Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Ryszard13
Gramofon: Dual601,701,Denon57l

Re: Polityka

Post autor: Ryszard13 »

martin.h pisze:
12 lis 2023, 09:24
Mazowiecki, Morawiecki, też na M.
Smutne, że człowiek w normalnej firmie byłby niezdolny do pracy, nie przeszedł by badań psychologicznych, a nadal pociąga za sznurki w prawie 40 milionowym kraju...

https://twitter.com/SzkKontaktowe/statu ... 5hXE_ihWzU
No na pewno jego umysł nie działa jak u 40-latka ale przynajmniej nie mówi czytając z kartki.
Jak inni młodsi politycy.
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

Ryszard13 pisze:
12 lis 2023, 09:56
ale przynajmniej nie mówi czytając z kartki.
Jak inni młodsi politycy.
fakt, lepiej gadać głupoty, byle nie z kartki...
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Ryszard13

No a ten polityk o wiele młodszy i afery nie było.;
https://www.youtube.com/watch?v=apE-wq6k2U4
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

Ryszard13 pisze:
12 lis 2023, 10:14
Typowa manipulacja szmatławej telewizji, przyjmowana bezkrytycznie jedynie przez osoby upośledzone intelektualnie, albo ubezwłasnowolnione ideologicznie (znaczy - z wypranymi mózgami - od nadmiaru "przekazów dnia" pana prezesa).
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

dale pisze:
12 lis 2023, 10:30
przyjmowana bezkrytycznie jedynie przez osoby upośledzone intelektualnie, albo ubezwłasnowolnione ideologicznie
Podążając za odruchem Pawłowa nie zaglądałem jak zwykle zresztą, choć opisane :mrgreen: :mrgreen: , ale wierzę Tobie Marku, bo znowu się poświęciłeś. Analiza bardzo trafna.
Ryszard13

dale pisze:
12 lis 2023, 10:30
Ryszard13 pisze:
12 lis 2023, 10:14
Typowa manipulacja szmatławej telewizji, przyjmowana bezkrytycznie jedynie przez osoby upośledzone intelektualnie, albo ubezwłasnowolnione ideologicznie (znaczy - z wypranymi mózgami - od nadmiaru "przekazów dnia" pana prezesa).
No widzisz tyle lat żyje i nie wiedziałem że są manipulacje telewizyjne, napisz w jakiej telewizji nie manipulują i nie piorą mózgu.
To się nawrócę jak prezes NIK-u.
Awatar użytkownika
dale

Ryszard13 pisze:
12 lis 2023, 10:40
To się nawrócę jak prezes NIK-u.
bardziej celuj w jednego antysystemowca, kryształ może być zbyt wysoką półką...
Ryszard13 pisze:
12 lis 2023, 10:40
No widzisz tyle lat żyje i nie wiedziałem że są manipulacje telewizyjne, napisz w jakiej telewizji nie manipulują i nie piorą mózgu.
Widzisz, wszystko jest kwestią bezczelności przekazu połączoną z brakiem krytycyzmu i wiarą w ideologię pewnego starego, samotnego i zgorzkniałego dziada...

Każda przekazuje swój przekaz, ale taki TVN pozwala przy tym myśleć, nie traktuje widza jak kretyna, naprawdę się chłopaki starają. A przez ostatnie lata, nawet nie musieli się bardzo wysilać, pisuary poprzez swój brak jakichkolwiek zasad czy hamulców, sami się zaorali...

Ciekawostka, jak pisuary przejęły władze od peowczyków, poszedł przekaz że to dlatego, że ludzie mają dosyć afer i rozkradania państwa, prywaty i złodziejstwa. Jak teraz się sytuacja odwróciła (a frekwencja wyborcza pokazała stopień irytacji społecznej, adekwatny do działalności pisuarów), to tworzone są teorie spiskowe i powszechny płacz że Unia Europejska wyciągnęła łapy po Polskę...
Ciekawe rozumowanie, pewnie niejedną jednostkę chorobową można było by podciągnąć pod taką logikę...
Awatar użytkownika
Szelak
Gramofon: Adam GS424/Lenco L75

Post autor: Szelak »

dale pisze:
12 lis 2023, 12:24

Każda przekazuje swój przekaz, ale taki TVN pozwala przy tym myśleć, nie traktuje widza jak kretyna, naprawdę się chłopaki starają. A przez ostatnie lata, nawet nie musieli się bardzo wysilać, pisuary poprzez swój brak jakichkolwiek zasad czy hamulców, sami się zaorali...
:shock:
Ale ty masz sprany mózg.
Wiesz o czym mówisz? Oglądam głównie tą telewizję i tak zmanipulowanego przekazu nigdzie nie uświadczysz.
To samo dotyczy gazety wyborczej.
Awatar użytkownika
dale

Bo to telewizja dla inteligentnych i z otwartym umysłem....
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

Szelak pisze:
12 lis 2023, 12:46
tak zmanipulowanego przekazu nigdzie nie uświadczysz
Oczywiście po za TVPis
A ja to tak lubię sobie pooglądać Polsat (jeszcze bo coś skręca w kierunku pis) TVPis ,no TVN to dla mnie tak samo przegina jak TVPis. Takie zapasy w błocie. Ale ostatnio po wyborach zafascynowała mnie TVPis i ich przekaz tych samych wiadomości co dwie pozostałe stacje. No to zdanie "Witamy w jedynej polskiej TV" :lol: Ostatnio zauważyłem że juroposłowie z Pis nazywają siebie euro realistami a nie euro sceptykami. Taki tam niuansik :D . A no i przyjęcie Juro to zamach na niepodległość Polski.

ten znowu żeruje,
Jarosław Kaczyński w przemówieniu z okazji 105. rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości ostrzegał przed zmianami w traktach Unii Europejskiej, nad którymi toczą się obecnie debaty. - Polska może praktyce zmienić się w teren zamieszkały przez Polaków, ale rządzony z zewnątrz - stwierdził prezes PiS w Krakowie.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/202 ... suwerenna/

prawdziwi partidioci
Grupa uczestników Marszu Niepodległości w Warszawie przed jego rozpoczęciem deptała i pluła na flagi, m.in. Unii Europejskiej. Zdarzenie miało miejsce przy Rondzie Dmowskiego. Zdeptane flagi przypięto następnie do ciężarówki, która podąża razem z pochodem.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/202 ... ali-flagi/

NIK wszczął kontrolę w Instytucie Dmowskiego. Sprawdzi dotacje dla Bąkiewicza
więcej w linku
https://oko.press/nik-wszczal-kontrole- ... or_JeQ0NLs

ciekawe jest zestawienie wydatków :D
może w końcu dobiorą mu się do d...y
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

amrowek pisze:
12 lis 2023, 14:48
pooglądać Polsat (jeszcze bo coś skręca w kierunku pis) TVPis
Mocno skręcił jeszcze grubo przed wyborami, ale silił się na krypto obiektywizm. To się źle skończy, jako stacja jest zarządzany jednoosobowo na zasadach feudalnych, wiec gdy miną przesłanki sasinowskiego atomu, prezes zrobi tam porządek.
Fałszowanie wyników sondażowych to tylko kropla w morzu manipulacji. Parę osób na pewno zejdzie z wizji i stanowisk.
Awatar użytkownika
Szelak
Gramofon: Adam GS424/Lenco L75

Post autor: Szelak »

dale pisze:
12 lis 2023, 13:57
Bo to telewizja dla inteligentnych i z otwartym umysłem....
Oczywiście, potrafiąca też przywoływać swoich „dziennikarzy” „do porządku”, tak że ci czytają prostujące oświadczenia. Żenujące.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2023, 16:22 przez Szelak, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Tarkus

Post autor: Tarkus »

amrowek pisze:
A ja to tak lubię sobie pooglądać Polsat (jeszcze bo coś skręca w kierunku pis) TVPis ,no TVN to dla mnie tak samo przegina jak TVPis. Takie zapasy w błocie.
Mam bardzo podobne odczucie. Polsat chyba jako jedyna TV stara się (acz ze zmiennym szczęściem) zachować jakiś obiektywizm.
Oczywiście dziennikarz ma prawo do nie ukrywania swoich sympatii i antypatii - byle wyraźnie oddzielał przekaz od komentarza! :)
amrowek pisze:
Ostatnio zauważyłem że juroposłowie z Pis nazywają siebie euro realistami a nie euro sceptykami. Taki tam niuansik
Do eurosceptycyzmu - przynajmniej w takim znaczeniu, w jakim używano tego słowa w latach 90. i na przełomie wieków - trochę im daleko. W każdym razie próby wyprowadzenia Polski z UE, wbrew koszmarnym wizjom europaranoików, nie podjęli.
amrowek pisze:
A no i przyjęcie Juro to zamach na niepodległość Polski.
Tak radykalny nie jestem. Niemniej uważam, że być obecnie przyjęcie Euro jako waluty obiegowej w Polsce nie opłacałoby się nam i jeszcze długo tak zostanie. Jak dotąd mam wrażenie, iż skorzystały na tym jedynie gospodarki tak silne, jak choćby niemiecka. Możliwe, że kiedyś dołączenie do unii walutowej będzie dla nas opłacalne i wówczas pewnie będę za tym. Na razie wg mnie nie ma się co spieszyć.
amrowek pisze:
ten znowu żeruje,
Ostatnio znów mi ktoś przypomniał, jak to kilkanaście lat temu PiS ostrzegał przed zagrożeniem militarnym ze strony Rosji. Wtedy się z nich śmiano tu i tam. Nie wiem, czy jeszcze komuś jest do śmiechu.
amrowek pisze:
Jarosław Kaczyński w przemówieniu z okazji 105. rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości ostrzegał przed zmianami w traktach Unii Europejskiej, nad którymi toczą się obecnie debaty. - Polska może praktyce zmienić się w teren zamieszkały przez Polaków, ale rządzony z zewnątrz - stwierdził prezes PiS w Krakowie.
Oczywista hiperbola. Niemniej obawiam się, że np. zniesienie prawa veta ograniczyłoby naszą decyzyjność, w dalszej perspektywie być może umożliwiając także większe niż dziś zewnętrzne wpływy na naszą politykę wewnętrzną.
amrowek pisze:
prawdziwi partidioci
Grupa uczestników Marszu Niepodległości w Warszawie przed jego rozpoczęciem deptała i pluła na flagi, m.in. Unii Europejskiej. Zdarzenie miało miejsce przy Rondzie Dmowskiego. Zdeptane flagi przypięto następnie do ciężarówki, która podąża razem z pochodem.
Dla mnie idioci, którzy koło patriotyzmu nawet nie stali. Ot, radykalni narodowcy - jeden z kosztów demokracji.
Słucham winyli. Słucham kompaktów. Słucham kaset. Po prostu kocham MUZYKĘ.

Fundacja Kultury AFRONT http://afront.org.pl/
O MNIE I "CZARNYM CHEVROLECIE" (free)
Awatar użytkownika
Peter007
Gramofon: Dual 721

Post autor: Peter007 »

Polsat za reklamy SSP brał więcej nawet niż TVP stąd też nie dziwi zdjęcie kabaretów kpiących z pisu. TVN w zasadzie nie dostawał takich reklam.
https://www.newsweek.pl/polska/polityka ... ek/yg21z9h
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Tarkus pisze:
12 lis 2023, 15:47
Mam bardzo podobne odczucie. Polsat chyba jako jedyna TV stara się (acz ze zmiennym szczęściem) zachować jakiś obiektywizm.
Oczywiście dziennikarz ma prawo do nie ukrywania swoich sympatii i antypatii - byle wyraźnie oddzielał przekaz od komentarza! :)
Odczucie słuszne, bo to właśnie zamierzona impresja socjotechniki krypto obiektywizmu programowego. Uległeś jej i o to właśnie chodziło.
Dyrektor pionu informacji i publicystyki p.Dorota Gawryluk zastąpiła Henia Sobierajskiego na wyraźne zlecenie (zasadniczo odbywa się to na zasadzie ultimatum) PiS. Sama zaś p. Dorota jest zdeklarowaną stronniczką PiS (obiektywnie zresztą doskonała prowadząca z warsztatem i dorobkiem). Zna swoją robotę , co z sympatią nie ma wiele wspólnego. Dziennikarz ma być obiektywny. Kropka. Komentator może sobie pozwolić na więcej. Polsat jest stacją o proweniencji 'rodzinnej' i tam odchodzącym na inne odcinki antenowe lub buisinesowe (to potężna firma, a tv to tylko jej niewielka część promocyjna), nie dzieje się nic złego. Ot nie ma ich na wizji. Gorzej jeśli ktoś zechce ją wykupić lub pozbawić konsesji, ale to inna bajka. Dementuję jedynie ów pseudo obiektywizm.
Zablokowany