5 polskich klasykow ;)
-
- Gramofon: Micro Seiki DD-7
Re: 5 polskich klasykow ;)
Tutaj to co to "nie odebrałem":
Sony PS-X75 [Empire 4000] // Restek Tensor // Restek Vector // preamp klon Audio Note by MISSE // Infinity RS II
Micro Seiki DD-7 [Ortofon 2m Black] // NAD 160A // Buphono // Monitor Audio Silver 6G 200
Micro Seiki DD-7 [Ortofon 2m Black] // NAD 160A // Buphono // Monitor Audio Silver 6G 200
-
- Gramofon: Micro Seiki DD-7
Tak więc Wojtek możesz sobie ocenić czy ja tu kombinowałem z cłem. Nie znam się na wysyłkach z zagranicy. Kupowałem z Japonii to temat prosty - paczkę odbieram na poczcie, płacę cło i VAT. Nadawca nadaje, ja tylko opłacam koszta pośrednie. Polskie ups przekazało mi, że źle wypełniona była deklaracja. Mój angielski jest komunikatywny ale nie do tego stopnia żeby dogadać się z Anglikiem przez tel. i wypełnić angielskie dokumenty. Wyszło kiepsko choć można było załatwić temat zupełnie inaczej, np. napisać "sorry jest kijowo ale będę w Polsce wtedy i wtedy i możemy temat sfinalizować tak i tak". Bo nie o 630 zł tu cały czas chodziło.
Sony PS-X75 [Empire 4000] // Restek Tensor // Restek Vector // preamp klon Audio Note by MISSE // Infinity RS II
- dareksu
- Gramofon: SL1210GR
-
Pisze jak byk na tej naklejce return to shipper. Reason for return: reciever refused .
Jak to sie wszystko ma do tego co pisales ze paczki nie wyslalem...
Nie wiem kto zawinil, ja wyslalem tak jak bylo dog aDane, powiedzmy ze nie ty, mimo ze pisze ze ty. Moze ups moze Brexit, moze ulozenie gwiazd bylo akurat huiowe. Napewno nie ja
Wiec cala ta smieszna aferka pokazala tylko ze jestem uczciwym gosciem co oddal ci za przesylke
130 zl pomimo ze nie musial. Trwalo to od h czasu ale zanim paczke zlokalizowalem to minelo ze 3tyg.
Pozniej znajomy co mial wziasc samolotem w ostatnim momencie mnie wystawil I sie tak to przeciagnelo.
No Chyba ze twierdzisz ze naklejke/zdjecie/kwit na ciebie podrobilem, po to zeby na koncu oddac ci te 630zl. Przyczynowo-skutkowo tzn
Ludzie maja tu na tym nudnym forum masturbatorow winylowych chociaz troche pociechy z tej calej gownoburzy. Tyle dobrego
Jak to sie wszystko ma do tego co pisales ze paczki nie wyslalem...
Nie wiem kto zawinil, ja wyslalem tak jak bylo dog aDane, powiedzmy ze nie ty, mimo ze pisze ze ty. Moze ups moze Brexit, moze ulozenie gwiazd bylo akurat huiowe. Napewno nie ja
Wiec cala ta smieszna aferka pokazala tylko ze jestem uczciwym gosciem co oddal ci za przesylke
130 zl pomimo ze nie musial. Trwalo to od h czasu ale zanim paczke zlokalizowalem to minelo ze 3tyg.
Pozniej znajomy co mial wziasc samolotem w ostatnim momencie mnie wystawil I sie tak to przeciagnelo.
No Chyba ze twierdzisz ze naklejke/zdjecie/kwit na ciebie podrobilem, po to zeby na koncu oddac ci te 630zl. Przyczynowo-skutkowo tzn
Ludzie maja tu na tym nudnym forum masturbatorow winylowych chociaz troche pociechy z tej calej gownoburzy. Tyle dobrego

- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
Wojtek, chyba czas już zamknąć?
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
- pawelgrab

luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Kolo, ale kaszanisz. Rzeczywiscie masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Ta paczka nigdy do Polski nie wyszla. Deklaracja byla zle wypelniona. Zadzwonili do Michala z Ups, powiedzial ze nie ma faktury, wiec wstawili standardowa formule ze odbiorca odmowil przyjecia paczki i zrobili zwrot. Ale nie odmowil w Polsce w sensie ze zapukali do drzwi w Rzeszowie a on im powiedzial zeby spadali tylko telefonicznie . Wiec ta paczka nigdy chyba nie oposcila Wysp. Wiec w takim sensie nie wyslales. A Rudinho nie otrzymal a nie ze odmowil przyjecia...
JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- notopa
- Gramofon: Technics SL-1600mk2
Też tak myślę, tym bardziej że przecież tam jest o braku invoice itp. @ bukm1987, pisząc po Twojemu: zjebałeś z tą wysyłką, zabrałeś się za niezbyt trudną rzecz której po prostu nie jesteś w stanie ogarnąć. Jak zerknąłem jeszcze jak to było szyte z przelewami itp, to naprawdę dziwię się że Michał wszedł w ten deal…tak czy inaczej miał prawo się wkurwić, bo to Ty miałeś ogarnąć temat za co w sumie zapłacił (z tym zwrotem to naprawdę żadna łaska).Mawis pisze: ↑27 wrz 2024, 08:15
Kolo, ale kaszanisz. Rzeczywiscie masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Ta paczka nigdy do Polski nie wyszla. Deklaracja byla zle wypelniona. Zadzwonili do Michala z Ups, powiedzial ze nie ma faktury, wiec wstawili standardowa formule ze odbiorca odmowil przyjecia paczki i zrobili zwrot. Ale nie odmowil w Polsce w sensie ze zapukali do drzwi w Rzeszowie a on im powiedzial zeby spadali tylko telefonicznie . Wiec ta paczka nigdy chyba nie oposcila Wysp. Wiec w takim sensie nie wyslales. A Rudinho nie otrzymal a nie ze odmowil przyjecia...
Aaa no i odnośnie „masturbatorów winylowych”- brzmi jakbyś jednak trochę o tym myślał…liczyłeś że ktoś będzie chciał spuścić się na te Twoje płyty i po to tutaj zajrzałeś (ponownie!)? Jakieś fotki może? Oj Ty łobuziaczku…
Całusy,
Łukasz
well of course I'd like to sit around and chat
well of course I'd like to stay and chew the fat
well of course I'd like to stay and chew the fat
-
No tak, moja wina ,paczka nie byla wyslana, w sensie , nie no jebne zaraz ,czy jest tu wsrod was ktos normalny? Ktos kto przeczytal cala historie tych jebanych plyt? I dalej moze napisanc ze paczka nie byla wyslana, to polecam tworki albo inne sanatorium m
Aukcja zakonczona, wygralo 700zl,mam was kurwa serdecznie dosyc. Jestescie zdrowo popopo
Aukcja zakonczona, wygralo 700zl,mam was kurwa serdecznie dosyc. Jestescie zdrowo popopo
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
kultura kloaczno-rynsztokowa... idź stąd i nie wracaj...
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
- Piterski
- Gramofon: Pioneer PL70LII
Wystaw je kolego na allegro skoro tak Ci krwi napsuli tu forumowicze i po sprawie. Po co robić takie szemrane sprzedaże na "walizkach".
Coś czuje, że znowu skończy się to jakaś chryją z wysyłką w myśl zasady "co nagle to po diable".
Coś czuje, że znowu skończy się to jakaś chryją z wysyłką w myśl zasady "co nagle to po diable".
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
-
Kultura wymaga zeby nie posadzac nikogo o oszustwa, tym bardziej bez zadnych dowodow...a wy mi tu od poczatku cisniecie ze to napewno wal Itd
A ten as rudy zamiast napisac ze jestem uczciwym allegrowiczem to jeszcze zaczal siac ferment.
Prosze mnie przeprosic wszyscy kultularni polonisci onanisci, ze posadziliscie niewinnego czlowieka
A ten as rudy zamiast napisac ze jestem uczciwym allegrowiczem to jeszcze zaczal siac ferment.
Prosze mnie przeprosic wszyscy kultularni polonisci onanisci, ze posadziliscie niewinnego czlowieka
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
No tak, teraz widać kto był prowodyrem. To jest niestety obusieczny miecz bo w razie draki (jak tutaj, była obawa że przesyłka zaginie) to odszkodowanie jest max do deklarowanej wartości.
Powód zwrotu trzeba przeczytać w całości - "receiver refused + had no invoice" czyli "nie miał faktury". Celnicy nie uznali tego jako gift/prezent tylko zakup, a skoro był problem z pozyskaniem jakiegokolwiek dowodu zapłaty zadeklarowanej kwoty to potraktowali to jako kombinację i zwrócili do nadawcy.
Całkiem słusznie.
To nie "wina UPS" ani tym bardziej odbiorcy w tym wypadku.
Zresztą, to nie Rudinho wymyślił kombinację z Giftem. Gdyby nie to, pewnie paczka by dotarła normalnie, choć z wyższymi opłatami po jego stronie, ale to nie byłby Twój problem, jako nadawca.
Źle wypełniłeś papiery przy wysyłce. Przy "giftach" nikt nikogo nie prosi o dowody zakupu

Gdyby Rudinho chciał to przecież mógłby ciebie wsypać mówiąc UPS że to żaden gift tylko zakup na wartość X.
Brytyjscy celnicy by się raczej nie uśmiechali

Wiesz, ciężko bić brawo za to że zwróciłeś koszt wysyłki, bo to trochę jak bić brawo komuś za to że zrobił to co każdy by oczekiwał w tej sytuacji.
Ale przecież dzisiaj dopiero piątek

To teraz niech kupujący postawi kolejkę, że z nerwów sprzedawca uznał że kończy szybciej zabawę.
A cieszyć się powinien, bo sprzedał za 700 coś co parę miesięcy temu prawie sprzedał za 500

Ma prawo być urażony że po niedoszłej wysyłce z Twojej winy (czego ty chyba do dziś nie uznajesz) nie chcesz mu tego sprzedać kiedy towar jest w PL i kwestia wysyłki czy odbioru jest uproszczona względem tego co było w lutym.
Ja nie kojarzę by ktoś ciebie nazwał oszustem. Była niewyjaśniona sprawa z Rudinho, teraz już wyjaśniona.
Zarzut braku transparentności z licytacją pozostał, choć wierzę że to nie było świadome z Twojej strony.
Rzekomi licytujący nie odezwali się tutaj, pomimo Twojej prośby.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- zelazny
-
Przejzyjcie sobie wczeniejsze strony, co drugi post jest o tym ze to napewno oszustwo itp , jakies glupie teksty o spadochroniarzach itd.Ja nie kojarzę by ktoś ciebie nazwał oszustem. Była niewyjaśniona sprawa z Rudinho, teraz już wyjaśniona.
Zarzut braku transparentności z licytacją pozostał, choć wierzę że to nie było świadome z Twojej strony.
Rzekomi licytujący nie odezwali się tutaj, pomimo Twojej prośby
Oczywiscie rudy ma racje bo ma million postow na forum, a ja nie wyslalem paczki wogule , I powinienem mu jeszcze oddac 500zl za straty moralne i na wazeline ktora juz zamowil na mysl onanizmie winylowym
Jak admin chce to niech se przejzy pm czy nie ma tych 'rzekomych" oferty, zmyslilem wszystko lacznie z tym ze sa jakies plyty. Plyt niema, to wszystko iluzja , lubie pisac z kultularnymi ludzmi o winylach dla sportu I z nudow
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2024, 10:09 przez bukm1987, łącznie zmieniany 2 razy.