Witam po dluzszej przerwie. Wczoraj udalo mi sie kupic gramofon J A Michell Trancriptor Hydraulic Referenc wyposazony w ramie SME 3009 series 2 jak sadze i wkladke Shure V15 type III. Gramofon mial byc sprawy, po podlaczeniu u sprzedajacego w spektakularny sposob wywalilo bezpieczniki w domu:) dzieki czemu cena spadla do £230

.
szybki powrot do domy, rozkracam co sie da i okazalo sie ze ktos wcisnal kawalek drutu w gniazdo bezpiecznika odpowiadajacego za zmiane zasilania na 110V, co spowodowalo stopienie izolacji na kablu zasilajacym. Po wlutowaniu nowego wszystko ruszylo

. Nadal trzeba wydac na niego nieco pieniedzy: potrzebna wymiana koszyczka i zakup plynu, kable pomiedzy ramieniem a wzmaczniaczem i igly niemniej sadze ze to strzal w 10

. Warto dodac ze gosc wyprzedawal kolekcje sprzetowa dziadka i mial jeszcze Linn Sondek i Thorens 125 po ok £350 sztuka ale w kiepskim stanie i swietne glosniki Bowers & Wilkins DN70 za £600. Mialem wielka ochote dobrac cos jeszcze ale moja lepsza polowa wywalila by mnie z domu zanim zdazyl bym powiedziec 'Kochanie , to byla okazja'

wiec dobralem tylko koncowke moce Quad 303.