Składanki różnych wykonawców
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Re: Składanki różnych wykonawców
To prawda. Gdzieś w latach 80/90 było tego znacznie więcej. Metal Hammer za czasó∑ Tomka Dziubińskiego i tak był objawieniem dla płaszczyzny, upraszczając metalowej na scenie krajowej i nie tylko.
Taka moja teza, ale chyba coś w niej jest - co do albumów jest trochę tak, że one głównie wydawały i wydają na CD przez całe lata, a LP's to swego rodzaju nisza. Małe nakłady też przez lata przyniosły efekt jaki jest.
Brak składaków, coraz mniej splaterów wprowadzających, oferta jeśli jest na LP's to ceny horendalne.
Taka moja teza, ale chyba coś w niej jest - co do albumów jest trochę tak, że one głównie wydawały i wydają na CD przez całe lata, a LP's to swego rodzaju nisza. Małe nakłady też przez lata przyniosły efekt jaki jest.
Brak składaków, coraz mniej splaterów wprowadzających, oferta jeśli jest na LP's to ceny horendalne.
-
Teraz metalowe kompilacje winylowe to rzadkość. Z ostatnich lat zapamiętałem "Heavy Metal Rock Vol. 1" From The Vaults, reklamowaną tym, że zawiera materiał albo premierowy, albo taki, który wcześniej nie ukazał się na winylu. Ale płyty nie mam, znam to z plików. A tak to bieda, większość wytwórni, jak choćby polsko-włoska Metal On Metal Rec. wydaje składanki tylko na CD. Nawiasem mówiąc ich seria Compendium Of Metal jest godna uwagi, bo zawsze jest coś nowego, z albumów, które są dopiero w planach, jakieś inne wersje, np. demo, czy rarytasy nagrane z myślą o niej.
- konrads0
- Gramofon: Technics SL 1200Mk2
16 Top Hits
Label - Club Top 13
Bardzo dobra seria, płyty wychodziły jako dwumiesięczniki w latach osiemdziesiątych i siedemdziesiątych. Zawierały topowe przeboje z danych miesięcy z gatunku disco, synth-pop i szerokiego pop.
Wychodził też LP z dodatkiem "Extra", jako podsumowanie roku, takie najlepsze z najlepszych w danym roku....
Tutaj 1987 rok oraz maj i czerwiec 1988 roku
Label - Club Top 13
Bardzo dobra seria, płyty wychodziły jako dwumiesięczniki w latach osiemdziesiątych i siedemdziesiątych. Zawierały topowe przeboje z danych miesięcy z gatunku disco, synth-pop i szerokiego pop.
Wychodził też LP z dodatkiem "Extra", jako podsumowanie roku, takie najlepsze z najlepszych w danym roku....
Tutaj 1987 rok oraz maj i czerwiec 1988 roku
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nieźle! Aczkolwiek płyty upakowane po 8 2-3 minutowych utworów na każdej stronie przy 33 RPM raczej tak sobie brzmią?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- pawelgrab
sorry!!
ale Wodzu coś Tobie się pomieszało z upału - normalnie na składakach z epoki było po 8 na stronie ale szort wersje i to kiedyś wrzucałem: a były dla przykładu niemieckie z epoki i inne dziady na rynek lokalny i było 20 na stronie - i to to nie ale 8 -10 to normal Łankielskich mam takich wiele i to podójnych także - super brzmienie jest

luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
- konrads0
Top 16 Hits z roku 1986.
To wielce udana seria zarówno pod względem repertuaru jak i jakości brzmienia.
To wielce udana seria zarówno pod względem repertuaru jak i jakości brzmienia.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
OK, short, ale jak bardzo short? Poniżej 2 minut?

Aha. Podaj jakiś przykład proszę, bo to ciekawe jest.
Ja też mam i dynamika/jakość jest właśnie średnia przez to jak bardzo musiał być materiał skompresowany by sensownie zmieścić blisko 30 minut na jednej stronie przy 33 RPM.
Fizyki nie oszukasz.
Niemniej - nie jest to jakiś pocisk po tych kompilacjach bo sam takie zbieram, ale po prostu podkreślam że zawsze wersja albumowa czy "normalna" nieupchana kompilacja zagra lepiej od takich "ciasnych" wydań.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- konrads0
- konrads0
- konrads0
- konrads0
- konrads0