Zbytnio się nie rozglądam bo jestem z ukochaną

To zdjęcie pachnie latami siedemdziesiątymi....
Dziękuję i polecam te rejony Maćku.
Zbytnio się nie rozglądam bo jestem z ukochaną
Dziękuję i polecam te rejony Maćku.
Nie wiem ile razy byłem w Szwecji ale pewnie ponad 50
Dzięki za miłe słowojaca1970 pisze: ↑02 kwie 2024, 21:25Witam szanowne grono kamperowców - własnoręcznie zrobionych - wielki szacun za taki plan i umiejętności Arkadyo !!
i tych gotowych do użycia
w zeszłym roku zapisaliśmy się na wyprawę 3 tygodnie Norwegia Szwecja Finlandia 7000 km kamperem z wypożyczalni, na wakacje 2024 zaliczki wpłacone ....itd
Jak teraz pomyśle że to już za mniej niż 3 miesiące - to mom lekko panika i ciarki na plecach jak tym się jeździ, jedziemy w dwie pary znajomi też po raz pierwszy kamperem ... no to "atrakcje" będą murowane... zna ktoś jakiś kamperowy poradnik obsługi i ogólnie o czym pamiętać, jakieś ABC
są filmiki z kamperami na YT ale głównie o atrakcjach, o obsłudze mało konkretów.... dzięki z góry za pomoc
Oj zazdroszczę wyjazdu. Ja jeszcze swojego sprzętu nie wystartowałem - nie zdążyłem w zeszlym roku z montażem ogrzewania a w zimie nie miałem ochoty nic robic przy nim i dopoki nie zrobi sie ciepło jestem uziemiony. Zresztą wpadł mi troche inny temat podróżniczy na kwiecień i kampera odłożyłem na początek maja. Do tego jeszcze jestem ugotowany z działką która jest mocno zapuszczona i żona suszy mi glowę... Mieli mi ją zabierać pod obwodnicę Wroclawia a okazalo się, że moja zostanie jako ostatniaPeliks pisze: ↑31 mar 2024, 21:06Nie wiem ile razy byłem w Szwecji ale pewnie ponad 50![]()
Średnio w roku 6 do 8 razy i praktycznie od 2016 jeździmy tylko do Szwecji i NorwegiiSporadycznie Niemcy, Dania.
Przed częstszymi wyjazdami powstrzymują nas tylko ceny promu (1600 do 2000 pln za kampera i dwie osoby).
Trzeciego dnia wyjazdu zwiedzaliśmy Motalę i nasze ulubione Orebro. Rowerkami kilkanaście kilometrów.
Dziś dnia czwartego Święto więc pełen chillout![]()
super - to tylko jeszcze zjazd z obwodnicy tam zrobią i będzie warta pięć kamperów
dzięki - zapisane, konewka x 1 zapakować.
Jaca, może się przyda, 5 odcinków:
Bajka, nie będziesz chciał wrócić do manuala. Ja nie chcę
Te auta są zadziwiająco zwrotne. Pożyczam czasami od szwagra busa jak potrzebuję duże klamoty przewieźć, sprinter long czy maxi, jakoś tak się zwie i przy pierwszej jeździe też miałem stracha. Niepotrzebnie. Tylko trzeba się nauczyć cofać na lusterka jeśli ktoś zwykle cofa spoglądając przez tylną szybę osobówki.
Automat super - gdybym miał możliwość zmiany nawet chwile bym się nie wahał. Mi właśnie najbardziej przeszkadzają biegi w moim.jaca1970 pisze: ↑03 kwie 2024, 10:28super - to tylko jeszcze zjazd z obwodnicy tam zrobią i będzie warta pięć kamperów
dzięki - zapisane, konewka x 1 zapakować.
co do reszty to zasadniczo brak wyobrażenia jak to działa i ile będzie brało / prądu, gazu, wody, / mamy mieć drugą butle na gaz, kamper ma byc prawie nowy i niestety automat - co mnie jeszcze bardziej stresuje bo nigdy automatem nie jechałem....![]()
Będziemy gadać z kolega co ma dużego dostawczaka by dał sie pojeździć trochę po mieście przed wyjazdem.
O to to! - super dzieki - bedziem sie edukować
Bede sie starał nie przycierać lasu po drodze i trzymać się środka drogi -
Instrukcja kampera - właśnie - zapisane.
to będzie prawdopodobnie moja działka - bo kolega sie pisze na kierowcę nr.1 więc jakieś inne obowiązki spadną - cos czuje że wypróżnianie może być synchroniczne przy tym i wielopoziomowe