Zakupy płytowe (temat ogólny)

Wszystko na temat kupowania płyt
ODPOWIEDZ
Pilot

Post autor: Pilot »

Hm. Ciekawe, ciekawe. Na forum Tanie Winyle, maile od Hurtowniawinyli a sprzedajacy to MotoStorePl. :lol:

Zadowolony jestem bo płyty do najnowszych nie należą a jednak nie musiałem ich myć, wystarczyło szczoteczką przeczyścić, na igle nic się nie osadza. Przesłuchałem już prawie wszystkie, czasami jakiś mały trzask się pojawi, lecz na płytach nie zauważyłem ani jednej ryski. No i cena superowa. 30 płyt za 70 zeta plus przesyłka niewygórowana. Jestem zadowolony. Najbardziej podszedł mi Sinatra i chociażby dla tego jednego boxa warto było. Lecz i innymi nie gardzę, miło się słucha. Taki inny klimat muzyczny.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Pilot pisze:Na forum Tanie Winyle, maile od Hurtowniawinyli a sprzedajacy to MotoStorePl. :lol:
W sensie że TanieWinyle to tak naprawdę Hurtowniawinyli?
Ale się chłopak bawi :) Trzeba będzie to obserwować.
Nie chciałbym by jeden biznes operował choćby tutaj pod dwiema maskami...
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Pilot

Nie wiem w jakim sensie ale tak to wyglądało. Na Allegro jedna firma występuje pod różnymi nazwami. Jedno muszę im przyznać, co na opisie to w paczce, na maile szybkie odpowiedzi czyli same plusy dla Nich. I co również ważne było, w piątek po południu przelew a we wtorek płyty były u mnie. Pierwszy raz tak szybko bo do tej pory czekałem tydzień albo i do dwóch tygodni.
Fakt pozostaje faktem że na forum piszemy pod jednym nickiem a nie różnymi. Mam nadzieję że Hurtowniawinyli i Taniewinyle na forum to dwie różne firmy. Lokalizacja się zgadza. Lubuskie. Taki opis w aukcji i u Hurtowniwinyli.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Sprawdziłem stronę domową TanieWinyle. To jest jedna i ta sama osoba (bo firma to szczerze wątpię, choć przy hurtowych transakcjach za wyższe kwoty powinno się rozliczać z US ;) ).
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Pilot

Właśnie słucham tej płyty na YT. Czas na JJ do kolekcji. Warto inwestować w wydanie holenderskie?

http://allegro.pl/janis-joplin-pearl-ko ... 22779.html

Tak na marginesie czasu mam tylko 19 godz na decyzję, chyba że ktoś będzie szybszy.
kielek

Post autor: kielek »

Panuje opinia,że holenderskie tłoczenia są najmniej wartościowe,ale reguły nie ma.Sam mam kilkadziesiąt "Holendrów" i w kilku przypadkach mógłbym mieć jakieś tam zastrzeżenia(bo słyszałem ich "braci" z UK ,czy USA),ale ogólnie nie jest źle,bo nieco taniej można wyrwać wydania z tego kraju.
Mam kilka płyt od tego sprzedawcy i jak dotąd nie zawiodłem się na nim,a nieraz potrafi dorzucić jakiegoś bonusa ;) Jedynie pakowanie płyt mógłby dopracować nieco.
Pilot

Dzięki, już mi Winters naswietlił sprawę na SB. Z JJ nie mam pośpiechu, wiem że ta płyta przypadła mi do gustu więc czas zacząć polowanie. Konto na Ebayu już założone, PayPala mam więc nie ma problemu. Ta oferta z linku to niby i niedrogo za wydanie dwupłytowe i szybko ale czas powoli iść w jakość. Ilość potrzebną do słuchania już mam.
Awatar użytkownika
vinylpiotrek

Post autor: vinylpiotrek »

Ta niezbyt dobra opinia dotycząca holendrów odnosi sie najbardziej do CBS'u właśnie z lat 70 głównie.
Te z lat 60. i 90. , CBSy nawet sa raczej spoko.
Obrazek
Popo87

Re: Zakupy płytowe (temat ogólny)

Post autor: Popo87 »

Witam,

Właśnie zamierzam zakupić swoje pierwsze winyle na popularnym portalu aukcyjnym.
Chciał bym się was poradzić, czy warto to to zakupić.

http://allegro.pl/camel-mirage-japan-ob ... 12207.html

Nie mogę zlokalizować tego wydania na Discogs.
Awatar użytkownika
vinylpiotrek

Obrazek
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Post autor: JacK »

Jak kupowałem swoje pierwsze winyle to też się napalałem na japończyki, a potem mi przeszło :)
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
Awatar użytkownika
krolix

Post autor: krolix »

vinylpiotrek pisze:http://allegro.pl/camel-mirage-uk-press ... 60841.html
A nie prościej tak?
Taaaaa, na okładce nalepka, do tego co dość częste u tego sprzedawcy - brak wkładki. To już chyba lepiej kupić pełne wydanie na discogs czy ebay.
Awatar użytkownika
vinylpiotrek

krolix pisze:To już chyba lepiej kupić pełne wydanie na discogs czy ebay.
Albo uzbroi się w cierpliwość i poczekać aż wypłynie oś fajnego w korzystnej cenie, to popularna płyta.
Obrazek
Popo87

Post autor: Popo87 »

Dzięki za podpowiedzi, wiedziałem, że mogę na was liczyć.
Ta propozycja vinylpiotrek jest bardzo kusząca. 4 dni do końca aukcji, zobaczymy jak się rozwinie sytuacja. Jeżeli cena nie będzie jakaś chora to wezmę ją ;]
Awatar użytkownika
Winters

Post autor: Winters »

krolix pisze:Taaaaa, na okładce nalepka
To problem?
DIOMEDES KATO
ODPOWIEDZ