HARMAN KARDON HK 770 końcówka mocy DUAL MONO

zibi079
Gramofon: Hitachi HT-840

HARMAN KARDON HK 770 końcówka mocy DUAL MONO

Post autor: zibi079 »

Harman kardon HK 770

https://allegrolokalnie.pl/oferta/harma ... -dual-mono

zachęcam do kontaktu
Hitachi ht-840, d.klimo merlin, harman/kardon hk770, sansui sr-525, i inne ;)
Awatar użytkownika
Piterski
Gramofon: Pioneer PL70LII

Re: HARMAN KARDON HK 770 końcówka mocy DUAL MONO

Post autor: Piterski »

zibi079, ona wygląda jak by wymagała kompletnego przeglądu, a nie go przeszła.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
zibi079

Od początku 2018 miałem dwie końcówki hk770. Ta jest druga. Znajomy elektronik od tego czasu serwisował co najmniej pięć sztuk tego modelu, sam takiej używa. Po tylu latach (mają ponad 40 lat) wymaga serwisu, nie polega on tylko na wymianie kondensatorów i ustawienia prądów spoczynkowych. Bez serwisu po podłączeniu do sieci nawet bez obciążenia w głośnikach pojawiają się znaczne trzaski. Znalezienie przyczyny tego problemu zajęło trochę czasu, jeżeli dobrze pamiętam odpowiadają za to jakieś diody i małe tranzystory.
Jeżeli coś sprzedaję zazwyczaj robię zdjęcia wnętrza żeby zainteresowani sami mogli ocenić stan. Co do wyglądu jest widoczny na zdjęciach oczywiście można wyczyścić płytki, pomalować puszki od transformatorów itp.
Tak jak napisałem w ogłoszeniu końcówka jest w pełni sprawna. Kondensatory zostały wymienione, znalazłem oryginalne kondensatory i zamówienie z mouser.pl zdjęcia w załączeniu.
Załączniki
faktura.jpg
20240915_084518.jpg
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2024, 11:07 przez zibi079, łącznie zmieniany 1 raz.
zibi079

Pojemności poszczególnych kondensatorów zostały zwiększone z 4700 na 6800 i z 2200 na 3300. Te kondensatory kupiłem ja. Małe kondensatory do wymiany kupował elektronik.
Awatar użytkownika
Piterski

Widzisz moim zdaniem estetyka ma znaczenie i tak stary sprzęt to moim zdaniem powinien być rozebrany oczyszczony wtedy wymieniasz to co wymiany wymaga. To tylko takie moje uwagi na temat tego co widzę, a skoro ja to tak odbieram to tak może to odebrać te potencjalny kupiec.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
zibi079

Oczywiście, ale tak jak napisałem wymienione zostało to co wymagało wymiany. Nie byłem przy wymianie kondensatorów widocznych na zdjęciu ale nie sądzę, żeby ich wymiana była możliwa bez rozkręcania sprzętu. Tak jak pisałem, moja końcówka była już którąś z rzędu serwisowaną przez znajomego elektronika.
Nikogo nie namawiam na zakup, jeżeli ktoś szuka tego modelu mogę polecić, ale moim zdaniem w pełni oryginalną na 100% będzie wymagała serwisu który wprew pozorom nie jest taki prosty.
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

W mojej opinii to nie ma najmniejszej potrzeby Zibi, żebyś się z czegokolwiek tłumaczył.
Sprzęt opisany, zamieszczone zdjęcia oraz uwagi uzupełniające. Osoby zainteresowane mogą dopytać o detale na Pw. Ostatnio każdy niemal ogłoszeniodawca giełdowy spotyka się ze swego rodzaju zawoalowanym ostracyzmem i traktowany jest podejrzliwie by nie powiedzieć jak intruz.
Dość tego Koledzy.
Jak dla mnie ogłoszenie i stan prezentowanego przedmiotu nie wymagają dalszych komentarzy. Czyżby regulamin sprzedaży miał obowiązywać tylko sprzedawców?
Sprzęt po przeglądzie cokolwiek to znaczy i wymagać może serwisu, co wyraźnie zaznaczono wraz z uzupełniającymi informacjami. Zatem?
Awatar użytkownika
Piterski

darkman, jaki ostracyzm? Ja z czystej życzliwości zwracam tylko uwagę bo pędzelek i trochę izopropanolu i płytki wyglądają jak po generalnym serwisie. No ale już się nie wtrącam, po prostu zerknąłem na zdjęcia w ogłoszeniu i podzieliłem się z kolegą swoimi odczuciami.
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Ostracyzm to uwaga ogólna (no i napisałem 'zawoalowany' nie cytuj bez kontekstu, a najlepiej w ogóle jeśli nie potrafisz, bo proceder jest ostatnio periodyczny w wielu ogłoszeniach giełdowych. Ludziom się wydaje, że wszystko im wolno, jak to w internetach. Rura nieco wymięka, gdy sami coś ogłaszają, a i empatii przybywa.
Piterski pisze:
16 wrz 2024, 08:34
zwracam tylko uwagę bo pędzelek i trochę izopropanolu i płytki wyglądają jak po generalnym serwisie.
No! Czyli picowanie jak w używanych autach. Widzisz różnicę? .. bo można jeszcze wypryskać tym do kokpitów :lol:
Piterski pisze:
16 wrz 2024, 08:34
ogłoszeniu i podzieliłem się z kolegą swoimi odczuciami.
Podzieliłeś się z ogłoszeniodawcą swoimi odczuciami w jego ogłoszeniu? Na prawdę?
Na PW się nie dało zamieścić "poradnika sprzedawcy"? (Zwłaszcza, że nie jesteś potencjalnym targetem tego ogłoszenia, za to masz dar bronienia swoich racji do upadłego bo wszyscy są winni tylko nie Ty.. skąd my to znamy? Ano z Aaronsona). Zibi chyba go nie potrzebuje, sądząc po ofertach.
Piterski skorzystaj z prawa milczenia choć raz na rok. Wlazłeś w prawidłowo sformułowane ogłoszenie kolegi wywołując zamieszanie i zmuszając go do wyjaśnień, których treść ogłoszenia nie wymaga. Komentować możesz to ogłoszenie w wątku "Wzmacniacze i przedwzmacniacze do" o ile ktoś go wskaże.
Awatar użytkownika
Piterski

Konkludując sądzę że mu te wyjaśnienia nie zaszkodzą tym bardziej jak doda je do ogłoszenia na portalu.

darkman, spójrz w lustro i zastanów się czy jesteś właściwa osobą do apelowanie do mnie bym się na forum nie odzywał i nie wypowiadał.
Owszem rację Ci przyznam moglem to co napisałem wysłać do kolegi na PW ale może innym to się przyda na przyszłość.

Ps. Z picowanie to się zapędziłeś bo płytki powinny myć czyste nie tłuste i nie zakurzone.
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

darkman pisze:
16 wrz 2024, 09:46
za to masz dar bronienia swoich racji do upadłego bo wszyscy są winni tylko nie Ty.. skąd my to znamy? Ano z Aaronsona
:)
Piterski pisze:
16 wrz 2024, 11:03
spójrz w lustro i zastanów się czy jesteś właściwa osobą do apelowanie do mnie bym się na forum nie odzywał i nie wypowiadał.
Właśnie się goliłem. I jest dobrze! Chciałbyś o tym porozmawiać jakoś bardziej detalicznie? Jaki jest cel osobistej wycieczki pod moim adresem? Taka obrona przez atak? No kolego, litości pieprzyć też trzeba z sensem (polecam rysunek Mleczki).

Nie apeluję do Ciebie, bo wiem z doświadczenia, że to z góry skazane na porażkę. Z powyższej wypowiedzi zresztą wynika, że jak kulą w płot, a poeta dalej swoje :lol:
Piterski pisze:
Owszem rację Ci przyznam moglem to co napisałem wysłać do kolegi na PW
Lub czasopisma czyli w stosownym wątku, a mamy takie, owszem: np Jak przygotować przedmiot do oferty giełdowej, Jak zapakować to i owo itd.. tam się aktywuj, albo załóż stosowny wątek. Tego nic na forum zabrania, zaś mielonki bez sensu w wątkach giełdowych, owszem.
Co do właściwości osoby do tego czy innego, akurat z całą pewnością nie posiadasz instrumentów ocennych i ocenę taką umożliwiających. Zatem przytaczając klasyka "kury ci szczać prowadzać", a nie mnie oceniać. Albowiem to akurat część wątku o Tobie, a nie o mnie hehe. :mrgreen:
Piterski pisze:
Z picowanie to się zapędziłeś bo płytki powinny myć czyste
Iiiiy, to Ty się zapędziłeś sam w kozi róg, bo już nie wiesz do czego się odnieść, by wyjść z twarzą z tego blamażu. Zasugerowałeś ukrycie stanu faktycznego przedmiotu, podczas gdy kolega ogłoszeniodawca pokazał go na fotografiach w stanie faktycznym.
To właśnie zachęta do picowania, a zatem praktyk stojących nico z boku uczciwego podejścia do tematu. Zresztą co Tobie do tego ogłoszenia skoro wyraźnie zaznaczasz, że nie chcesz go kupić? Rozumiem, że się przywalasz tak po prostu z czystej ludzkiej .. no sam sobie dopowiedz. Co komu do domu jak chałpa nie jego?
Awatar użytkownika
Piterski

darkman, nawet nie próbuje tego czytać. To nie miejsce nie ten wątek i ... nie chce mi się z tobą gadać.
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Piterski pisze:
16 wrz 2024, 12:04
darkman, nawet nie próbuje tego czytać. To nie miejsce nie ten wątek i ... nie chce mi się z tobą gadać.
Piterski; Czyli jednak jakaś refleksja jest. Trochę późno, ale zawsze to coś. Boli widzę. :)
No tak to bywa gdy nie umie się skończyć w porę.
Co do tego co się tobie chce, a czego nie, to mam to w głębokim pejoratywnie poważaniu. Zaś tanie teksty rodem z Psów są już tak przestarzałe aż nie modne, że o prostolinijności samego przekazu nie wspomnę. Po prostu goń się z tymi tekstami w stronę odbiorcy o prostszej konstrukcji werbalnej.
A, że nie miejsce i temat, to i owszem ale to ty zaburzyłeś porządek tego właśnie tematu. Klapsik był konieczny. :mrgreen:
gitarrra

Post autor: gitarrra »

darkman pisze:
16 wrz 2024, 09:46
bo można jeszcze wypryskać tym do kokpitów
Ale tylko tym matowym.Bo po nabłyszczającym wszystko będzie się świecić jak psu jajca. :lol: A jak to nie pomoże to domestosem potraktować.Grafomanik jest"specjalistą" od tegoż specyfiku , i od czasu do czasu próbuje "udzielać" się na forum.Przypuszczam ,że chętnie podpowie co i jak. :lol:
A samo ogłoszenie?
Jak dla mnie zupełnie normalne.
Jeśli tylko opis zgadza się z stanem rzeczywistym( a wygląda ,że tak),to życzyć szybkiej sprzedaży. :music-rockon:
zibi079

up rozważę również wymianę na bdb pre gramofonowe :)
Zablokowany