Ankieta - rozdział polityki od religii / tamat Polityka/
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Ankieta - rozdział polityki od religii / tamat Polityka/
Koledzy trzy opcje, bowiem bez tej trzeciej każdą ankietę uważam za tendencyjną. Prawo wypowiedzi ma każdy niezależnie czy pisuje w wątku Polityka lub go tylko czyta, bądź ignoruje.
Wydaje mi się, że problem osiąga w ostatnim czasie apogeum i pisanie w obu opcjach zaprzeczających sobie wzajemnie zaczyna być uciążliwe dla potencjalnego czytelnika. Zatem w moje opinii możemy podjąć jakąś wspólną decyzję co do wyrażenia swoje woli przyszłego kształtu wątku Polityka, bez naruszania swobód wyznaniowych, ani też poddawania ich wymuszonej przed adwersarzy krytyce.
Wydaje mi się, że problem osiąga w ostatnim czasie apogeum i pisanie w obu opcjach zaprzeczających sobie wzajemnie zaczyna być uciążliwe dla potencjalnego czytelnika. Zatem w moje opinii możemy podjąć jakąś wspólną decyzję co do wyrażenia swoje woli przyszłego kształtu wątku Polityka, bez naruszania swobód wyznaniowych, ani też poddawania ich wymuszonej przed adwersarzy krytyce.
- Szelak
- Gramofon: Adam GS424/Lenco L75
Re: Ankieta - rozdział polityki od religii / tamat Polityka/
Nie da się moim zdaniem. Nawet jakbym zaznaczył którąś z opcji. Nie ma szans. Nawet chciałbym, żeby tak można było zrobić, ale bez szans.
- Peter007
- Gramofon: Dual 721
Dark, ale rozdział państwa od kościoła ma dopiero nastąpić. Póki co chyba to się samo łączy w wielu sprawach. Te fundusze, przekazywanie działek i handel nimi, przywileje za słusznie minionej władzy zaraz się skończą co najzagorzalsi katolicy uznają za atak Tuska na kościół. Muszę przemyśleć co zaznaczyć 

- Szelak
- Gramofon: Adam GS424/Lenco L75
https://www.ekai.pl/kto-finansuje-kosci ... opejskiej/Wspieranie Kościołów z funduszy publicznych jest rzeczą normalną w Europie. Na terenie Unii Europejskiej istnieją trzy modele finansowania związków wyznaniowych: bezpośrednio przez państwo; z tzw. podatku kościelnego oraz model autofinansowania Kościołów przy niewielkiej pomocy państwa. Polska należy do tych ostatnich. Pomoc, jaką nasz Kościół otrzymuje ze środków publicznych, jest mniejsza niż w większości krajów UE.
U nas od dawna taki rozdział kościoła od państwa istnieje, nie tak jak:
Dzięki temu Kościół w Polsce jest niezależny i wolny.Podatek na kościół występuje obecnie w Szwecji, Norwegii, Niemczech, Danii, Belgii, Austrii i Finlandii.
A tu masz jak to istnieje w innych krajach, gdzie kościół jest powiązanymi instytucją państwa:
https://businessinsider.com.pl/prawo/po ... ie/c70qp63
- darkman
- Kontakt:
So, Peter masz trzy opcje. Ja sam bym wybrał dwie ale zdaje się zaznaczyłem, że można tylko jedną

- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Tak, jestem za- o ile na tematy polityczne "można się ponaparzać" - oczywiście bez emocji i czysto sportowo z mojej strony, o tyle tematy religijne są sprawami mocno indywidualnymi i odpowiadam jedynie w sytuacji, kiedy ktoś nie szanuje moich decyzji i przekonań, mówić mi jak mam żyć, tym bardziej, jak argumentuje to "moim dobrem" albo "swoim spokojnym sumieniem".
- amrowek
A tam nie są?
W takiej np. Szwecji możesz dać datek kartą bankomatową i zaznaczyć na co ma iść, konkretny cel. Muszę zgłębić temat jeśli idzie o islam, No bo ,że judaizm też to wiadomo

Ja się zastanawiam w co kliknąć , ale jak hierarchowie kościelni znowu wpuszczą polityków na ambonę , i zamiast słowa bożego , będzie słowo partyjne?
Nie chodzi nawet o to , że namawiają na kogo głosować , bo to jeszcze pikuś w porównaniu jak udostępnią ambonę politykom. Bo tego nie da się wytłumaczyć w żaden sposób.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- blispx
jestem za całkowitym wyjebaniem polityki i tym bardziej religii z tego forum to nie forum polityczne kurwa jak ktoś odczuwa taką potrzebę niech spierdala na jakiegoś pudelka etc
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- darkman
- Kontakt:
Ankietę kurwa załóż pudelku Ty.. jeden.

ja w sumie też, ale przekonły mnie argumenty chłopaków, że w przypadku likwidacji, polityka będzie wszędzie i w każdym ∑ątku, a kto to ma sprzątać potem?
- blispx
od tego jest moderator trza porozmawiać z Szeryfem niech desygnuje kogoś przece tu niektórzy siedzą od rana do wieczora
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Ja p..... (nie mam już siły) i tu przylazł agitować swoimi mądrościami...
Wtedy nie będziesz wiedział, kto kim jest

- darkman
- Kontakt:
Ano, ale ludzie mają logowanie na stałe, więc po prostu się wyświetlają nie będąc na forum np w robocie, tylko wiszą jako aktywni, tak mi się wydaje.
Drobne kroki Paweł, dla mnie priorytetowe jest by ktoś mnie nie moralizował i nawracał na siłę, bo to nie jest jego sprawa. Dokładnie tak ja wypowiedział się Dale. Jeśli będę potrzebował kaznodziei to sobie poradzę sam.
Misję szerzenia drogi krzyża można realizować w osobnym wątku, a najlepiej na rekolekcjach i w kółkach różańcowych.
Drobne kroki Paweł, dla mnie priorytetowe jest by ktoś mnie nie moralizował i nawracał na siłę, bo to nie jest jego sprawa. Dokładnie tak ja wypowiedział się Dale. Jeśli będę potrzebował kaznodziei to sobie poradzę sam.
Misję szerzenia drogi krzyża można realizować w osobnym wątku, a najlepiej na rekolekcjach i w kółkach różańcowych.
- Frey
- Gramofon: Dual 604
Ja niezmiennie jestem za tym, żeby takich tematów nie było wcale na forum. Jak Wojtek obawia się, że ktoś nie wytrzyma ciśnienia i będzie wylewał swoje żale w innych tematach niż obecny worek na te ścieki to zgłaszam się w ramach wolontariatu na moderatora. Szybkie wycinanie takich postów plus tydzień odpoczynku od forum i szybko Wam Panowie przejdzie ochota na robienie z forum winylowego tuby na swoje poglądy, których większość tutaj gówno interesują.
Zamiast zająć się życiem albo winylami to niektórzy z Was napieprzają posty w formie i o długości rozprawek przekonując do swojej jedynej i słusznej wizji świata wiedząc, że szansa na przekonanie kogokolwiek jest równa zeru. To jest skrajna głupota kwalifikująca się pod leczenie.
Zamiast zająć się życiem albo winylami to niektórzy z Was napieprzają posty w formie i o długości rozprawek przekonując do swojej jedynej i słusznej wizji świata wiedząc, że szansa na przekonanie kogokolwiek jest równa zeru. To jest skrajna głupota kwalifikująca się pod leczenie.
Dual 604 || Dual M20E || Buphono
Audiolab 6000CDT || Wiim Ultra || Denafrips Enyo 15th
Atoll PR200 Signature || Atoll AM100 Signature || Infinity RS6000A
AKG K271 Studio || Audio-Technica ATH-AD500X || Sennheiser Momentum M2 || Bowers&Wilkins PX7 S2
Audiolab 6000CDT || Wiim Ultra || Denafrips Enyo 15th
Atoll PR200 Signature || Atoll AM100 Signature || Infinity RS6000A
AKG K271 Studio || Audio-Technica ATH-AD500X || Sennheiser Momentum M2 || Bowers&Wilkins PX7 S2
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
A może tak eksperymentalnie zrobimy sobie przerwę od tematu Polityka? 
Religia - męczy mnie to, szczególnie w wydaniu Tarkusa. Nie chodzi o to że chciałbym kneblować kogoś za to że przedstawia swoje wartości (tudzież ewangelizuje), ale zachodzę w głowę jak to się dzieje że regularnie wracają te rozlazłe debaty o roli Kościoła, nawet jak nie ma żadnego punktu zapalnego służącego do prowokacji "wojowników wiary".

Religia - męczy mnie to, szczególnie w wydaniu Tarkusa. Nie chodzi o to że chciałbym kneblować kogoś za to że przedstawia swoje wartości (tudzież ewangelizuje), ale zachodzę w głowę jak to się dzieje że regularnie wracają te rozlazłe debaty o roli Kościoła, nawet jak nie ma żadnego punktu zapalnego służącego do prowokacji "wojowników wiary".
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- kukiz 30
Jestem zaWojtek pisze: ↑17 lis 2023, 11:28A może tak eksperymentalnie zrobimy sobie przerwę od tematu Polityka?
Mission Cyrus One,Sony PS-X6,2xPCM56 DAC by Martynka,Yamaha cdx-10,Infinity RS-4000.