Wojtek pisze: ↑wczoraj, 11:16
Czyli kwestia nastaw była dla Ciebie jednak mało ważna?
Urlop ma to do siebie , że nabiera się dystansu i urealnia oczekiwania. Po prostu przeanalizowałem ile czasu dziennie poświęcam na muzykę i ile z tego czasu zajmuje gramofon. Wyszło mi , że zbyt duża ilość nastawów będzie dla mnie większym problemem, niż realna korzyścią. Teac ma tak naprawdę wszystko co mi trzeba i to NA PANELU PRZEDNIM.Wiem , że przekroczyłem budżet , ale to pre stanowi ostatni element mojego systemu jaki jeszcze był do zmiany. Więcej nic nie wymyślę , zamknąłem temat sprzętu.
Myszor pisze: ↑wczoraj, 11:47
Ciekawe jak gra.
To ciężkie pytanie i pewnie gra u każdego inaczej, choćby ze względu na akustykę i kolumny. Wczoraj przesłuchałem ok. 10 płyt i ....jestem zadowolony

Jest sporo powietrza , wysokie tony w niektórych utworach są na granicy mojego maksimum komfortu , ale go na szczęście nie przekraczają. Mam sporo naprawdę starych płyt i Teac radzi sobie z nimi świetnie. Np. na poprzednim pre nie miałem , aż tak sugestywnego i głębokiego wokali Johnny Casha jak z Teaca. Wczoraj słuchałem po RCA z wkładki MM , dzisiaj sprawdzę jak to się ma po XLR z MC. Tor mam zbalansowany , więc nic nie stoi na przeszkodzie. Pre pod względem wykonania oceniam na plus. Mamy wszystkie gałki metalowe , aluminiową obudowę , przełączniki nastawów działają bez zarzutu, " wycieraczka " ma dwa tryby jasności podświetlenia i co fajne , można ją całkiem wyłączyć. Teac szarpnął się na nóżki antywibracyjne z kulką i to fajny gest. Gniazda RCA mogłyby być normalnie , przykręcane do obudowy , ale jakoś przeżyję. Na koniec wczorajszego odsłuchu założyłem wkładkę MC i sprawdziłem jak działa pomiar impedancji .Wkładka to Hana EL , wcisnąłem i zmierzyło 30 Ohm. Czyli dobrze , ale .....to miało mierzyć razem z kablem , a tak nie jest. Sama wkładka jak podaje producent ma 30 Ohm. Nie rozumiem też uwagi , aby nie podłączać jednocześnie RCA i XLR. Jest przecież przełącznik na panelu między tymi dwoma wyjściami. Na logikę powinien jedno z nich blokować. To na razie tyle co do mioch jednodniowych spostrzeżeń. Jak coś jeszcze mi wpadnie w ucho lub w oko , napiszę.
WBA Blazebird+Ironbird , Luxman L-508 ,QLN one ,RME Adi-2 Pro FS R Black Edition,Yamaha CDX - 1060, Meridian 508.24 Albero PP200, JVC QL-A7 , Shure M91 ED , Goldring 2100 , ADC XLM , Hana EL