Mrówek lubi strzelać ofertami z wystawek ale w tym przypadku to chyba nie tędy droga
Wzmacniacz do 1000 zł
- Frey
- Gramofon: Dual 604
Re: Wzmacniacz do 1000 zł
Temat wydaje się być prosty. Skoro podoba Ci się bardziej niż CXA80 (który jest przyzwoitym wzmacniaczem), jest po serwisie, akceptujesz cenę to nic tylko brać. Warto byłoby jeszcze ewentualnie sprawdzić jak gra z Twoimi kolumnami i wtedy podjąć decyzję.
Mrówek lubi strzelać ofertami z wystawek ale w tym przypadku to chyba nie tędy droga
Dual 604 | Dual M20E | Buphono
Audiolab 6000CDT | Wiim Ultra | Denafrips Enyo 15th
Atoll PR200 Signature | Atoll AM100 Signature | Infinity RS6000A
Fostex TH-610
Audiolab 6000CDT | Wiim Ultra | Denafrips Enyo 15th
Atoll PR200 Signature | Atoll AM100 Signature | Infinity RS6000A
Fostex TH-610
- amrowek
Dorzucił bym jeszcze wznoszenie modłów przebłagalnych
Ale tu sami audiomaniacy ,żeby nie rzec szaleńcy, a no mam... jeden się zastanawia jak cię zaatakować i kiedy.... dodam , że to nie jestem ja.
ale z drugiej strony patrząc to tylko nowe...
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Tego co napisałem ja czy Mario o Luxach nie należy odbierać pejoratywnie, tudzież jak Ukaniu ocenił przez pryzmat serwisowej opłacalności to akurat uczciwa wartość dodana. To bardzo fajne i wdzięczne sprzęty. Po prostu należy się liczyć z serwisem i jeśli ma być zrobione "dla siebie i porządnie" to nie ma zmiłuj się w kosztach. Po taniości się nie da, bo to półśrodek. Wtedy się opłaca i mieć.
Luxmany są trochę jak Land Rovery, trzeba mieć dwa bo jeden zawsze "na warsztacie".
Jednak to rasowo grające sprzęty de facto we wszystkich odsłonach serii vintage. A pewnie, że co kto lubi. Ja lubię Luxy. Też.
Luxmany są trochę jak Land Rovery, trzeba mieć dwa bo jeden zawsze "na warsztacie".
Jednak to rasowo grające sprzęty de facto we wszystkich odsłonach serii vintage. A pewnie, że co kto lubi. Ja lubię Luxy. Też.
- amrowek
ja Duale i Scotty...
- Paweł W
- Gramofon: SONY PS-X6
Udało się kupić model 1460. Teraz czekam na dostawę.Paweł W pisze: ↑31 paź 2025, 11:59Ostatnio byłem w bardzo znanym sklepie audio vintage. Do testu na szybko dostałem wzmacniacz Duala 1260 wraz z kolumnami Unitry ZG (w zasadzie tylko nazwa bo mocno zmodyfikowane). Bardzo mi się spodobał ten zestaw. Tak się zastanawiam czy nie kupić sobie tego wzmacniacza. Macie może jakieś doświadczenia z nim związane. Szukam brzmienia z lat 80. Obecnie gram na Cambridgu cxa80.
- Paweł W
Jest. Zakup z Niemiec, z dosyć pewnego źródła. Z przesyłką 900 PLN, także nie naruszyłem wątku cenowego. Jeżeli kogoś interesuje jak zagra to dam znać.
- amrowek
No to daj znać jak zagłał i z czym, w jakim torze podpięty.
- Paweł W
Pierwsze odsłuchy za mną. Grał z B&W DM603, gramofon Sony PS-X6, preamp Musical Fiedelity MX Vynl (wzmak ma własny preamp, ale używałem MF). Wrażenia: bardzo silny, trzeba uważać, u mnie chodził na max.2/10 dalej to wszystko może odlecieć. Barwa (subiektywnie) bardzo równa bez faworyzowania pasm, fajny bas-szybki, scena bardzo szeroka, góra fajna, ale nie za ostra. Generalnie fajna przesiadka/odmiana z Cambridga. Sprzęt estetyczny i cieszy oczy.