Darek pisze:a dlaczego mam wymieniac? Co miesiac bede wymienial? Dopiero co wymienialem w JVC.
Jeśli igła w Twojej Redze nie jest już tą samą igłą, która siedzi od nowości w tym gramofonie to nie ma o czym mówić.
A jeśli jest to... na co czekasz? Aż odpadnie?
Twój sprzęt, Twoja sprawa Darek, ale to nie jest dobry zwyczaj.
Darek pisze:Napewno nie wymaga polowania? jak polujesz to naprawde mozesz kupic dobre za grosze

Nie polecam zakupu starych, używanych igieł. Powodzenia z szukaniem okazyjnych nówek tak niszowego towaru.
Darek pisze: Kolega teraz upolowal gdzies na aukcji bardzo wysokiej jakosci (jak mowi ) tylko brakuje diamencika
Czyli głównego/najdroższego elementu igły/wkładki. Coś jak okazyjny zakup samochodu bez silnika i skrzyni. "Tylko"
Darek pisze:i szuka firmy ktora mu to zrobi.
Nie wnikam co to za wkładka, ale jeśli MM to sensowniejszy byłby zakup nowej igły z oprawką.
Jeśli jest to trudne bądź jest to wkładka MC to znajdzie się kilku fachowców w UK co mu to zrobią, ale nie za grosze.
Za grosze może szukać dziadka-magika co mu w szopie doklei byle grot.
Darek pisze:Oj Wojtek

widziales kino kwadro? jak zyje to jeszcze tego nie spotkalem

I co z tego? Wybacz, ale pewnie jeszcze wielu rzeczy z tej dziedziny "nie spotkałeś", co nie znaczy że są niemożliwe/nie istnieją.
Darek pisze:sa jakies filmy zapisane w tym formacie? tak pytam bo jeszcze nie spotkalem
W kwadro? Gdzie tam, chodzi o kompatybilność z 5.1, a to chyba znasz.
Już napisałem jakby to mogło wyglądać w praktyce. Oczywiście to też wymagałoby by nasz odtwarzacz LD, DVD, BD czy czego tam jeszcze dał radę wypuścić każdy kanał analogowo, ewentualnie zapewniając to poprzez odpowiedni dekoder.
W efekcie mielibyśmy KD napędzane przez stary wzmacniacz, w pełni analogowo (przynajmniej od etapu dekodowania sygnału audio).
Nie mi oceniać czy gra byłaby warta świeczki, ale z pewnością jest to możliwe do zrobienia.
Ot taki pomysł na eksperyment/porównanie
torkia pisze:Z racji gabarytów trafił na sam dół. Nie był w stanie stać na żadnym z powyższych klocków.
A obok?