Zmierzyłem swojego Daniela i pytanie, jak wynik ma się do innych Danieli (chyba zgodnie z zapisami fabrycznymi). Czym się różni wow 2-sigma od wow RMS?
Jak poniższy wynik ma się do innych marek gramofonów (tych podobnych do gramofonów nie bimbrowni)?
Gramofon Daniel - pytania i porady
- kraf101
-
Re: Gramofon Daniel - pytania i porady
Czesc! Sam robiles skrzynke?
Jak podniesc plyte zeby skalibrowac obroty? Wiem gdzie sa potencjometry ale nie wiem jak podniesc ta plyte zeby nie uszkodzic niczego
Jak podniesc plyte zeby skalibrowac obroty? Wiem gdzie sa potencjometry ale nie wiem jak podniesc ta plyte zeby nie uszkodzic niczego
-
Witam!
Taka sytuacja: Daniel wkladka AT95 kupilem plyte ktorej sluchalem w sklepie i wszystko ok, pakuje ja do Daniela a tu ostatni kawalek przeskakuje, na plycie nie widac rys. Podjechalem do sklepu, wrzucamy na gramofon i wszystko gra. Gramofon byl niedawno serwisowany. Sluchalem paru innych plyt i bylo ok.
Taka sytuacja: Daniel wkladka AT95 kupilem plyte ktorej sluchalem w sklepie i wszystko ok, pakuje ja do Daniela a tu ostatni kawalek przeskakuje, na plycie nie widac rys. Podjechalem do sklepu, wrzucamy na gramofon i wszystko gra. Gramofon byl niedawno serwisowany. Sluchalem paru innych plyt i bylo ok.
- cobra
- Gramofon: PS-T15, GS464
Pewnie coś z łożyskowaniem raienia, albo ciągną się przewody blokują obrót ramienia.
Sony PS-T15, Benz Micro Silver / Empire 4000 / Z-4s, PreamP THT, Denon DRA-F109 / lampa SE, STX F-200n
-
Przewody bym wykluczyl bo nie byly wymieniane a wczesniej wszystko bylo ok, plus ze tylko ta plyta tak przeskakuje. Zglupialem troche.
Moze faktycznie lozysko… jak ramie wraca to ma taki dziwny „przeskok” nie jest to jednostajny ruch.
Moze faktycznie lozysko… jak ramie wraca to ma taki dziwny „przeskok” nie jest to jednostajny ruch.
-
Mystery solved, mialem zla wage na ramieniu prawie 4g, zmierzylem inna waga i odrazu wszystko smiga:) pozdrawiam
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Jest: Technics SL-1610 MKII