Nagrodą miał być mój zafoliowany album Toma Waitsa z koncertu w Atlancie, 4LP, 180 gram, limitowana edycja, wytłoczonych zostało tylko 500 kopii.
Ot, taka niespodzianka na święta z mojej strony. Album ma wartość i to niemałą, choć nie chodzi o wartość materialną, ale o radość z wygrania takiego przecudownego albumu.
Jakieś sugestie? Troszkę spóźniłem się z konkursem, miał to być konkurs świąteczny, ale...
Dodam jeszcze, iż słucham tego albumu na co dzień, a to dlatego, że posiadam kopię.
Ponadczasowe, czteropłytowe wydanie. Jakość dźwięku i tłoczenia powala na kolana.
Pamiętam jak otwierałem nowiuśki album, to było coś magicznego, cztery ciężkie 180-gramowe płyty. Zacząłem od pierwszej i doszedłem do trzeciej. Trzecia zawiera mój ulubiony utwór "Hoist That Rag" oraz czwarta z utworem "Jesus Gonna Be Here". Tom Waits to dla mnie postać nietuzinkowa, wspaniały artysta, nie dość, że gra na akordeonie, fortepianie i gitarze to jeszcze ten głos.
Samo zachowanie Toma na scenie jest bardzo zabawne. Podczas śpiewania ponosi go, mając kapelusz poprawia go, przytupuje. Zgina a to jedną nogę, a to drugą, macha rękoma.
W utworze "I don't wanna grow up" okazał swego rodzaju przyzwolenie dla zachowań wręcz infantylnych. Często wracam myślami do teledysku gdzie Tom jeździ na małym dziecięcym rowerku, a w innej scenie je arbuza.
Będąc w barze zostawia niedopitego drinka, rzuca cygaro na podłogę i przygniata je kobiecym butem na obcasie.

Nie ma drugiego takiego artysty!
Zapraszam serdecznie do wspólnej zabawy!
Opis albumu z pewnej aukcji. Zdjęcie jest także z aukcji.
TOM WAITS
"ATLANTA JULY 5th 2008"
(QV091 / QV092 / QV093 / QV094)
VERY RARE FOUR LP SET!!!
This rare four (4) LP set by Tom Waits is recorded live during the Glitter & Gloom Tour at the Fox Theatre in Atlanta,
GA, USA on July 5th, 2008. This is a special Limited Edition of 500 copies on 180 grs. vinyl, with soundboard quality.
This four LP set is BRAND NEW and FACTORY SEALED. Released by QV Quality Records.
A real collector’s item, released as a LIMITED EDITION 4 LP SET of
500 copies, released on 180 gram Vinyl, with SOUNDBOARD quality.
This is Tom Waits’ “ATLANTA JULY 5th, 2008”.
Catalogue number: QV091-094.
The record is BRAND NEW and FACTORY SEALED!!!
VOLUME 1:
- Lucinda & Ain’t Going Down To
- Down In The Hole
- Falling Down
- Chocolate Jesus
- All The World Is Green
- Cemetery Polka
- Cause Of It All & Till The Moon
VOLUME 2:
- Such A Scream
- November
- Hold On