Wczoraj założyłem tutaj konto i chciałem się z Wami przywitać oraz napisać kilka słów o sobie.
Winyle towarzyszą mi już od kilku lat — najczęściej sięgam po nowe wydania, ale w mojej kolekcji nie brakuje też starszych płyt z polską muzyką. Ostatnio coraz częściej celuję w lepsze wydania, m.in. od Mobile Fidelity i Analogue Productions.
W tym roku sporo zainwestowałem w sprzęt – pojawiły się nowe kolumny i wzmacniacz(Focal Kanta 2 i Marantz Model 30). Jeśli chodzi o gramofon, to na razie korzystam z Sony PS-HX500. Nie jest źle – dźwięk jest czysty, bez szumów, choć bez fajerwerków. Po zmianie preampu z wbudowanego na ten z nowego wzmacniacza jakość poszła mocno w górę. Mimo to czuć, że przy obecnym zestawie stereo gramofon nie wykorzystuje jeszcze pełnego potencjału – więc zmiana pewnie niedługo nadejdzie.
Muzycznie dominują u mnie rock, pop i rap – zarówno polski, jak i zagraniczny. Moją słabością są zdecydowanie kobiece wokale, szczególnie teraz, gdy średnica w moim zestawie brzmi naprawdę świetnie.
Pozdrawiam i do zobaczenia w innych wątkach!