Cześć,
Czy ktoś sprowadzał gramofon z Japonii poprzez ebay? Ceny np. takiego Pioneera PL-707 są bardziej niż przystępne.
Zakup gramofonu z Japonii prze ebay
-
- Gramofon: Pioneer PL-4, SL-Q33
Zakup gramofonu z Japonii prze ebay
Daphile - DSP ADAU1452 - MA12070P - kolumny aktywne DiY na Faitalpro 12PR300 + HF108
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Zakup gramofonu z Japonii prze ebay
Są. Do ceny zakupu i KW dolicz "tylko" jeszcze cło + VAT + serwis 
Twoja decyzja czy chcesz samemu ryzykować i się bawić w zamian za lepszą cenę kontra zakupu czegoś lokalnie już "po wszystkim".

Twoja decyzja czy chcesz samemu ryzykować i się bawić w zamian za lepszą cenę kontra zakupu czegoś lokalnie już "po wszystkim".
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
Osobiście jeżeli mnie "najdzie" na lepszy garniak od mojego soniacza to tylko zakup od @Pawelca.
Wolę zapłacić więcej, ale mieć pewność, że nie kupuję kota w worku.
Ostatnio pytałem o pełny serwis sony i trzeba "wytasować" 1500zł, nikt nie spędzi 3-4 dni za darmo przy serwisie więc byś miał pogląd ile "zarobisz" sprowadzając kota w worku ( bo nie wiadomo co przyjdzie i w jakim stanie)+cło z Vat+ pełny dobry serwis.
Przemyśl dobrze co Ci Wojtek napisał.
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-(Analog)]
[ Tidal Hifi, Wiim Pro Plus, Onkyo 7030C-(Cyfra)] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
[ Tidal Hifi, Wiim Pro Plus, Onkyo 7030C-(Cyfra)] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
- pavlos
- Gramofon: Denon DP-1300M
Czasami świadomie podejmuje się ryzyko zakupu "kota w worku", ale nie nie ze skąpstwa, tylko, żeby spróbować zmierzyć się samemu z tematem. Czegoś nauczyć. Tak zrobiłem ja kupując mojego Thorensa za kilkaset zeta. Sprzedawca zapewniał, że wszystko działa, lojalnie uprzedził o mocnym zniszczeniu pokrywy. Przyszło, włączyłem... no niby działa. Ale jak opadły emocje i zrobiło się cicho, to okazało się, że są problemy. Przyszedł czas na edukację. Sam chciałem. Silnik do wymiany. Koledzy na forum wsparli silnikiem. Ubogi amatorski warsztat domowy, ale smykałka techniczna i nieprzebrane zasoby wiedzy w Globalnej Wiosce pomogły, że mechanicznie sprzęt doprowadziłem do jako-takiej używalności. Ten model Thorensa ma konstrukcję cepa. Szwajcarskiego cepa. Wystarczy amatorski warsztacik, jak za czasów Fiata 126p (i komu to przeszkadzało?). Dorobiłem też pokrywę. Dodałem gustowne aluminiowe nóżki. Nawet estetycznie wygląda. Po zsumowaniu wydatków wyszło na tyle, co wydałbym na zakup w miejscu z zaufanego polecenia. Niby bilans na zero. Ale jaka frajda!!! To była jednak moja świadoma decyzja, sam tego chciałem...
Następny gramofon kupuję już z zaufanego polecenia.
Następny gramofon kupuję już z zaufanego polecenia.

- Ukaniu
- Kontakt:
Jak wymyślisz jeszcze przegląd, czyszczenie, regulację ramienia oraz wymianę kabelków to drożej

Serwis i projektowanie elektroniki, także audio http://www.ldl-elektronika.pl
Prawo Hofstadtera mówi: skomplikowana czynność zawsze zajmie więcej czasu niż zaplanowano także jeśli planując brano pod uwagę prawo Hofstadtera.
Prawo Hofstadtera mówi: skomplikowana czynność zawsze zajmie więcej czasu niż zaplanowano także jeśli planując brano pod uwagę prawo Hofstadtera.
- amrowek
Czy hobby na cenę a święty spokój?
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
Nie załamuj, bo mój póki co gra bez żadnych przypadłości, jeszcze gotów usłyszeć

Jak coś się zacznie burzyć to kontakt do Rzeszowa ma, bo słać do Ciebie to ryzyko, szczególnie po serwisie trzeba by chyba pojechać by nie zbadziewili w transporcie

[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-(Analog)]