Na podłogę doszły jeszcze dwie sztuki: EAS Jap z serii Contry Flag na Apple - ale miałem już wcześniej jak na fotce, to poszedł do kolegi i kolejny seryjny, nie numerowany, a wydanie bardzo fajne na świetnych matrixach gdzieś 76-86**, a zatem jeszcze na 99% będzie z pierwszego masteru przed remixami. Okładka piękna jak na WA z epoki, co prawda golas bez dodatków, ale to sobie można pozyskać na spokojnie.
Obie pozycje satelitarne u mnie, bowiem dubletow (EAS to nawet 3th, bo staram się o czarny Odeon z 1992 - też country flag, ale "bez wizerunków, a jedynie sama flaga country". Na razie pudło, bo ceny z kosmosu (głownie transport, cło i podatek biją tu rekordy wyobraźni), ale to się wytnie.
** dokładnie mam niedoidentyfikowany ale obiecałem kumplowi, że to zrobię na spokojnie, bo coś mi się zdaje, że to diablo dobre wydanie. Jednak oparło się discogsowu.. co specjalnie mnie nie dziwi, ale również Collectors i tu już trochę jestem zawiedziny, choć u Spizera znalazłem press o identycznych matrixach ale wydany w Niemczech. Info mam potwierdzone przez ludzi ze Stevie Hoffmana, bo ktoś ma też ten egzempl. i nawet fotki swojego mi podesłał, a ja jemu. No nic szukamy, bo przecież trzeba gonić króliczka, a nie od razu na ruszt i w buraczkach.
Ale liczę, że to będzie ostatni press nieremasterowany, zatem kolekcjonerskie "mniam"

Nawet jeśli nie to i tak fajnie, bo Beatlesów rzadkich i zacnych liczymy do pierwszego remasteru lub do 10 Press. (jeszcze jedna pozycja książkowa WA do mnie nie dotarła, ale już mam nabytą i nawet oglądałem via WhatsApa bo przyszła własnie i czeka na transport do RP) - to może dać identyfikację i rozwiązanie tajemnicy.
Teraz się nastawiam na numeryczne nadal i Red Wax'a, który to zapewne spowoduje drenaż kieszeni, ale co ja Q mogę?
(mam już Revolver i Help - i to gra!.. no i wygląda prawie jak Kazik na Red, a btw 11 października ukazuje się Anniv - Red KC na 2LP oraz innych wersjach upp w wydaniach nie dla "normalnych ludzi", trzymajcie się zatem za portfele/info via net i np Teraz Rock IX/24).
Tu ów inkryminowany, a tajemniczy nieco jak na ów czas: