Chore ceny płyt na Allegro/eBay
- Reymont
-
Re: Chore ceny płyt na Allegro/eBay
Kupuję od ciebie z miejsca, dorzucę nawet na piwo.Winters pisze:Odleciał.Reymont pisze:Sprzedawca odleciał czy ta płyta jest faktycznie więcej warta niż 2zł ?
To nawet w stanie NOS jest warte jakieś 2zł.
- Winters
Na serio?mrdanny pisze:Kupuję od ciebie z miejsca, dorzucę nawet na piwo.
Wiesz, w Łodzi to podobne chałturki w stanach nawet idealnych zalegają tu i ówdzie...
DIOMEDES KATO
- Boguś
Chętnie bym przytulił tego Dinala, no ale.
http://allegro.pl/dinal-w-strefie-jaran ... 05485.html
http://allegro.pl/dinal-w-strefie-jaran ... 05485.html
(∞).
- tollo
Cierpliwości, na discogs można dorwać za ułamek tej ceny. Niestety aktualnie nic nie ma.Boguś pisze:Chętnie bym przytulił tego Dinala, no ale.
- falon
W Polsce to w ogóle drogo się sprzedaje, zwłaszcza płyty nowe. Np. dziś zakupiłem ełytę kreatora za niecałe 20E, jej wydawca tez wycenia na tyle a w polsce od 140zł. I tak z większością.
Dual CS 704; Denon PMA-355UK; Infinity Reference 30; CD Marantz CD6000OSE; Tape Sony TC-KB820S QS
-
A shipping ile?falon pisze:W Polsce to w ogóle drogo się sprzedaje, zwłaszcza płyty nowe. Np. dziś zakupiłem ełytę kreatora za niecałe 20E, jej wydawca tez wycenia na tyle a w polsce od 140zł. I tak z większością.
Nawet gdyby zaplacil 10 euro to i tak mma taniej a mysle ze nie wiecej jak 5 - 7 euro.mrdanny pisze:A shipping ile?falon pisze:W Polsce to w ogóle drogo się sprzedaje, zwłaszcza płyty nowe. Np. dziś zakupiłem ełytę kreatora za niecałe 20E, jej wydawca tez wycenia na tyle a w polsce od 140zł. I tak z większością.
shipping z USA / Japonii i innych kontynentow jest drogi i to nie zawsze bo wacha sie od $5-6 do $16
shipping z EU od 0.50euro do 6-7euro (moze byc tez FREE SHIPPIG) tylko trzeba wiedziec gdzie i jak kupowac a ceny plyt nizsze

Kreatora mozna juz dostac od 16 euro (nowa) uzywka od 8-10 euro w stanie naprawde EX
- falon
Ze sklepu z półki więc free.mrdanny pisze:A shipping ile?falon pisze:W Polsce to w ogóle drogo się sprzedaje, zwłaszcza płyty nowe. Np. dziś zakupiłem płytę kreatora za niecałe 20E, jej wydawca tez wycenia na tyle a w polsce od 140zł. I tak z większością.
Nie patrz na wysyłkę. Ktoś kto sprzedaje na allegro to zazwyczaj firma, zamawia płyty hurtem, płaci za przesyłkę tak że rozbija się na 2zł za płytę pewnie.
Moja kosztowała 22E, cena na półce, od tego jeszcze 10% znizki mam.
To są nieuczciwi sprzedawcy. Kupują limitowane serie ile się da a potem jak wysprzedane są to dopiero wystawiają z zawyżoną ceną bo już nie do dostania.
A za children of bodom halo of blood chyba ze 17e z groszami zapłaciłem po zniżce.
Akurat te płyty co wymieniłem to do dostania w sklepie Nuclear blast, prosto od wydawcy za normalne ceny. Wysyłka tanio jak kupić kilka pewnie.
Dual CS 704; Denon PMA-355UK; Infinity Reference 30; CD Marantz CD6000OSE; Tape Sony TC-KB820S QS
wysylka z NB za 1 plyte eo ile dobrze pamietam 11 lub 13 euro ale jak kupisz 4 to zaplacisz tyle co za 1. Oplacalne jedynie przy duzych zamowieniach a to juz sa koszta 120 - 150 lub wiecej euro + wysylka. Nigdy nie zamawiam tam mniej jak 10 plyt inaczej sie nie oplacafalon pisze:Akurat te płyty co wymieniłem to do dostania w sklepie Nuclear blast, prosto od wydawcy za normalne ceny. Wysyłka tanio jak kupić kilka pewnie.
*edt* Dzisiaj widzialem w HMV Carcass - Swansong cena 14.99 euro. Cena ulubionego serwisu http://allegro.pl/listing/listing.php?s ... tegory-279
Jak ostatnio widze to ceny plyt nowych na tym serwisie sporo poszly do gory. Kilka miesiecy temu byly ceny ze mozna bylo pozazdroscic ( niektorych pozycji ) White Stripes byly 3 rozne pozycje 19 i 20 euro.
Ktos moze powiedziec ze jak sie jest na miejscu to mozna sobie kupic, to odrazu odpowiem ..... Przestan sie bac kupowac i on line w innym kraju i zaprowadz sobie konto na paypal. Problem zniknie. ( to taka informacja dla osob ktore dopiero zaczynaja ) stare wygi to juz wiedza

a moze by taki watek " Jak kupowac tanio "

- Waluch
podejrzewam,że nie będzie chętnych na opisanie procedur zakupów w różnych serwisachDarek pisze: a moze by taki watek " Jak kupowac tanio "
do tego spis sklepów online które często mają dobre ceny
z drugiej strony, na taką wiedzę pracuje się latami i wyłożenie wszystkiego na tacy nie będzie 'zdrowe', niech nowi koledzy 'winylowi' mają frajdę z odkrywania i poszukiwania

WiedzialemWaluch pisze:podejrzewam,że nie będzie chętnych na opisanie procedur zakupów w różnych serwisachDarek pisze: a moze by taki watek " Jak kupowac tanio "
do tego spis sklepów online które często mają dobre ceny
z drugiej strony, na taką wiedzę pracuje się latami i wyłożenie wszystkiego na tacy nie będzie 'zdrowe', niech nowi koledzy 'winylowi' mają frajdę z odkrywania i poszukiwaniaNo i radość jak uda im się kupić coś okazyjnie, wcześniej znajdując dane tanie źródło

- Waluch
- falon
Uniwersal wypuszcza Deep purple Made in Japan, uwaga, cena na allegro zawyżona oczywiście
na amazonie do zamówienia za 85 funtów
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Bez sensu + nie o tym ten wątek.falon pisze:Uniwersal wypuszcza Deep purple Made in Japan, uwaga, cena na allegro zawyżona oczywiście
Co do "jak kupować tanio": przerabialiśmy, nie ma co się wychylać.
Nie powinno dziwić, że jak coś nowego nie trafia do PL "normalnymi" kanałami dystrybucji to z zasady powinno być droższe.
Jakikolwiek sklep raczej by nie wyżył z ściągania pojedynczych płyt z zagranicy.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum