Jak czyścić płyty winylowe?
-
Co do koszulek powoli zmieniam zdanie odnośnie Analogis vs Nagaoka.Te drugie mimo,że droższe to chyba dłużej zachowują właściwości antystatyczne,w każdym bądź razie takie ostatnio odnoszę wrażenie.
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Re: Jak czyścić płyty winylowe?
Nagaoka 2,5 zł./szt.
Analogis 1 zł./szt.
Patrząc przez pryzmat ceny i jeżeli masz rację to miałoby to sens dla drogich i często słuchanych winyli.
Analogis 1 zł./szt.
Patrząc przez pryzmat ceny i jeżeli masz rację to miałoby to sens dla drogich i często słuchanych winyli.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
-
I tak ostatnio czynięJacK pisze:Nagaoka 2,5 zł./szt.
Analogis 1 zł./szt.

-
.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2016, 12:24 przez blackholesun, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Dobrze wiedzieć, moje ceny faktycznie z allegro.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
-
O dziwo te z CDJapan nie mają nadruku.
http://www.audiostereo.pl/koszulki-ochr ... try2792665
-
To Ci Japońce chińskie podróbki wrzuciliblackholesun pisze:O dziwo te z CDJapan nie mają nadruku.

-
He he też się nad tym mocno zastanawiałem
ale tak na poważnie to sklep taki jak CD Japan raczej by się nie bawił w podróby
no i pewnie szybko zostaliby zdemaskowani na SH i innych forach

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie byłbym tego taki pewien. Też znam CD Japan i czasami trafiają się pirackie płyty z Taiwanu czy też nieoryginalne gadżety.blackholesun pisze:ale tak na poważnie to sklep taki jak CD Japan raczej by się nie bawił w podróbyno i pewnie szybko zostaliby zdemaskowani na SH i innych forach
Możliwe że to jakaś "wersja hurtowa" i stąd brak nadruku oraz inne opakowanie

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Niesamowite. CDJapan, oprócz HMV, jest polecany jako jedno z dwóch sprawdzonych źródeł w Japonii.
Jakie lewe płyty Ci przysłali, reklamowałeś je?
Jakie lewe płyty Ci przysłali, reklamowałeś je?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie ma co się podniecać. Po prostu nie wierz na ślepo zagranicznym forom.blackholesun pisze:Niesamowite. CDJapan, oprócz HMV, jest polecany jako jedno z dwóch sprawdzonych źródeł w Japonii.
Mi żadne. Jak szukałem to byłem w stanie wyłapać, że to nie jest oryginał, już na stronie. Znajomemu parę się trafiło, nie był świadomy póki nie dostał. Jednakże takie płyty to nie są piraty-podróbki 1:1 tylko zwyczajowo jest to towar od innej wytwórni, z innym numerem katalogowym czy OBI, itd. tak więc bez paniki.blackholesun pisze:Jakie lewe płyty Ci przysłali, reklamowałeś je?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2016, 12:23 przez blackholesun, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Formalnie są to pirackie wydawnictwa. A to że idzie je rozpoznać jak ktoś wie jak to co w tym złego? Jak ktoś nie wie to jest tak samo nabity w butelkę.blackholesun pisze:<facepalm>
To samo robimy przecież na allegro czy eBay jak ktoś pyta "czy to pirat?" i jakoś nikt sobie łapy do czoła nie przystawia

Zresztą, nie wspominałem tylko o płytach. Wśród innych artykułów można częściej znaleźć dosłowne podróbki udające oryginał prawie 1:1.
To co akurat szukałem nie było podrabiane tak by wyglądało zupełnie jak oryginał.
Nie widziałem płyt tego typu na CD Japan, ale nie mogę przez to wykluczyć, że nie ma ich w ogóle.
Pewnie cena byłaby podejrzana albo dane wydawnictwo występowałoby w kilku wersjach, tańszych i droższych

W sumie to nie ma co się irytować. Wystarczy sobie wmówić, że nie wiem o czym piszę i nie wiadomo po co miałbym ludzi przestrzegać przed ślepą wiarą

Tylko proszę nie zaczynaj teraz tyrady na innych forach na zasadzie "a ten tu z winyl.net powiedział mi coś takiego, czy to prawda?!?!?!", OK?

Dla mnie ten off-top jest zakończony.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Marcepan
Trochę się w tym wszystkim zgubiłam :/
Kupiłam ostatnio nowiutki, zapakowany jeszcze w folię winyl AC/DC i na wstępie płyta zaczęła przeskakiwać. Jak niedofinansowana nastolatka może ogarnąć swoją małą kolekcję?
Tata ewentualnie może się zgodzić na kupno jakichś płynów, ale ja się na tym nie znam :/
Jakaś dobra dusza pomoże?
Kupiłam ostatnio nowiutki, zapakowany jeszcze w folię winyl AC/DC i na wstępie płyta zaczęła przeskakiwać. Jak niedofinansowana nastolatka może ogarnąć swoją małą kolekcję?

Tata ewentualnie może się zgodzić na kupno jakichś płynów, ale ja się na tym nie znam :/
Jakaś dobra dusza pomoże?