kabaret
https://www.youtube.com/watch?v=D1ryD_YH4js
Amnesty ... jak głosować bez referendum

https://www.facebook.com/amnestypolska/ ... cale=pl_PL
ja tam zaglądam od czasu do czasu
To się psychologii pewnie jakoś nazywa, ale ja się nie znam na psychologii. To jakaś projekcja jej własnych myśli na słuchających. Ona doskonale widzi co Kaczyński odpierdziela. Sama była niemal na szczycie tej piramidy władzy. Witała się z gąską. I dostała sztachetą w tył głowy. Ona sama myśli - Beata, zaciśnij zęby i głosuj. Tylko tak kasa będzie się zgadzać. W przeciwnym wypadku jak kadencja w PE się skończy, trzeba będzie wrócić do biblioteki. A i jakis prokurator może sie przyplątać.
Oj czekałem na ten film... Kawy dzisiaj nie potrzebuję. W sumie nie wiem co napisać. O ile wcześniej nie rozumiałem, jak można popierać tę zorganizowaną grupę przestępczą, tak teraz budzi we mnie wstręt obcowanie z tak skażonymi umysłami.
Te linki, te słowa, te wybory - niezrozumiałe.
Układ Banaś - Tusk.MARIAN BANAŚ: Idzie dobrze. Szefowi [Donaldowi Tuskowi] powiedz, że będziemy mieć bardzo dużą kontrolę i wpływ nad Konfederacją w związku z tym, że Kuba tam wszedł. (…) i nie ma obawy, że…
MAREK CHMAJ: i że na październik szykujesz kosz prezentów
MARIAN BANAŚ: …i rozumiesz koniec września, początek października i wtedy też będzie tutaj z waszej strony, żebyśmy to nagłaśniać… (…) Ja będę działał do ostatniej chwili, bo mnie nie obowiązuje żadna cisza wyborcza. …….Ja se zostawię na te trzy dni takie smaczki, że w dupę pójdzie, rozumiesz?
Przypomnij kto wybrał tego Banasia?Szelak pisze: ↑13 paź 2023, 11:31Układ Banaś - Tusk.MARIAN BANAŚ: Idzie dobrze. Szefowi [Donaldowi Tuskowi] powiedz, że będziemy mieć bardzo dużą kontrolę i wpływ nad Konfederacją w związku z tym, że Kuba tam wszedł. (…) i nie ma obawy, że…
MAREK CHMAJ: i że na październik szykujesz kosz prezentów
MARIAN BANAŚ: …i rozumiesz koniec września, początek października i wtedy też będzie tutaj z waszej strony, żebyśmy to nagłaśniać… (…) Ja będę działał do ostatniej chwili, bo mnie nie obowiązuje żadna cisza wyborcza. …….Ja se zostawię na te trzy dni takie smaczki, że w dupę pójdzie, rozumiesz?
Platforma dogaduje się z Konfederacją?
A robienie przez tyle lat szopki za państwowe pieniądze? To nie prowokacja? A wczorajsze skandaliczne zachowanie telewizji publicznej przed wystąpieniami prezydenta i Marszałka? Jak to nazwiesz? Potrafisz uczciwie, przyzwoicie, powiedzieć? Bo jestem ciekawy.Ryszard13 pisze: ↑13 paź 2023, 11:27czy to jest normalne, jawna prowokacja;
https://www.youtube.com/watch?v=khC1cUP5QUY
Proponuje lekcję historii współczesnej. Poczytaj sobie o roli Banasia na początku panowania pisu - co zrobił - połączył urzędy celne ze skarbowymi, popatrz na statystyki zwalczania przestępczości ekonomicznej obu tych organizacji przed połączeniem, nie wiem czy te dane są ogólnie dostępne, ale byś był zaskoczony jak skrajnie mogą się różnić. Zobacz jak obecnie to wygląda. Zobacz jaki finał mają te sławne "sprawy vatowskie". I zastanów się teraz, przez pryzmat tego, mając w pamięci historie "kamienicy" i powiązania, wiedząc że na stanowisko szefa NIKU został wyniesiony przez pis, zastanów się nad sensem tego...