Oszust na olx
- PASJA-AUDIO
Oszust na olx
Chciałbym ostrzec przed oszustem na olx. Chłop ma na imię Andrzej i jest że Szczecina Niebuszewo.Sorzedaje bardzo dużo wkładek gramofonowych i headshelle.Zakupilem u niego 270 sztuk płyt cd. Dzwoniłem przed zakupem do chłopa z zapytaniem jakie to płyty i z jaką muzyką( pytałem czy to nie szrot przywieziony z Niemiec).Zapewniał mnie że nie .Że to są płyty kupowane przez niego.A otrzymałem właśnie taki szrot połowa to niemieckie szlagiery i niemieckie kolędy,reszta to składanki niemieckie, cześć nagrywanych płyt ,mocno porysowane połamane pudełka.szrot po prostu.. Wpłaciłem chłopu pieniądze na konto.Da się coś z tym zrobić.Suma zakupu 350 zł +25 wysyłka.
Pioneer pl 70 + Hana Sh, Kenwood dp 59l,,,Aurorasound Vida,klon audio note od misse,Sansui mr ,Sansui b 2103 , trioda 300 b ,Leak 20, Electro Voice Sentry 3,Goodmans Axiom 80J)BL l 112,4412,tl 260,Martin Logan sl3,Diatone ds 200,, Pioneer cs 99
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Re: Oszust na olx
No Paaanie , przeciez to nasz Grafomanik...Nie czytales na forum zeby unikać czlowieka? Andrzej ze szczecina juz niejeden przekret ma za uszami...No przykro. Ale przeciez na Olx musisz najpierw potwierdzic zgodnosc towaru dopiero puszczaja kase do sprzedawcy. Wiec jak to bylo? Wyslales mu poza olxem?
JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- amrowek
Hm a może masz chociaż Punk Rocka albo Metal czy li tylko....niemiecki disco
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
- Mawis
To za 350 zeta nie pchalbym kasy bokiem tylko jednak przez Olx...
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jeszcze nie wiem czy przerzucić ten wątek do tego o Gramofoniku czy do nieuczciwych sprzedawców płyt 
Zrobiłeś sobie zdjęcie/screenshot ogłoszenia? Jako dowód tego że zostałeś jakkolwiek wprowadzony w błąd?
Rozmowy telefonicznej raczej nie nagrywałeś, więc to żaden dowód (słowo przeciwko słowu).
Jeśli nie skorzystałeś z przesyłek OLX to siłą rzeczy nie wpadasz pod ich ochronę kupujących.
Banki nie uznają zwrotów przelewów, nawet jeśli rozchodzi się o nieuczciwą sprzedaż.
Krótko mówiąc - raczej wpadłeś

Zrobiłeś sobie zdjęcie/screenshot ogłoszenia? Jako dowód tego że zostałeś jakkolwiek wprowadzony w błąd?
Rozmowy telefonicznej raczej nie nagrywałeś, więc to żaden dowód (słowo przeciwko słowu).
Jeśli nie skorzystałeś z przesyłek OLX to siłą rzeczy nie wpadasz pod ich ochronę kupujących.
Banki nie uznają zwrotów przelewów, nawet jeśli rozchodzi się o nieuczciwą sprzedaż.
Krótko mówiąc - raczej wpadłeś

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Mawis
Moze glupie pytanie biorac pod uwage o kogo chodzi ale probowales zwrotu? Rozmawiales z nim ze wyslal nie to na co sie umawialiscie? W ogole byl jakis kontakt po otrzymaniu tego szrotu?
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
- Myszor
- Gramofon: PD-300
- zelazny
Pisałem, żeby temat delikwenta wyróżnić na czerwono, przecież to chwila. Czerwona, gruba czcionka.
Ostatnio zmieniony 05 lut 2025, 18:39 przez zelazny, łącznie zmieniany 1 raz.
- amrowek
Jak widzę napisz Szczecin przy aukcji to już czerwone światełko się świeci ...omijam
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
-
Temat rzeka z tym gościem. Ja z nim walczę gdzie tylko mogę (ze zgłaszaniem go na OLX jako oszustwo i wyłudzenie) od momentu kiedy pierwszy raz mi nadepnął na odcisk swoimi kretyńskimi teoriami niby znawcy i dodatkowo Wojtek mi też delikatnie rozszerzył oko. Tyle jego ilu ludzi o nim nie i nie ma pojęcia do czego jest zdolny.
Nie ciesz się gdy niosą na rękach... mogą iść na cmentarz...
- PASJA-AUDIO
Dziękuję chłopaki za mnóstwo odpowiedzi.Jeszcze nigdy mnie nikt nie oszukał na olx -ie czy allegro, więc nie miałem żadnych podejrzeń.A kupiłem chyba kilka tysięcy przedmiotów przez te serwisy aukcyjne.Ja jestem uczciwy i taką maksymę stosuje wobec innych.Mam więc nauczkę za łatwowierność i pełne zaufanie do ludzi.No cóż 350 Zeta jakoś przeżyje, wyciągnę wnioski, Kasę wpłaciłem na konto, czekając z upragnieniem na płyty,a kocham muzykę bardzo, więc rozumiecie" TO Z MIŁOŚCI"ten zakup.Liczylem że posłucham fajnych kilkadziesiąt może kilkanaście płyt od innego melomana,a tu OSZUST że SZCZECINA.Jakbym czytał to forum cały czas to pewnie bym to gdzieś mi się przewinęła ta informacja.Trudno jeden koncert w roku mniej zaliczę,a uwielbiam jeździć na koncerty .Nie mam screena ogłoszenia i nie nagrywam rozmów.
Pioneer pl 70 + Hana Sh, Kenwood dp 59l,,,Aurorasound Vida,klon audio note od misse,Sansui mr ,Sansui b 2103 , trioda 300 b ,Leak 20, Electro Voice Sentry 3,Goodmans Axiom 80J)BL l 112,4412,tl 260,Martin Logan sl3,Diatone ds 200,, Pioneer cs 99