Wkładki to nie, ale igły owszem. Jak szlif głębiej wchodzi to też więcej syfu zbierze. Naturalne

Wkładki to nie, ale igły owszem. Jak szlif głębiej wchodzi to też więcej syfu zbierze. Naturalne
Po moich perypetiach z tą nową wkładką (opisałem w wątku z wagą ramienia) i dociążenia igły BD do 2gr. Igła zaczęła zbierać dużo brudu i konieczne było czyszczenie igły przy zmianie strony, bo zaczynało rzęzić, chociaż płyty były myte. Może spowodowane to jest tym, że przed odtwarzaniem prysnąłem jeszcze płyty miksturą i przetarłem „szczoteczką „ welurową”, a mimo wszystko wyciągała brud? Odciążyłem do 1,75gr. Zobaczymy czy też będzie tyle brudu zbierać.
Ja mam myjkę z odkurzaczem więc teoretycznie nie powinno się tak stać. Może coś z tej szczotki, którą przecierałem na mokro przed odtwarzaniem płyty? Przypuszczam, że tak.Rudinho pisze: ↑11 wrz 2024, 22:12Pytanie czy to brud w rowku czy farfocle ze ściereczki? Ja tak pierwszy raz umyłem płyty - zamiast odstawić na stojaku do ocieknięcia to przetarłem szmatką. Igła nie dotrwała nawet do końca strony, wyciągnęła pełno białych kłaków i przestało grać. Może u Ciebie stało się to samo?
Tym bardziej się dziwię że jeszcze psikasz i przecierasz czymś tuż przed odtwarzaniem.