Dobry wieczór wszystkim
trafiłam do Was jak większość- jestem kompletnym świeżakiem w sprawach gramofonowych i zamarzyło mi się zakupić taki sprzęt grający- niekoniecznie dla mnie, a raczej w formie prezentu dla kogoś, kto również ostatni kontakt z gramofonem miał w dzieciństwie

, a ostatnio nałogowo znosi do domu winyle

- mojego narzeczonego. w związku z tym podczytywałam od paru dni forum, ale nadal mam mętlik w głowie
generalnie planuję przeznaczyć na ten cel ok.600 zł- ale jeśli zdarzyłoby się powiedzmy ok 100 więcej to wezmę to na klatę
z Waszych opinii wynika, że niezłym sprzętem dla kogoś takiego jak ja mógłby być o taki gramofon:
http://allegro.pl/gramofon-technics-sl- ... 23412.html
po przeczytaniu tych paru wątków wiem też, że sam gramofon to nie wszystko- trzeba go gdzieś podłączyć. posiadamy w domu dość leciwy amplituner Sony TAS(?) 335R, który posiada wejście PHONO- czy dobrze mniemam, że istnieje szansa obycia się bez przedwzmacniacza?
Proszę o jakieś porady, bo być może błądzę niczym owieczka w dolinie, a bez obycia w temacie trudno jest mi się zorientować czy to co wymyśliłam ma w ogóle sens. Mile widziane są także inne sugestie sprzętowe
P.S. Ostateczną decyzję zostawiam na przyszły tydzień- powiedzmy max. do niedzieli 15.12 (ale na pewno nie wcześniej niż 9.12- muszę poczekać na wypłatę

).
P.S.2. Gdyby ktoś widział jakiś godny uwagi sprzęt z odbiorem osobistym na terenie Poznania lub Bydgoszczy to również chętnie przyjmę linki.