Kupię rzadkie polskie single
- abo
- Gramofon: SL-1210
Kupię rzadkie polskie single
Kupię czerwony singiel Arstonu, nie Shakin Stevens. Chodzi o Franka Kimono - Not Too Handsome, Not Too Bright. Wiem rzadka rzecz cholernie, pamietam, że oddałem swoj egzemplarz komuś na fali myślenia, że w sumie nie ma tam nic ciekawego. Pewnie miałem rację, ale już nawet nie pamiętam zawartości. Dziś jako fanatyk Korzyńskiego nie mogę odżałować i uruchamiam wszystkie kontakty żeby dotrzeć do jakiegoś egzemplarza, być może nie zaszkodzi zapytać i tu. Zapłacę ile będzie trzeba.
Ponadto kupię inne polskie single w nienagannym stanie
Arp Life - Bilbao
Skaldowie - Wszystko Kwitnie Wkoło/Street 2000
Interkosmos 78 3x7”
Kombi - Hey Rock’n’Roll/Przytul Mnie (Instr.)
Władysław Komendarek - Sen Shoguna
Jolanta Arnal - Bez Pilnych Dat
Ponadto kupię inne polskie single w nienagannym stanie
Arp Life - Bilbao
Skaldowie - Wszystko Kwitnie Wkoło/Street 2000
Interkosmos 78 3x7”
Kombi - Hey Rock’n’Roll/Przytul Mnie (Instr.)
Władysław Komendarek - Sen Shoguna
Jolanta Arnal - Bez Pilnych Dat
-
- abo
Re: Kupię rzadkie polskie single
Czerwony label oczywiście, było tylko jedno wydanie. Nie ma mowy o pomyłce.
Dopisuję do listy poszukiwanych:
Alibabki - W Rytmach Jamajca Ska
Ex Dance - Między Nami Tania Gra
Dopisuję do listy poszukiwanych:
Alibabki - W Rytmach Jamajca Ska
Ex Dance - Między Nami Tania Gra
- abo
Drodzy forumowicze.
Potrzebna „Dyskoteka Pana Jacka 2” na kasecie, od biedy może być też CD, zapłacę oczywiście ile trzeba.
Potrzebna „Dyskoteka Pana Jacka 2” na kasecie, od biedy może być też CD, zapłacę oczywiście ile trzeba.
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Też czasami mam fazę na single Tonpressu i niestety prawie co zakup to wtopa
Albo masakryczny stan, albo wady tłoczenia. Te płyty nie miały łatwo w PRL-u. Chyba nawet mały cięższe życie niż LP.

Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
- abo
Siódemki zawsze były traktowane jak odpad, nawet przez kolekcjonerów. Na tych płytach dzieciaki uczyły się skreczować i celować z wiatrówki.
Mimo to z polskimi płytami naprawdę nie jest najgorzej, w końcu jesteśmy w Polsce. Moje single tonpressu to w większości nm-/vg+++, same używki, z czego większość kupionych po 3zl (już trochę czasu zbieram). Dziś, gdy chcę uzupełnić kolekcje o rzadkie tytuły to płacę nieraz po 150zł I więcej. Taniej już nigdy nie będzie, a stan ich jest jak najbadziej satysfakcjonujacy.
Niektóre siódemki tonpressu to jedne z najlepiej zrealizowanych polskich nagrań jakie słyszałem:
Andrzej Dylewski - W Labiryncie
Jacek Skubikowski - Piromania
Krystyna Gizowska - Będę Gwiazdą
Pomaga fakt, że chyba nigdy nie były grane.
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
No niestety, najgorszym wrogiem polskich płyt było to, na czym były odtwarzane - Bambino, Mister Hity, Artury i inne Emanuele. Niewielu było stać na Hi-Fi spod znaku Foniki, nie mówiąc już o zachodnich gramofonach.abo pisze: ↑04 lip 2024, 01:35Pomaga fakt, że chyba nigdy nie były grane.
A nawet jeśli... Mam trochę płyt, które są ze mną od lat '80 i też nie są w najlepszym stanie pomimo, że były słuchane na Danielu. Ale kto by tam wtedy dbał o poprawną kalibrację wkładki, czy w ogóle rozczulał się nad płytami?
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
-
Polecam giełdy staroci. Sam regularnie odwiedzam Bytom, Dąbrowę Górniczą, czasami Częstochowe. Wielu sprzedawców nie przywiązuje wagi do singli. Ceny lp znają świetnie a single po 10zl (jak dobry stan).
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ja ostatnio na "garażówce" wyhaczyłem singiel Blue Note (USA) od Art Blakey and the Jazz Messengers w stanie G/VG za dychę właśnie 
Ale tak, jak widzę "ceny winyli od 5 do 150 złotych" to wiadomo że to nie jest ktoś kto przyszedł ze znaleziskiem strychowym tylko obeznany w allegro/discogs handlarz

Ale tak, jak widzę "ceny winyli od 5 do 150 złotych" to wiadomo że to nie jest ktoś kto przyszedł ze znaleziskiem strychowym tylko obeznany w allegro/discogs handlarz

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum