Kolekcje sprzętowe forumowiczów

Wszystko razem
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Re: Kolekcje sprzętowe forumowiczów

Post autor: JacK »

zoombie pisze:Ma jedną wadę - trochę mało wejść ...
Ale za to wszystkie zdublowane: chinch i DIN :D
... i gałek od metra można se kręcić i kręcić.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
Awatar użytkownika
wesh

Post autor: wesh »

KasparHauserPL pisze:W dniu wczorajszym nabyłem oto taki zacny sprzęt. Jestem strasznie zafascynowany wyglądem, a pomyśleć że miałem brać jakiegoś plastikowego Technicsa...
W sumie, to wcześniej miała być Unitra, ale kontakt z właścicielem się urwał, później nie odbierał. Dobrze się stało, jak się stało.

Obrazek
Podobny wisiał przez długi czas na Allegro, nawet przemknęła mi przez głowę myśl, aby sobie taki sprawić.
A Twój egzemplarz jak działa, wszystko bez zarzutu? Zdobycie paska napędowego czy głowicy do takich decków pewnie jest nie lada wyzwaniem.
Ten wygląda zacnie. ;)

Innym razem wylicytowałem Technicsa RS 612 za 5 złotych, ale sprzedający się rozmyślił i następnego dnia odesłał mi kasę. Chciałem mu nawet zapłacić więcej, ale stwierdził, że gdzieś mu się deck zapodział itp... (kręcił niesamowicie).
Ogólnie Matsushity z lat 70 mają bardzo przyzwoity wygląd.
Nie lubię odkurzać!
...chyba, że półkę z płytami.
Awatar użytkownika
KasparHauser
Gramofon: Nieinterere2000

Post autor: KasparHauser »

wesh pisze:
Podobny wisiał przez długi czas na Allegro, nawet przemknęła mi przez głowę myśl, aby sobie taki sprawić.

To ten sam :dance:
wesh pisze:
A Twój egzemplarz jak działa, wszystko bez zarzutu? Zdobycie paska napędowego czy głowicy do takich decków pewnie jest nie lada wyzwaniem.
Ten wygląda zacnie. ;)
Wszystko w jak najlepszym porządku za jedyne 43,40zł :) . Widziałem model technicsa wzorowany na tym/stworzony z pozostałości. Front jedynie ciemny + dodatkowe pokrętła i wychyłowe wskaźniki zmienione na ledy - więc bebechy te same raczej. Jakby były problemy z paskiem (który jest takiej szerokości jak te w gramofonach :shock: ) to znaleźć taki uszkodzony BCM za 1zł :mrgreen: i gotowe .
wesh pisze:

Innym razem wylicytowałem Technicsa RS 612 za 5 złotych, ale sprzedający się rozmyślił i następnego dnia odesłał mi kasę. Chciałem mu nawet zapłacić więcej, ale stwierdził, że gdzieś mu się deck zapodział itp... (kręcił niesamowicie).
Ja wylicytowałem : http://allegro.pl/show_item.php?item=3649492202

Odbiór osobisty ten człowiek tylko preferuje - dla mnie jak znalazł. Przyjeżdżam po umówionej 22 i co ? Dzwonię domofonem i nic. Udało mi się wejść do bloku i pukam. Nic. Ktoś ewidentnie był w domu (światło + później odłączona słuchawka domofonu, co by nie hałasowała) .
Przykre, jechałem do domu ostatnim tramwajem. Straciłem sporo czasu na nic. :evil:

Może zapomniał, że sprzedał już tego decka : http://allegro.pl/show_item.php?item=3649492202 :doh:
wesh pisze: Ogólnie Matsushity z lat 70 mają bardzo przyzwoity wygląd.
Dlatego też wybrałem ten model :pray: (na taki było mnie obecnie stać oraz inne plastiki, którym powiedziałem no way :snooty: ).
Awatar użytkownika
radekcza

Post autor: radekcza »

zoombie, mi dużo wejść nie potrzeba bo do reszty mam inny wzmacniacz, a ten tylko do gramofonu ;) Słyszałem go i bardzo mi sie podobało, wygląd tez jest super Jack, i dużo gałek do kręcenia też :)
Szkoda tylko, że nie ma tego wzmacniacza w czarnym kolorze :( .

zoombie, mam jeszcze pytanie, czy mocno sie nagrzewa na gorze?
Awatar użytkownika
zoombie

Post autor: zoombie »

@ radekcza

Czyli rozumiem, że masz i drugi zestaw kolumn, czy inaczej sobie radzisz? Ja trochę do popodłączania mam: oprócz gramofonu (w planach dwóch - ale CV 1700 ma nawet trzy wejścia gramofonowe, z tego jedno MC), tuner, dwa magnetofony, CD i komp. Jeszcze myślałem o czymś takim:
Obrazek

A co do koloru, to ten brązowy to jest prawie jak czarny ;) Mnie nie przeszkadza :)

Co do grzania się, moim zdaniem góra bardzo mało się grzeje - stoi na nim gramofon, więc dokładnie nie wiem, ale przed chwilą uniosłem gramofon i sprawdziłem ręką - jest ciepły, ale na pewno nie gorący (po około godzinie pracy).
Awatar użytkownika
radekcza

Post autor: radekcza »

zoombie, dokładnie tak, mimo swojego wieku jestem strasznym gadżeciarzem i mam jeden zestaw (taki kombajn trochę, bez szału) do:
3D; koncertów na Blue-Ray; konsoli do gier; Apple TV; stacji dokującej; gitary; SAT TV; Komputera; CD; Radia; MP3; itd. :) - np. koncerty Blue-Ray na tym brzmią naprawdę dobrze

Co do koloru to istotna dla mnie różnica, a raczej dla mojej żony :) uwierz, że według kobiety nawet czarny ma wiele odcieni i nie każdy do każdego pasuje :shock:
Załączniki
hkts-16_75.jpg
harman-kardon-bds-570-bd_26269.jpg
A do faktycznego słuchania muzy mam DUAL CS 503-1 Audiophile Concept z wkładką Audio-Technica AT-15Ea którą o dziwo udało się wyregulować na ultra lekkim ramieniu i gra całkiem ładnie
A do faktycznego słuchania muzy mam DUAL CS 503-1 Audiophile Concept z wkładką Audio-Technica AT-15Ea którą o dziwo udało się wyregulować na ultra lekkim ramieniu i gra całkiem ładnie
no i osobny wzmacniacz teraz DUAL CV1260, a do niego wpięte Canton Karat 200, no i chodzi za mną ten CV1700
no i osobny wzmacniacz teraz DUAL CV1260, a do niego wpięte Canton Karat 200, no i chodzi za mną ten CV1700
Awatar użytkownika
torkia
Kontakt:

Post autor: torkia »

Wreszcie jest !
Po pięciu latach poszukiwań udało mi się kupić brakujący do zestawu tuner ST-A6B.
Transakcja była wiązana bo musiałem jeszcze kupić wzmacniacz. Tym samym mam dwa TA-F6B.
Cena okazyjna biorąc pod uwagę szał na Allegro.
Sprzęt był brudny i zastany, ale już czuje się lepiej ;)
Załączniki
IMG_8970_1.JPG
zbyszek1982

Post autor: zbyszek1982 »

U mnie w domu zawitał Braun PS500
Klasyka wzornictwa przemysłowego i bardzo ciekawa konstrukcja sama w sobie.
t1_product_1310311665.jpg
Awatar użytkownika
Pawelec
Gramofon: Składak

Post autor: Pawelec »

Fajnie zrobiłeś to zdjęcie. ;) Wygląda jak prosto z katalogu. Jest super.
AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122

Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
zbyszek1982

Zdjęcie nie moje, ale gramofon taki sam :)
eenneell

Post autor: eenneell »

Szaroniebieski :?:
zbyszek1982

Aluminiowo-antracytowy :-)
Awatar użytkownika
Reymont

Post autor: Reymont »

zbyszek1982 pisze:Zdjęcie nie moje, ale gramofon taki sam :)
Oszustwo ;) Poka swój!
Awatar użytkownika
Robert007Lenert
Kontakt:

Post autor: Robert007Lenert »

Jedna z szesciu scian mojej muzycznej graciarni. Widac wiekszosc grajkow, jakas 1/6 winyli i pewnie 1/8 cd.
Załączniki
LOT_6126.JPG
zbyszek1982

Robert007Lenert pisze:Jedna z szesciu scian mojej muzycznej graciarni. Widac wiekszosc grajkow, jakas 1/6 winyli i pewnie 1/8 cd.
Masz te wszystkie gramofony podłączone i gotowe do grania?
ODPOWIEDZ