... i gałek od metra można se kręcić i kręcić.zoombie pisze:Ma jedną wadę - trochę mało wejść ...
Ale za to wszystkie zdublowane: chinch i DIN
Kolekcje sprzętowe forumowiczów
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Re: Kolekcje sprzętowe forumowiczów
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- wesh
Podobny wisiał przez długi czas na Allegro, nawet przemknęła mi przez głowę myśl, aby sobie taki sprawić.KasparHauserPL pisze:W dniu wczorajszym nabyłem oto taki zacny sprzęt. Jestem strasznie zafascynowany wyglądem, a pomyśleć że miałem brać jakiegoś plastikowego Technicsa...
W sumie, to wcześniej miała być Unitra, ale kontakt z właścicielem się urwał, później nie odbierał. Dobrze się stało, jak się stało.
![]()
A Twój egzemplarz jak działa, wszystko bez zarzutu? Zdobycie paska napędowego czy głowicy do takich decków pewnie jest nie lada wyzwaniem.
Ten wygląda zacnie.

Innym razem wylicytowałem Technicsa RS 612 za 5 złotych, ale sprzedający się rozmyślił i następnego dnia odesłał mi kasę. Chciałem mu nawet zapłacić więcej, ale stwierdził, że gdzieś mu się deck zapodział itp... (kręcił niesamowicie).
Ogólnie Matsushity z lat 70 mają bardzo przyzwoity wygląd.
Nie lubię odkurzać!
...chyba, że półkę z płytami.
...chyba, że półkę z płytami.
- KasparHauser
- Gramofon: Nieinterere2000
wesh pisze:
Podobny wisiał przez długi czas na Allegro, nawet przemknęła mi przez głowę myśl, aby sobie taki sprawić.
To ten sam

Wszystko w jak najlepszym porządku za jedyne 43,40złwesh pisze:
A Twój egzemplarz jak działa, wszystko bez zarzutu? Zdobycie paska napędowego czy głowicy do takich decków pewnie jest nie lada wyzwaniem.
Ten wygląda zacnie.

Ja wylicytowałem : http://allegro.pl/show_item.php?item=3649492202wesh pisze:
Innym razem wylicytowałem Technicsa RS 612 za 5 złotych, ale sprzedający się rozmyślił i następnego dnia odesłał mi kasę. Chciałem mu nawet zapłacić więcej, ale stwierdził, że gdzieś mu się deck zapodział itp... (kręcił niesamowicie).
Odbiór osobisty ten człowiek tylko preferuje - dla mnie jak znalazł. Przyjeżdżam po umówionej 22 i co ? Dzwonię domofonem i nic. Udało mi się wejść do bloku i pukam. Nic. Ktoś ewidentnie był w domu (światło + później odłączona słuchawka domofonu, co by nie hałasowała) .
Przykre, jechałem do domu ostatnim tramwajem. Straciłem sporo czasu na nic.

Dlatego też wybrałem ten modelwesh pisze: Ogólnie Matsushity z lat 70 mają bardzo przyzwoity wygląd.

- radekcza
zoombie, mi dużo wejść nie potrzeba bo do reszty mam inny wzmacniacz, a ten tylko do gramofonu
Słyszałem go i bardzo mi sie podobało, wygląd tez jest super Jack, i dużo gałek do kręcenia też 
Szkoda tylko, że nie ma tego wzmacniacza w czarnym kolorze
.
zoombie, mam jeszcze pytanie, czy mocno sie nagrzewa na gorze?

Szkoda tylko, że nie ma tego wzmacniacza w czarnym kolorze

zoombie, mam jeszcze pytanie, czy mocno sie nagrzewa na gorze?
- zoombie
@ radekcza
Czyli rozumiem, że masz i drugi zestaw kolumn, czy inaczej sobie radzisz? Ja trochę do popodłączania mam: oprócz gramofonu (w planach dwóch - ale CV 1700 ma nawet trzy wejścia gramofonowe, z tego jedno MC), tuner, dwa magnetofony, CD i komp. Jeszcze myślałem o czymś takim:

A co do koloru, to ten brązowy to jest prawie jak czarny
Mnie nie przeszkadza 
Co do grzania się, moim zdaniem góra bardzo mało się grzeje - stoi na nim gramofon, więc dokładnie nie wiem, ale przed chwilą uniosłem gramofon i sprawdziłem ręką - jest ciepły, ale na pewno nie gorący (po około godzinie pracy).
Czyli rozumiem, że masz i drugi zestaw kolumn, czy inaczej sobie radzisz? Ja trochę do popodłączania mam: oprócz gramofonu (w planach dwóch - ale CV 1700 ma nawet trzy wejścia gramofonowe, z tego jedno MC), tuner, dwa magnetofony, CD i komp. Jeszcze myślałem o czymś takim:

A co do koloru, to ten brązowy to jest prawie jak czarny

Co do grzania się, moim zdaniem góra bardzo mało się grzeje - stoi na nim gramofon, więc dokładnie nie wiem, ale przed chwilą uniosłem gramofon i sprawdziłem ręką - jest ciepły, ale na pewno nie gorący (po około godzinie pracy).
- radekcza
zoombie, dokładnie tak, mimo swojego wieku jestem strasznym gadżeciarzem i mam jeden zestaw (taki kombajn trochę, bez szału) do:
3D; koncertów na Blue-Ray; konsoli do gier; Apple TV; stacji dokującej; gitary; SAT TV; Komputera; CD; Radia; MP3; itd.
- np. koncerty Blue-Ray na tym brzmią naprawdę dobrze
Co do koloru to istotna dla mnie różnica, a raczej dla mojej żony
uwierz, że według kobiety nawet czarny ma wiele odcieni i nie każdy do każdego pasuje 
3D; koncertów na Blue-Ray; konsoli do gier; Apple TV; stacji dokującej; gitary; SAT TV; Komputera; CD; Radia; MP3; itd.

Co do koloru to istotna dla mnie różnica, a raczej dla mojej żony

- Załączniki
- torkia
- Kontakt:
Wreszcie jest !
Po pięciu latach poszukiwań udało mi się kupić brakujący do zestawu tuner ST-A6B.
Transakcja była wiązana bo musiałem jeszcze kupić wzmacniacz. Tym samym mam dwa TA-F6B.
Cena okazyjna biorąc pod uwagę szał na Allegro.
Sprzęt był brudny i zastany, ale już czuje się lepiej
Po pięciu latach poszukiwań udało mi się kupić brakujący do zestawu tuner ST-A6B.
Transakcja była wiązana bo musiałem jeszcze kupić wzmacniacz. Tym samym mam dwa TA-F6B.
Cena okazyjna biorąc pod uwagę szał na Allegro.
Sprzęt był brudny i zastany, ale już czuje się lepiej

-
U mnie w domu zawitał Braun PS500
Klasyka wzornictwa przemysłowego i bardzo ciekawa konstrukcja sama w sobie.
Klasyka wzornictwa przemysłowego i bardzo ciekawa konstrukcja sama w sobie.
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Fajnie zrobiłeś to zdjęcie.
Wygląda jak prosto z katalogu. Jest super.

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
-
-
-
- Reymont
Oszustwozbyszek1982 pisze:Zdjęcie nie moje, ale gramofon taki sam

- Robert007Lenert
- Kontakt:
Jedna z szesciu scian mojej muzycznej graciarni. Widac wiekszosc grajkow, jakas 1/6 winyli i pewnie 1/8 cd.
-
Masz te wszystkie gramofony podłączone i gotowe do grania?Robert007Lenert pisze:Jedna z szesciu scian mojej muzycznej graciarni. Widac wiekszosc grajkow, jakas 1/6 winyli i pewnie 1/8 cd.