi taką cenę zakupu w hurcie, że po prostu mi się nie opłaca ,a jakimis Vivanco nie będe się ośmieszał. Jeśli sie zdecydujesz to napisz bo muszę Ci obniżyć cenę na allegro. Jeszcze myślę czy by Ci nie sprzedać mojego Dynavoxa. 

- michumal
A co to Dynavox? Nie wiem, myśl, żeby było dobrze mamy czas do 11.02 - urodziny mojej żony. Będzie mi też potrzebna jakąś chociaż telefoniczną lekcja obsługi tego sprzętu.