replikant pisze: ↑31 gru 2023, 12:42
Szelak pisze: ↑31 gru 2023, 12:15
A co powiedzieli na tvnówce i na czyżowych o tej rakiecie? Była w ogóle?
Mogłeś obejrzeć. Chyba, że się boisz, bo Twój obraz świata runie.
Widzę, że emocje nakręcone. Tradycyjnie śmiechy i tyle.
Przez kilka dni oglądałem różne kanały, ze wskazaniem na 19.30. Będę się odnosił subiektywnie do ,, czystej wody,, Wiem, że wredny jestem, ale...
Odnośnie rakiety moje spostrzeżenia... Krótko można podsumować... Polacy nic się nie stało, Polacy nic się nie stało

Ot wleciała, procedury zadziałały wzorowo, radary ją śledziły, para myśliwców wystartowała, dziękujemy żołnierzom WOT, kilka wypowiedzi lokalsów (jedna w stylu ot tam stare ludzie się boją). Ja przypomnę
1.Poprzednio pan Kosiniak mówił o zagrożeniu, żądał dymisji, nieudolność itp.
2.Mamy pierwszy cud - dwa tygodnie rządzenia i to co było ujowe jest super. Procedury

3.Jeśli była pewność, że nie spadła (ot ta bzdura Republiki) to po co ten WOT wysyłają w te krzaki(dopowiem...sygnał się stracił)
4. W cudowny sposób bojówki Maciarewicza, neo-wojsko itp zostały podniesione do rangi pełnoprawnych żołnierzy godnych podziękowań.
5.Spoko nic się nie stało. Taka ruska prowokacja...
A tymczasem w Rumunii mamy elementy sytemu European Phased Adaptive Approac. Tego co to Platforma nie chciała, jak poprzednio władzę przejęła.
Tak dla informacji Patriot potrzebuje 20 sek. od decyzji o zestrzeleniu do oddania strzału. Para mysliwców dyżurujacych kilkanaście minut na dotarcie w okolice zdarzenia... Raczej w celu reakcji na ewentualne kolejne zdarzenia. Na koniec żarcik. Kwestie prawne w moich oczach wkrótce