Witam. Chciałbym Wam zadać kilka pytań odnośnie używania gramofonu. Może zacznę od początku, znaczy co miałem i jaki gramofon do tego kupiłem. Słucham muzyki na Cambridgu CXA81 mk2, CXN100, CXC v2. Pod to podpiętą mam parę kolumn Fyne Audio f501 oraz parę kolumn Wilson Raptor 5. Do tego dokupiłem sobie właśnie gramofon, i tu muszę zaznaczyć że to mój w życiu pierwszy gramofon. Jest to FiiO tt13 bo z tego co poczytałem to jest na początek tej przygody dobry wybór bo praktycznie jest bezobsługowy i mogę się z nim "oswajać". Dokupiłem do niego taki czyścik do zamiatania winyli, są też tam szczoteczki i płyn do igły, również kupiłem też płyn do mycia płyt gdyż chyba również jest potrzebny.
Szykowałem się z zakupem jeszcze z "dociążnikiem/stabilizatorem" na winyle, kablem lepszym bo ten oryginalny to taki cieniutki i może go zmienić na inny lepszy?
Z tego co się zorientowałem to ja ogólnie nic nie mam zbytnio do grzebania i ustawiania w tym gramofonie, znaczy mam dbać tylko o czystość winyli oraz igły i cieszyć się muzyką.
No i tutaj pytanie do Was czy potrzebuję jakiś kolejnych wydatków by móc się cieszyć słuchaniem tych winyli, czy nie i jest już spoko?
Dziękuję z góry za podpowiedzi i pozdrawiam.