Często mocno związani z Warszawą. Często postaci wybitne. Nie mam problemów, że są patronami ulic.
Polityka
- Szelak
- Gramofon: Adam GS424/Lenco L75
- amrowek
Re: Polityka
Nie nie chodziło mi o to. Tylko np wiadomo jest Lenona, I.Ghandi . z Żydami był ten problem część z nich popierała CCCP albo przyszli z 1AWP oraz to , ze u nas występuje antysemityzm pod różną postacią , czy to przed II WŚ czy za Gomułki. Również , różnie układały nam się stosunki z Izraelem . W najnowszej historii też.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
są książki. i artykuły w czasopismach. wikipedia nie jest najlepszym źródłem zdobywania wiedzy.
oczywiście, że nie będą wiedzieli, nie od dziś wiadomo, że to wszystko kłamstwo a poza tym pinokiowi się należało... ktoś napisał, że opozycja wygrała ustawiony mecz na wyjeździe. pseudo-debata ustawiona pod jednego zawodnika, marne. no ale czego się spodziewać...
Hołownia moim zdaniem wygrał, nie wiem, czy nie zaważyło obycie telewizyjne. był wyluzowany w odróżnieniu od Donka. umiał rzucić celną ripostę. odruch wymiotny przy permanentnym, i ze strony prowadzących, i matołusza, nawiązywaniu do rządów platformy. ja nie wiem, to jakiś syndrom sztokholmski? jeżeli pisiory wtopią, to chyba umiem wskazać kozła ofiarnego i twarz porażki.
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
- domibobi
- Gramofon: Sony PS X65
Mnie bardzo takie podsumowanie się spodobało...
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
cyfra: Tidal / Wiim Ultra
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
- Szelak
- Gramofon: Adam GS424/Lenco L75
- kinky
- Gramofon: Philips 5877
Generalicja ucieka z tonącego okrętu?
Szef Sztabu Generalnego Wojska Polskiego gen. Rajmund Andrzejczak i Dowódca Operacyjny gen. Tomasz Piotrowski podali się do dymisji - informuje Rzeczpospolita.
Szef Sztabu Generalnego Wojska Polskiego gen. Rajmund Andrzejczak i Dowódca Operacyjny gen. Tomasz Piotrowski podali się do dymisji - informuje Rzeczpospolita.
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gdyby nie ten wątek to byś czytał o polityce gdzieś pomiędzy Milesem, a gramofonami Sony. Tak było, może jeszcze ktoś pamięta.
Od 2020 tego problemu już nie ma.
Covid - każdy miał jakieś opinie, było dużo strachu, także dramaty ludzkie, a forum powinno udawać że nic się nie dzieje?
Ruchy antyszczepionkowe są starsze niż Covid.
To nie jest krytyka, ale jestem zdziwiony że obecność tych tematów to "upadek forum", skoro de facto nie ma obowiązku ani czytania ani udzielania się tutaj.
Ja z Szelakiem, Latro czy Domanem normalnie mogę pogadać o sprzęcie czy muzyce w innych działach, pomimo że każdy z nas ma różne poglądy na ten czy inny temat.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Ale tego Tomciu nie napisałeś i to jest właśnie manipulacja w czystej formie.
Ot socjotechnika pominięcia. Niby nic, a jednak.
" Najważniejsze zabytki Jerozolimy to zarazem najistotniejsze miejsca kultu religijnego dla chrześcijan, muzułmanów i Żydów."
Żarcik taki Tomciu z tymi Alejami, a Ty od razu 'antypolskie' po swojemu i palić ryż każdego dnia wraz z Zieloną granicą i Hollandową na łyso! No proszę. Wyluzuj gacie. Nie ma się co obruszać i tak wtopicie

Współczesna czarownica to nie Holland, a Holecka. Kompletna antyteza prezenterki telewizyjnej.
"W jednej ze scen filmu Balian spytał go, ile warta jest Jerozolima, on zaś odrzekł najpierw: „Nic”, by chwilę później dodać: „Wszystko”. Kroniki nie potwierdzają takiej wymiany zdań, ale to wyjątkowo prawdziwe zmyślenie."
Wczoraj Bosak i tak rozłożył wszystkich na łopatki konsekwencją, przygotowaniem i erudycją. Gdyby nie Pani Wielgus byłby wygranym tej niby ' rachujanej debaty'. Rozłożył, bo schemat narzucony przez piswizję nie pozwolił na polemikę z jego świadomie zatajonym programem. No ale pisałem wcześniej, że to wytrawny polityk i jeden z lepszych w kraju. Szkoda, że po złej stronie. Nie tylko on zresztą wśród 'nazioli'.
Populizm Hołowni też wypadł bdb, ale to populizm emocjonalny zaledwie. Natomiast Wasz Szeptun Skupowalnik Ziemi Wszelakiej, był żenujący. O Pinokjó piszę, żeby byłą jasność. Gość ma psychozę minionego, a tymczasem kupy sadzone przez jego popleczników pokrywają krajobraz ziemi oranej pisowskim lemieszem niegodziwości.
Ogólnie to dupiata ta rachujowa 'debata'.
..ale,ale jak pisałem wczoraj, ATM nie wpuścił wiernych i niewiernych za ogrodzenie. C.b.d.o.
- amrowek
Ale dziś i tak wszystkie partie których kandydaci brali udział w debacie ogłosili li tylko sukces

- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
- Frey
- Gramofon: Dual 604
Wystarczy zadbać o to żeby ich nie było.
Powinno. Jak z każdym tematem niezwiązanym z tematyką forum, który tak bardzo dzieli ludzi i nie ma szans, aby jedna strona przekonała drugą. Od tego są te wszystkie twittery, facebooki i inne komentarze na onecie.
Ty potrafisz, inni nie potrafią. Jak ktoś w jednym temacie wypowiada się jak cham i prostak to ktoś będzie chętny dyskutować z nim w innym? Wątpię. Dlatego uważam, że między innymi te dwa tematy przyczyniły się do tego, że na forum dzieje się niewiele ciekawego od dłuższego czasu.Wojtek pisze: ↑10 paź 2023, 10:22
To nie jest krytyka, ale jestem zdziwiony że obecność tych tematów to "upadek forum", skoro de facto nie ma obowiązku ani czytania ani udzielania się tutaj.
Ja z Szelakiem, Latro czy Domanem normalnie mogę pogadać o sprzęcie czy muzyce w innych działach, pomimo że każdy z nas ma różne poglądy na ten czy inny temat.
PS. Najlepsi są Ci frustraci, którzy od miesięcy wypowiadają się tylko i wyłącznie w tym temacie. Dla nich to musi być forum winylowe pełną gębą

Ostatnio zmieniony 10 paź 2023, 11:05 przez Frey, łącznie zmieniany 1 raz.
Dual 604 || Dual M20E || Buphono
Audiolab 6000CDT || Wiim Ultra || Denafrips Enyo 15th
Atoll PR200 Signature || Atoll AM100 Signature || Infinity RS6000A
AKG K271 Studio || Audio-Technica ATH-AD500X || Sennheiser Momentum M2 || Bowers&Wilkins PX7 S2
Audiolab 6000CDT || Wiim Ultra || Denafrips Enyo 15th
Atoll PR200 Signature || Atoll AM100 Signature || Infinity RS6000A
AKG K271 Studio || Audio-Technica ATH-AD500X || Sennheiser Momentum M2 || Bowers&Wilkins PX7 S2
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Bo obiektywnie w tak przyjętej formule De Baty każdy w istocie z uczestników przekazał namiastkę clou programowego na ile to było w ogóle możliwe. Dobre i to. Nawet Matołusz nie odbiegł ani na milimetr od oficjalnej linii negacyjnej partii. W sumie to on akurat jest bodaj jedynym, którego wypowiedzi nic konstruktywnego nie wniosły. Natomiast zapewne czuje się spełnionym, bowiem twardogłowy elektorat jego partii niczego po tej debacie nie oczekiwał, a jedynie kontynuacji prostackich przytyków i połajanek z kilkunastoletnim rodowodem. Takie kotlety odgrzewane i podane z wymuszonym pseudo przytupem, choć wszyscy wiedzą, że to pis pomielony razem z budą w kaczych piórach. Było nie było tancerka z piórami w dupie zawsze robi wrażenie na maluczkich bez względu na wygląd czy to Moulin Rouge, czy to Przysucha. Błazen to zawsze jednak błazen.
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
Wątek o polityce wydzielił Wojtek z „ale jaja”. Na okoliczność pewnej dyskusji jeden z mocno zacietrzewionych i pewnych swej nieomylności adwersarzy dorobił mi nawet drugą (po pro-tuskowej) gębę - spadkobiercy komunistycznych elit, piewcy stanu wojennego itp. Tylko dlatego, że w treści początkowych stron nie odnalazł genezy tego wydzielenia. Dużo forów ma taki „wentyl” - a że ostatnio dość popularny? Może frustracja w narodzie tym wszechobecnym dobrobytem i nieustającym pasmem sukcesów na każdym polu zbliża się do poziomu krytycznego?Wojtek pisze: ↑10 paź 2023, 10:22Gdyby nie ten wątek to byś czytał o polityce gdzieś pomiędzy Milesem, a gramofonami Sony. Tak było, może jeszcze ktoś pamięta.
Od 2020 tego problemu już nie ma.
Covid - każdy miał jakieś opinie, było dużo strachu, także dramaty ludzkie, a forum powinno udawać że nic się nie dzieje?
Ruchy antyszczepionkowe są starsze niż Covid.
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
- amrowek
A może:
"Politycy zasięgajcie porad gastrologów, co obywatel może jeszcze strawić"

- chudy_b
Nie odbierałbym tak tego. Decyzja generalicji ogłoszona na tydzień przed wyborami jest bardzo silnym działaniem politycznym. To prawie jak głosy wrzucone do urny. Miedzy PISem a wojskiem musi dziać się bardzo źle. O co poszło, to tego nie wiem. Ale musi być bardzo grubo. Ja to odbieram jako ostry protest przeciwko władzy i jasne wskazanie dla społeczeństwa przed wyborami.