amrowek pisze: ↑12 lis 2023, 14:48
A ja to tak lubię sobie pooglądać Polsat (jeszcze bo coś skręca w kierunku pis) TVPis ,no TVN to dla mnie tak samo przegina jak TVPis. Takie zapasy w błocie.
Mam bardzo podobne odczucie. Polsat chyba jako jedyna TV stara się (acz ze zmiennym szczęściem) zachować jakiś obiektywizm.
Oczywiście dziennikarz ma prawo do nie ukrywania swoich sympatii i antypatii - byle wyraźnie oddzielał przekaz od komentarza!
Ostatnio zauważyłem że juroposłowie z Pis nazywają siebie euro realistami a nie euro sceptykami. Taki tam niuansik
Do eurosceptycyzmu - przynajmniej w takim znaczeniu, w jakim używano tego słowa w latach 90. i na przełomie wieków - trochę im daleko. W każdym razie próby wyprowadzenia Polski z UE, wbrew koszmarnym wizjom europaranoików, nie podjęli.
A no i przyjęcie Juro to zamach na niepodległość Polski.
Tak radykalny nie jestem. Niemniej uważam, że być obecnie przyjęcie Euro jako waluty obiegowej w Polsce nie opłacałoby się nam i jeszcze długo tak zostanie. Jak dotąd mam wrażenie, iż skorzystały na tym jedynie gospodarki tak silne, jak choćby niemiecka. Możliwe, że kiedyś dołączenie do unii walutowej będzie dla nas opłacalne i wówczas pewnie będę za tym. Na razie wg mnie nie ma się co spieszyć.
ten znowu żeruje,
Ostatnio znów mi ktoś przypomniał, jak to kilkanaście lat temu PiS ostrzegał przed zagrożeniem militarnym ze strony Rosji. Wtedy się z nich śmiano tu i tam. Nie wiem, czy jeszcze komuś jest do śmiechu.
Jarosław Kaczyński w przemówieniu z okazji 105. rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości ostrzegał przed zmianami w traktach Unii Europejskiej, nad którymi toczą się obecnie debaty. - Polska może praktyce zmienić się w teren zamieszkały przez Polaków, ale rządzony z zewnątrz - stwierdził prezes PiS w Krakowie.
Oczywista hiperbola. Niemniej obawiam się, że np. zniesienie prawa veta ograniczyłoby naszą decyzyjność, w dalszej perspektywie być może umożliwiając także większe niż dziś zewnętrzne wpływy na naszą politykę wewnętrzną.
prawdziwi partidioci
Grupa uczestników Marszu Niepodległości w Warszawie przed jego rozpoczęciem deptała i pluła na flagi, m.in. Unii Europejskiej. Zdarzenie miało miejsce przy Rondzie Dmowskiego. Zdeptane flagi przypięto następnie do ciężarówki, która podąża razem z pochodem.
Dla mnie idioci, którzy koło patriotyzmu nawet nie stali. Ot, radykalni narodowcy - jeden z kosztów demokracji.