konstańcin jest całkiem fajny, ale nie zachwyca :3 ciechan jest naprawdę dobry, ale od jakiegoś czasu ma zaporową cene >5zł
z browary kormoran warta polecenia jest tylko wiśnia w piwie, reszta jest nie warta ceny (aczkolwiek nie jest zła ;p)
o tak, koreb korzenny i miodowy to chyba aktualnie najlepsze tego typu piwa robione w polsce, szczególnie miodowe, które bije na głowę nawet ciechana miodowego
witnica ma fajne piwa, bardzo mi się spodobało lubuskie zielone, które ma zajefajny zieloniutki kolor, jakbyś rozpuścił ludwika w wodzie, a smakuje lekko miodowo i zaskakująco fajnie
już od jakiegoś czasu zbieram się w sobie żeby kupić i spróbować chimaya
westmalla piłem i nawet był dobry, ale cena ciut za wysoka
piwa trapistów ogólnie bardzo lubię, ale nie często je kupuję bo te naprawdę dobre, są naprawdę drogie :3
ostatnio zasmakowałem też w piwach klasztornych (Leffe, St Feuillien, Affligem, Ciney, Corsendonk, Ename itd)
lubuję się też w piwach pszenicznych, ale jest je dość trudno dostać... z tych łatwo dostępnych najlepszy jest faustus, którego lubię za pływające kawałki drożdży
fajnie też od czasu do czasu wypić jakiegoś ale'a czy angielskiego portera, chociaż z porterów to wolę te bałtyckie (żywiecki, jest zaskakująco dobry, ma bardzo mocny smak)
z piw górnej fermentacji polubiłem ostatnio Cuvee des Trolls i Scaldis