Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Re: Polityka

Post autor: Bart_S »

Szelak pisze:
13 wrz 2023, 08:38
No jak napisał Kamil Dziubka
Dziennikarz, reporter wideo i prezenter w Ringier Axel Springer Polska
to musi być dobre.
Przypomnisz Panie Kolego w jakiej gazecie bodajże wicenaczelnym był dzisiejszy szczuj Karnowski?
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Ryszard13
Gramofon: Dual601,701,Denon57l

Post autor: Ryszard13 »

Czy nikogo nie dziwi że filmy czy książki stawiające w złym świetle Polaków ,są nagradzane nagrodami międzynarodowymi.

Ringier Axel Springer nie zatrudnia żadnych dziennikarzy,jest tylko wydawcą.
Awatar użytkownika
Szelak
Gramofon: Adam GS424/Lenco L75

Post autor: Szelak »

domibobi pisze:
13 wrz 2023, 08:48
Szelak pisze:
13 wrz 2023, 08:36
domibobi pisze:
13 wrz 2023, 07:14
widziałeś film, że oceniasz? Pewnie wystarczyła Ci rekomendacja …….
W Rosji zachwyceni są filmem.
Wystarczy
Ni chuja nie widzieli ale są zachwyceni... Nie łykaj propagandy jak pelikan bo się w końcu udławisz...
Co się gotujesz :lol: . Kto miał tam widzieć to widział.
Awatar użytkownika
Szelak
Gramofon: Adam GS424/Lenco L75

Post autor: Szelak »

Ryszard13 pisze:
13 wrz 2023, 08:58
Czy nikogo nie dziwi że filmy czy książki stawiające w złym świetle Polaków ,są nagradzane nagrodami międzynarodowymi.

Ringier Axel Springer nie zatrudnia żadnych dziennikarzy,jest tylko wydawcą.
Mnie nie dziwi.
Awatar użytkownika
domibobi
Gramofon: Sony PS X65

Post autor: domibobi »

Screenshot 2023-09-13 at 09-30-40 Główna _ X.png
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra

Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
Awatar użytkownika
chudy_b

Post autor: chudy_b »

domibobi pisze:
13 wrz 2023, 07:16
A tu ciekawe podsumowanie, szczególnie ostatnie zdanie.

Screenshot_20230913-070131~2.png
Kupiłem, przeczytałem. Nie określiłbym opisanych tam sytuacji aż tak ostro. Ale książka uświadamia trochę jak funkcjonuje partia, szczególnie rządząca. I utwierdza mnie w przekonaniu, ze wolałbym szamba dziurawą beczką wywozić, niż zarabiać na życie, nawet miliony, jako polityk.

Z nowości - dzisiaj krąży artykuł o kredytobiorcach nabitych w stałe stopy. No ja pierd.. Czy ludzie naprawdę są aż takimi finansowymi ignorantami? I rada żeby refinansować kredyt. Ani słowa o kosztach takiej operacji.
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

Ryszard13 pisze:
13 wrz 2023, 08:58
Ludzi na pewnym poziomie inteligencji nie dziwi. Bo znają mechanizmy.
Widzisz, rządy prorosyjskie i ich media, będą film chwalić, bo wpisuje się w retorykę "tych złych Polaków" - to jasne chyba i nie dziwi?
Natomiast co do nagrody otrzymanej w Wenecji, nie można tego oceniać bez znajomości samego konkursu. Czy zadałeś sobie odrobinę trudu i zapoznałeś się z innymi filmami nagrodzonymi? To wszystko są filmy bazujące na emocjach, frazesach i hasłach, o potrzebie tolerancji, równości czy humanitaryzmu. Piszę "frazesach itp", ponieważ do nich zostały sprowadzone zdarzenia wskazane w tych utworach, one nie mają zwrócić uwagi na problem, one mają, poprzez oddziaływanie na psychikę odbiorcy, przynieść rozgłos twórcy. Lub wywołać określone uczucia u odbiorcy.

Mamy to doskonale widoczne na przykładzie "Zielonej granicy" - nie ma tam pokazanych młodych mężczyzn rzucających kamieniami w polskich mundurowych, nie słyszałem aby pokazane były tam sceny zorganizowanego przekraczania granicy pod osłoną służb białoruskich, brak jest informacji o zorganizowanych grupach przerzutowych, nie podają również kosztów takiej wycieczki na zachód. Nic, co by mogło zasiać wątpliwość u widza. Pani Holland mówi o potrzebie humanitaryzmu i ochrony...
Osobiście jestem bardzo humanitarny i chronię - w pierwszej kolejności własne dzieci i rodzinę. Czy czuję się zagrożony?
Na to pytanie, niech każdy sobie odpowie, zapoznawszy się z tym co się dzieje we Francji czy krajach skandynawskich - w dzielnicach opanowanych przez imigrantów.

ps. żeby nie było nieporozumień, emigranci z Ukrainy, czy Białorusi, są w stanie z nami współegzystować, stając się równoprawnymi i szanowanymi obywatelami, bo respektują zastane prawo, pracują, często ciężko na swoje utrzymanie.
Ryszard13

ps. żeby nie było nieporozumień, emigranci z Ukrainy, czy Białorusi, są w stanie z nami współegzystować, stając się równoprawnymi i szanowanymi obywatelami, bo respektują zastane prawo, pracują, często ciężko na swoje utrzymanie.
Może i tak będzie,jednak moi dziadkowie i ojcowie pochodzący z Kresów wschodnich,niestety już nie żyją ,nie byli by takimi optymistami z ich opowieści płynęły inne spostrzeżenia,człowiek w nowym środowisku zachowuje się inaczej,to tak jak z udomowieniem dzikiego zwierzęcia na razie jest posłuszne i łagodne ale do czasu jak odezwie się jego natura.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

chudy_b pisze:
13 wrz 2023, 10:21
Z nowości - dzisiaj krąży artykuł o kredytobiorcach nabitych w stałe stopy. No ja pierd.. Czy ludzie naprawdę są aż takimi finansowymi ignorantami? I rada żeby refinansować kredyt. Ani słowa o kosztach takiej operacji.
A bo to jest taki typ człowieka co zawsze musi wygrywać i nie rozumie co to ryzyko.
Ci sami ustawiali się w kolejce po kredyty frankowe, a potem płacz (choć niezaprzeczalnie była w tym też wina banków).
Ryszard13 pisze:
13 wrz 2023, 11:13
jednak moi dziadkowie i ojcowie pochodzący z Kresów wschodnich,niestety już nie żyją ,nie byli by takimi optymistami
Uwielbiam takie "historyczne" argumenty :D Bo ludzie i narody się nie zmieniają.
Moi pradziadkowie raczej niezbyt pozytywnie by się wypowiadali o Niemcach, bo wojna światowa była trochę przypałowa jednak.
Tyle że ich zdanie "z wtedy" miałoby tak jakby zerowe znaczenie dzisiaj, po 80 latach od wojny.
Ryszard13 pisze:
człowiek w nowym środowisku zachowuje się inaczej,to tak jak z udomowieniem dzikiego zwierzęcia na razie jest posłuszne i łagodne ale do czasu jak odezwie się jego natura.
Brzmi jak Polaczki w Niemczech czy UK, co nie? :morda:
Doman się szczyci że w USA spędził kawał czasu - czyżby to go tak wynaturzyło czy jednak inne bodźce, bliższe ojcowizny?

Przykro się czyta takie wypowiedzi kipiące od ksenofobii.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Jozi
Gramofon: Sony PS-X60

Post autor: Jozi »

Ryszard13 pisze:
Może i tak będzie,jednak moi dziadkowie i ojcowie pochodzący z Kresów wschodnich,niestety już nie żyją ,nie byli by takimi optymistami z ich opowieści płynęły inne spostrzeżenia,człowiek w nowym środowisku zachowuje się inaczej,to tak jak z udomowieniem dzikiego zwierzęcia na razie jest posłuszne i łagodne ale do czasu jak odezwie się jego natura.
Rysiu w punkt.
Moja mama tez nie żyje a mogłaby wiele przekazać, co tam się działo.
Jest gdzieś z ostatnich dni filmik z tresury niedzwiedzia, tresowany zrobił z trenerem :D :D :D .
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-(Analog)]
[ Tidal Hifi, Wiim Pro Plus, Onkyo 7030C-(Cyfra)] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

Ryszard13 pisze:
dzikiego zwierzęcia
Ryszard13 pisze:
do czasu jak odezwie się jego natura
https://www.youtube.com/watch?v=sXPqPF3N3_E

Film ze strony Ośrodka Monitorowania Zachowań Rasistowskich.
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Ryszard13

Przykro się czyta takie wypowiedzi kipiące od ksenofobii.
To są fakty fakty jakich uczestniczyła moja rodzina,ja nic nie mam do Ukrainców bo znam ich tylko z opowiadań

Nie wiem na czym opiera się pańskie spostrzeżenia,ale mógłbym też napisać ze są cyniczne.
Awatar użytkownika
Peter007
Gramofon: Dual 721

Post autor: Peter007 »

Jozi pisze:
13 wrz 2023, 11:36
w punkt
A to nie Ty pisałeś, że nie należy każdego ruskiego przyrównywać do Putina a Białorusina do Łukaszenki? Ruscy i Białorusini nie wszyscy źli ale Ukraińcy wszyscy?
Ryszard13

Bardzo wyważona i rozsądna wypowiedz.

https://www.youtube.com/watch?v=EonYO4fYkVs
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

Ryszard13 pisze:
Jozi pisze:
13 wrz 2023, 11:36
Rysiu w punkt.
Moja mama tez nie żyje a mogłaby wiele przekazać, co tam się działo.
Jest gdzieś z ostatnich dni filmik z tresury niedzwiedzia, tresowany zrobił z trenerem :D :D :D .
Mam częste kontakty z Ukraińcami - skoro o nich mowa, na co dzień w różnych "środowiskach życiowych". Mam w swojej rodzinie również różne historie, ukraińskie, niemieckie, nawet radzieckie ...
O ile pamięć należy zachować, jak ktoś chce, nie musi się bratać, o tyle "pałowanie" kogoś tylko za sam paszport, jest takie trochę ... pisiurskie?
Prosty przykład, wjechała kobieta z dwojgiem dzieci, mąż został - walczy, kobieta wjechała używanym golfem, z dwoma walizkami. Trafiła na dobrych ludzi, przetrzymali ja przez kilka tygodni. W ciągu tego czasu zaczęła pracować (najpierw na czarno, przy sprzątaniu w segmentach blokowych, potem legalnie w sklepie). Dzieci chodzą do szkoły. Czyste i zadbane. Kobieta pracuje tak że aż miło iść do sklepu, wcześniej było tam zatrudnionych kilka "studentek" - poziom obsługi był żenujący. Czyżby niektórzy bali się konkurencji uczciwie pracujących "ze wschodu" ?
Zablokowany