Postanowiłem sprawdzić jak tam moje "wyroby" pracują w rzeczywistości a nie w symulacji. Innymi słowy sprawdzić charakterystykę przenoszenia. Sprawa nie jest prosta, bo wzmocnienie dla 20Hz jest prawie 100x większe niż dla 20kHz. Nie mam też żadnego dedykowanego sprzętu pomiarowego. Postanowiłem użyć komputera jako generatora sinusa i oscyloskopu do pomiaru poziomu sygnału przed i za przedwzmacniaczem. Niestety to co generuje komputer okazało się dla niskich poziomów sygnału strasznie zaśmiecone, więc między komputer a przedwzmacniacz wstawiłem potencjometr do regulacji poziomu sygnału wyjściowego. Dodatkowo w oscyloskopie włączyłem filtr dolnoprzepustowy ograniczający śmieci. Oscyloskop mierzyły poziom sygnału RMS. Pomiary nie są bardzo precyzyjne ale wystarczające, by dać pogląd jak charakterystyka trzyma się założeń. Poniżej uzyskane wyniki z nałożoną teoretyczną charakterystyką RIAA

Kolor bladopomarańczowy to krzywa teoretyczna z trzema stałymi czasowymi (75us, 318us i 3180us), ciemna linia to wynik pomiarów PreamPa DA (tu krzywa ma 4 stałe czasowe: 7,5us, 75us, 318us i 3180us stąd chyba to lekkie odbicie do góry na końcu charakterystyki). Chyba nie wygląda to źle

Analog: Dual 704&721+DenonDL301/ShureV15III/Dual M20E/OrtofonMC-20>HeadamP >PreamP Dyskretniok DIY> DH-101>DH-220>Monitor Audio RX6/Beyerdynamic DT 880
Cyfra: Arcam FMJ CD17 - DIY Mod & Yamaha WXAD-10