Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
domibobi
Gramofon: Sony PS X65

Re: Polityka

Post autor: domibobi »

Szelak pisze:
13 paź 2023, 19:35
Program wyborczy opozycji. Taki prymitywny.
To jest cel. Prymitywne bywa Twoje rozumowanie. Tu masz program demokratycznej opozycji:
Trzecia Droga:
https://polska2050.pl/trzecia-droga/12- ... iej-drogi/
Lewica:
https://drive.google.com/file/d/1B6D0z1 ... p=drivesdk
KO:
https://drive.google.com/file/d/1B-ET-N ... p=drivesdk

Program, o którym można w kampanii usłyszeć. W odróżnieniu od PiS - tylko straszenie Tuskiem.
Bez odbioru.
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra

Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Szelak pisze:
13 paź 2023, 19:34
pytania zawarte w Referendum są zgodne z polską racją stanu.
Nie masz zielonego pojęcia co to polska racja stanu. Ani co jest z niej wynika.
Awatar użytkownika
Szelak
Gramofon: Adam GS424/Lenco L75

Post autor: Szelak »

Wiem dobrze, ale skoro Ty reprezentujesz inną, to rozumiem Ciebie.
Awatar użytkownika
domibobi

Mam do Was pytanie, skoro jeszcze chwilę możemy pogadać w tym wątku. Ktoś z Was czytających (bo zapewnie, nie piszących) był w grupie niezdecydowanych i w dniach ostatnich dokonał wyboru?

@Rudinho Michale, pójdziesz?

Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

Szelak pisze:
Wszystkie pytania zawarte w Referendum są zgodne z polską racją stanu. Tam nie ma nic co by godziło w państwo polskie. Skąd ten ból?
Stąd że referendum jest niczym innym jak kampanią wyborczą pisiorów. I to prowadzoną za państwowe pieniądze. Nie rozumiesz tego naprawdę?
To wiele tłumaczy...

Koledzy, proponuje powyższe wziąc pod uwagę przy następnych wypowiedziach Kolegi i nie traktować go zbyt ostro... (lub poważnie, jak kto woli).
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

Szelak pisze:
13 paź 2023, 19:35
domibobi pisze:
Skoro o północy zamykamy, to warto przypomniec, żeby w lokalu wyborczym w niedzielę się nie pomylić...
Screenshot_20231013-114945~2.png
Program wyborczy opozycji. Taki prymitywny.
Nie, to po prostu stosunek społeczeństwa do złodziei i oszustów...
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

Szelak pisze:
Wszystkie pytania zawarte w Referendum są zgodne z polską racją stanu. Tam nie ma nic co by godziło w państwo polskie. Skąd ten ból?
A skąd ta hipokryzja? Czyja racja stanu Polski czy Pis bo to dwie rożne racje stanu. Pytania w referendum mówiąc obrazowo są z dupy. Ten który układał te pytania i je zatwierdzał to chyba część społeczeństwa ma za idiotów. To zwykły tani populizm bazujący na uprzedzeniach do innych nacji, wyznań. Co do bezpieczeństwa to jakoś tak ostatnio hasło wyborcze pis mija się z tym co się dzieje.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
Szelak

No nie są te pytania takie z dupy czy bez sensu. Dlaczego? Tusk, jak nie daj Bóg przejąłby władzę, to podważy wszystkie punkty zawarte w referendum. Poniekąd chodzi o to by związać mu ręce.
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

ja mam jeszcze nadzieję, że usłyszę kiedykolwiek z ust np. Kol. Szelaka albo Kol. Ryszarda albo Kol. Deszatie albo Kol. Domana jakiś konkret. bo na razie żadne pytanie, które zadał tu ktokolwiek, nie spotkało się z konkretną odpowiedzią. na oglądanie filmików z nieznanych źródeł nie mam ani czasu, ani ochoty, permanentne "hehe" wzbudza politowanie... ale za to dużo słyszę np. o racji stanu. no więc pytam - skoro racją stanu jest niewyprzedawanie majątku narodowego (swoją drogą ciekawy apel ponad 30 lat od obalenia komuny i rozpoczęcia prywatyzacji), to jak piewca polskiej racji stanu skomentuje sprzedaż Lotosu za czapkę gruszek? skoro racją stanu i żywotnym interesem macic naszych żon, matek, córek i kochanek, które wg pinokia na pewno zostaną zgwałcone przez hordy wygłodniałych słowiańskich ciał muzułmańskich przybyszy, jest zakaz napływu owych, to jak naczelny piewca polskiej racji stanu i pisdzielskiego sposobu na życie wyjaśni aferę wizową? i można tak jeszcze długo, ale chyba czas najwyższy przychylić się do diagnozy Kol. Dale'a...
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
Szelak

Do sprzedaży Lotosu zmusiła nas Komisja Europejska, był to wymóg, bo nie pozwoliłby na fuzję.
Jeśli do Polski trafią tacy uchodźcy jak ci z Lampedusy, z granicy z Białorusią, a jeszcze w wyniku wojny na Bliskim wschodzie trafi tu (Europa) pół świata arabskiego, to się zdziwisz. Tusk zrobi wszystko, w najmniejszych detalach co mu powie Unia.
Właśnie Jerzy Grunwald opowiada o tym co się dzieje w Szwecji, i mówi, że wraca do Polski, po kilkudziesięciu latach życia w Skandynawi.
Awatar użytkownika
domibobi

Szelak pisze:
13 paź 2023, 20:53
Do sprzedaży Lotosu zmusiła nas Komisja Europejska, był to wymóg, bo nie pozwoliłby na fuzję.
Jeśli do Polski trafią tacy uchodźcy jak ci z Lampedusy, z granicy z Białorusią, a jeszcze w wyniku wojny na Bliskim wschodzie trafi tu (Europa) pół świata arabskiego, to się zdziwisz. Tusk zrobi wszystko, w najmniejszych detalach co mu powie Unia.
Bezrefleksyjnie, w żaden sposób nie weryfikując, posługujesz się językiem rządzących (propagandy w pisowskiej telewizji). W dodatku jesteś głuchy i ślepy na m.in. dziennikarskie śledztwa. Dawno zapomnialłeś, że w wyborach rozliczamy rządzących, ich przyzależność jest drugorzędna. Tak niektórzy z nas zrobili 8 lat temu. Tak zrobią za 4 lata, jeśli tylko będzie taka możliwość...

Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

no to faktycznie jest konkret... a ile w tym logiki... pytałem o cenę, dowiedziałem się, że to KE... pewnie kazała tak tanio... żałuję po raz kolejny, że spytałem...
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
Szelak

W Europie są tysiące burd związanych z uchodźcami, i to takich poważnych. Ja wiem, że TVN tego nie pokaże. Poważne pobicia, katowanie normalnych ludzi przez uchodźców na ulicy, kradzieże, dewastowanie sklepów w biały dzień, rozbijanie i podpalanie samochodów, walki z policją. To nie są incydenty, to codzienność. A będzie jeszcze gorzej.
Ostatnio zmieniony 13 paź 2023, 21:22 przez Szelak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Szelak

domibobi pisze:
13 paź 2023, 21:03
Szelak pisze:
13 paź 2023, 20:53
Bezrefleksyjnie, w żaden sposób nie weryfikując, posługujesz się językiem rządzących (propagandy w pisowskiej telewizji). W dodatku jesteś głuchy i ślepy na m.in. dziennikarskie śledztwa. Dawno zapomnialłeś, że w wyborach rozliczamy rządzących, ich przyzależność jest drugorzędna. Tak niektórzy z nas zrobili 8 lat temu. Tak zrobią za 4 lata, jeśli tylko będzie taka możliwość...
Bezrefleksyjnie, w żaden sposób nie weryfikując, posługujesz się językiem opozycji (propagandy w tefałenowskiej telewizji). W dodatku jesteś głuchy i ślepy na m.in. dziennikarskie śledztwa (Reset, Gargas, Zielke). Dawno zapomnialłeś, że w wyborach rozliczamy rządzących - tak robimy to, ale i patrzymy też na opozycję, która niekoniecznie reprezentuje polskie interesy, ich przyzależność jest drugorzędna. Tak niektórzy z nas zrobili 8 lat temu. Tak zrobią za 4 lata, jeśli tylko będzie taka możliwość...
Ryszard13
Gramofon: Dual601,701,Denon57l

Post autor: Ryszard13 »

Można nie głosować w referendum nikt nikogo do tego nie zmusza,tu padają argumenty przeciw dla mnie nie zrozumiale,zawsze służyłem społeczeństwu z pomocą za czasów PO i PSL podbijając pieczątki i składając podpis dla młodych poszukujących pracy aby mogli dostać zasiłek po skończeniu nauki i jeżeli zajdzie taka potrzeba będę to robił nadal.
Mam też dobra radę dla tych co nie wezmą udziału w referendum, uczcie się Arabskiego, morze się kiedyś wam przydać.
A teraz to już u mnie cisza wyborcza.
Zablokowany