Polecane serwisy RTV

Wszystko razem
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MaciejT
Gramofon: PS-X70

Polecane serwisy RTV

Post autor: MaciejT »

Jest tutaj taki temat?
Jak jest to proszę Wojtka o przeniesienie, a jak nie to może warto pisać gdzie Waszym zdaniem warto lub nie warto oddać nasze sprzęta do spa.
Dzisiaj odebrałem wzmaka z serwisu.

Łódź: Narutowicza 25 (Mobius) tel.: 784 815 495

Po zamknięciu OTJ na Więckowskiego myślałem że kaplica i w Mieście Łodzi nie ma gdzie oddać sprzętu. Na Mobius natknąłem się trochę przypadkiem w jednym miejscu na jakimś forum. Wpis miał kilka lat. No ale mi zależało bo wzmacniacz niedomagał to odnalazłem.
Skontaktowałem się z właścicielem, pogadałem. Terminy ok 2 tygodnie, bez dramatu. Wzmacniacz od czasu do czasu, nieprzewidywalnie zaczynał grać ciszej na lewym kanale. Wychył też się robił w tym kanale anemiczny, objawy nie ustępowały po zmianie źródła (początkowo myślałem że mój gramofon Sony niedomaga). Potem potrafił dwa miesiące grać poprawnie, aż znowu boleści wracały.
Zawiozłem sprzęt, gość kontaktowy i zdaje się że wie o czym mówi i chyba zna się na rzeczy.
Po tygodniu zadzwonił, powiedział co mu dolega, co trzeba zrobić koniecznie a co by tam jeszcze wymienił gdyby miało być dla niego. Szło o kondensatory, które potraciły częściowo pojemność ale jeszcze były w granicach tolerancji Accuphase. Uprzedził ile będą kosztować oba warianty i pyta co robimy. Dostał wolną rękę, niech zamawia co tam uważa bo ja to się nie znam.
Dzisiaj odebrałem wzmaka, dostałem kartę naprawy z wyszczególnionym zakresem prac. Kurna nazbierało się tego trochę, ale gwarancję dał i pozostaje wierzyć że będzie dobrze. Nie wiem czy to ma sens ale prosił żeby nie pałować przez kilka kilkanaście pierwszych godzin (nigdy tego nie robię), no i powiedział mi jakie umaszczenie ma mój kot. Radził bana dla sierściucha na wylegiwanie się na wzmaku.
Facet robi wszystko co ma związek z audio. Dodatkowo okazuje się że sam buduje na zamówienia kolumny, wzmacniacze. Pokazał mi panel przedni wykonany przez siebie wzmacniacza pod nową Unitrę, bo klient zapragnął swój piecyk wsadzić w obudowę przypominającą tą od Unitry. No i jak mi puścił kawałek z systemu wykonanego przez siebie to muszę przyznać że zagrało to imponująco.
Pierwsze wrażenia pozytywne, mam nadzieję że wzmacniacz dostał drugie życie.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Re: Polecane serwisy RTV

Post autor: Wojtek »

Nie było jak dotąd wątku ogólnego o polecanych serwisach. Jak już coś było to zwykle ktoś pytał kto zna i w jakim miejscu/regionie.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
MaciejT
Gramofon: PS-X70

Post autor: MaciejT »

Ja proponuję, o ile jest taka możliwość, podzielić wątek na np. województwa. Jak ktoś będzie chciał polecić lub nie polecić konkretnego punktu, to będzie mógł w odpowiednim miejscu się dopisać. Ułatwi to potencjalnie szukającej serwisu osobie na znalezienie informacji w interesującej go destynacji.
Awatar użytkownika
Myszor
Gramofon: PD-300

Post autor: Myszor »

Bardzo fajny pomysł ale obawiam się, że ten wątek będzie krótki.
Ja na Dolnym Śląsku nie znam żadnego profesjonalnego serwisu audio.
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
ODPOWIEDZ