Kusma pisze:Mysle że kilku moderatorow globalnych, albo przynajmniej moderatorów poszczególnych dzialów powinno byc.
Kiedyś z pewnością, ale teraz, "dla zasady", to nie.
Kusma pisze:Łatwiej by chyba bylo utrzymać "lad i porządek" na forum.
Prawdopodobnie, ale niekoniecznie.
Kusma pisze:Może czas kogoś awansować?

Myślę o tym już od kilku miesięcy. Mam kogoś wytypowanego, ale ta osoba jeszcze nic nie wie (tak, tylko jedna osoba).
Jak do czegoś dojdzie to się dowiecie
Kusma pisze:Rzadko widuje sie forum bez moderatorów...
Pewnie. Większość już na starcie ma całą armię podadminów, modów i junior modów..., no ale, nie będę prowadził tutaj dygresji
Ja jednak trzymam się nieco innego podejścia do tej sprawy.
Od początku forum, jak wiecie, samodzielnie zajmuję się zarówno stroną administracyjną jak i moderatorską.
Dlaczego tak? Bo daję sobie radę, a przynajmniej tak mi się wydaje, że nadal jestem w stanie w pojedynkę zapanować nad sprawami.
A jak nie czuję potrzeby by angażować "pomagiera" to tego nie robię.
Obecnie jednak dochodzę do wniosku, że choć jedna "pomocna dłoń" przydałaby mi się, ze względu na to że forum się coraz bardziej rozrasta i coraz częściej zdarzają się sytuacje kiedy jest coś do "posprzątania", tym bardziej w czasie kiedy ja np. nie mam z różnych przyczyn dostępu do forum.
Jednakże ze względu na moje podejście do prowadzenia forum, które zasadniczo różni się od popularnego mianowania figurantów czy też honorowych nobilitacji na innych forach, wytypowanie moderatora nie jest takie proste. Stąd też mam jak na razie tylko jednego kandydata/tkę na takie stanowisko
Jeszcze jakieś pytania czy też potrzeba wyjaśnienia czegoś?