Sa jeszcze w rowerach hamulce które również oszczędzają obręcz - rolkowe (Shimano - rowery miejskie) czy bębnowe (np. Sachs / Sturmey Archer - starsze rowery i niektóre holenderki) W moim dojazdowym rowerku mam bębnowe (coś jak w starej WSKahaja pisze: ↑24 sie 2023, 17:40Czar pryska jednak jak jest mokro, czy jak się obręcz rozcentruje. Jeden z głównych powodów popularności tarczówek to brak konieczności zmiany obręczy po jakimś czasie
Rowery
-
grzehu82
Re: Rowery
Creative E-MU 0204 || Rotel RA-12 || Heco P3302 || Superlux HD 681 ||AKG K551
Onkyo C-7030 || Onkyo TX-8020|| Grundig Box 353 ||Yamaha R-S700|| Yamaha RX-E410 || Saba Box C450
Onkyo C-7030 || Onkyo TX-8020|| Grundig Box 353 ||Yamaha R-S700|| Yamaha RX-E410 || Saba Box C450
- domibobi
- Gramofon: Sony PS X65
Taki spacerek rowerowy z przerwą na rybkę i burzę
https://strava.app.link/yD5H6gHbACb
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
- domibobi
Dokładnie tutaj https://maps.app.goo.gl/WR7gPpGnZF5uFFyX6
Wędzony pstrąg na ciepło wymiata ...
I piwko jakieś ciekawe można wypić ...
Pamiętaj o płaszczyku przeciwdeszczowym
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Dzięki Dom, pacz Pan byłem też w Sąspowskiej akurat w skałach, cholera. Super gdybym skręcił na Ojców stricte to pewnie jakoś po drodze by było.
Taaa, prezerwatywkę wożę 'must have' w obecnym klimacie.
Moja jest czarna, the best na upały
No fajnie to jest projekt w takim razie wycieczkowy. Super! Jura rządzi
Taaa, prezerwatywkę wożę 'must have' w obecnym klimacie.
Hihi, bo ja wiem? Różowe Czuby raczej, taki projekt Maryla miała gdzieś w latach 90tych
Moja jest czarna, the best na upały
No fajnie to jest projekt w takim razie wycieczkowy. Super! Jura rządzi
- jaca1970
- Gramofon: JVC Ql-Y3F
Szlak Orlich Gniazd zdobyty, 3 dni 200km. Z Częstochowy do Krakowa. Bylo wszystko. Dobra pgoda, zgubienie trasy, wypadek karetka pogotowia... Pany i zewrwane pedały, trudą trase wyznaczył kolega, dlatego bedziemy pamiętać długo, oj długo....
Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaculek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
- jaca1970
- Gramofon: JVC Ql-Y3F
Jurajska pomarańcza super piwko, odkrycie naszego wyjazdu
Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaculek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
- domibobi
Nie będę się kłócił
- Piterski
- Gramofon: Pioneer PL70LII
Góry to fajna sprawa, trudno coś z nimi porównywać.
Ja zaś szukałem ostatniego docinka "zielonego" szlaku rowerowego z Legionowa do Jabłonnej. Moim zdaniem oznaczenia zostały celowo usunięte.
Przy okazji przetestowałem moje nowe oświetlenie rowerowe i cyknąłem taka trochę klimatyczną fotkę na kładce pieszo rowerowej za elektrociepłownią.
To był tylko ostatni odcinek, a na liczniku stuknęło mi 40km. Sądzę że cała pętla może przekroczyć 60km. Może uda mi się zarejestrować jej ślad cyfrowy.
Ja zaś szukałem ostatniego docinka "zielonego" szlaku rowerowego z Legionowa do Jabłonnej. Moim zdaniem oznaczenia zostały celowo usunięte.
Przy okazji przetestowałem moje nowe oświetlenie rowerowe i cyknąłem taka trochę klimatyczną fotkę na kładce pieszo rowerowej za elektrociepłownią.
To był tylko ostatni odcinek, a na liczniku stuknęło mi 40km. Sądzę że cała pętla może przekroczyć 60km. Może uda mi się zarejestrować jej ślad cyfrowy.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
- Peliks
- Gramofon: Składak
Wróciliśmy
z krótkiego wypadu na północ.
Cztery dni w Norwegii i siedem w Szwecji. W tzw. międzyczasie
nakręciliśmy na rowerach prawie 100 km.
Na pierwszym zdjęciu w tle Glomma najdłuższa rzeka Norwegii
Na drugim Norweskie szuterki klasy premium
Na trzecim w tle wątpliwej urody kaczka
wykonana z zużytych opon w Orebro (Szwecja).
Cztery dni w Norwegii i siedem w Szwecji. W tzw. międzyczasie
Na pierwszym zdjęciu w tle Glomma najdłuższa rzeka Norwegii
Na drugim Norweskie szuterki klasy premium
Na trzecim w tle wątpliwej urody kaczka
Sony/Denon/ADC/Ortofon/Micro Seiki PreamPD La Hiraga Entre Hegel H300 MC Systems M3
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Grace F-8L Goldbug Medusa Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Grace F-8L Goldbug Medusa Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
- kinky
- Gramofon: Philips 5877
Weekend i urlopy rowerowo udane jak widzę
Jak wszyscy to wszyscy
Śladami Słowackiego, Balladyny, Goplany i Piasta + atrakcie.
Jak głoszą miejscowe podania mógł pochodzić lub mieszkać w Warzymowie, o tym, że Rzepicha, żona Piasta pochodzi z tej wioski słyszałem już od dziecka. Wakacje spędzałem u dziadków tuż obok, w wiosce Goplana. Za komuny miastowe dzieciaki myślały, że mieści się tam fabryka czekolady
W Warzymowie stoi stary, gotycki kościółek z ok. 1440 roku.
https://www.galeriawielkopolska.info/warzymowo/
Jak wszyscy to wszyscy
Śladami Słowackiego, Balladyny, Goplany i Piasta + atrakcie.
Jak głoszą miejscowe podania mógł pochodzić lub mieszkać w Warzymowie, o tym, że Rzepicha, żona Piasta pochodzi z tej wioski słyszałem już od dziecka. Wakacje spędzałem u dziadków tuż obok, w wiosce Goplana. Za komuny miastowe dzieciaki myślały, że mieści się tam fabryka czekolady
W Warzymowie stoi stary, gotycki kościółek z ok. 1440 roku.
https://www.galeriawielkopolska.info/warzymowo/
Ostatnio zmieniony 28 sie 2023, 13:09 przez kinky, łącznie zmieniany 1 raz.
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
- Piterski
Byłem kiedyś w czasach studenckich w Szwecji, bardziej na północ. Podobało mi się tam i tak planuje by na któryś urlop pojechać do krajów Skandynawskich.
kinky, to tak na jeden raz czy dzieliliście ten odcinek? Ile to łącznie się wam udało przejechać?
kinky, to tak na jeden raz czy dzieliliście ten odcinek? Ile to łącznie się wam udało przejechać?
- kinky
- Gramofon: Philips 5877
Trasa na mapce to jeden dzień, sobota, ok. 45km, ale padła mi bateria (czerwona flaga na promie przez J. Gopło, fajna atrakcja tak na marginesie) więc brakuje odcinka do punktu startu i zamknięcia pętli (zielona flaga).
W piąt i niedz nie rejestrowałem trasy, łącznie pewnie ok. 100km wyszło, na lajcie takie wycieczki z postojami na pluskanie w Gople i nawadnianie organizmu pifkiem z kija, upał był morderczy.
Dodam jeszcze, że kanał i śluza na fot to kanał Warta - Gopło, część Wielkiej Pętli Wielkopolski, niedaleko śluzy wpada do kanału Noteć, płynie przez Gopło i dalej do Bydgoszczy, Nakła n. Notecią, Gorzowa Wlkp, powrót przez Poznań do Konina. Albo w drugą stronę.
Można tez do Odry, Niemiec, Holandii i dalej...
Niestety jest bardzo duża susza hydrologiczna, niskie poziomy wody (w Gople ok. 1 metr mniej niż wiosną), zaniedbane kanały i rzeki, ale powoli pracują i reanimują ten szlak, powstaje coraz więcej marin na trasie. Mnóstwo atrakcji po drodze, funkcjonują czartery z houseboat'ami i wszelkiego typu łódkami.
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
- Piterski
Dzięki, fajnie jest pokazywać sygnalizować takie miejsca. Jak sam piszesz na jakiś weekendowy wypad jak znalazł.
- Piterski
Myślałem, że nakręcę więcej kilometrów bo pogoda ostatnio nawet dopisuje ale nadwyrężyłem mocniej prawe kolano i udało się dobić tylko do 1500km.
Ortopedę mam dopiero na początku listopada więc dałem sobie 3 dni oddechu i od poniedziałku kręcę dalej. Tylko tak jak dziadek, na miękko bez przeciążania kolana by coś w nim nie strzeliło. Nawet kobiety mnie potrafią wyprzedzić
Nie wiem czy macie jakieś doświadczenia z kontuzjami kolan? Mi się wydaje, że to jakieś ścięgna wiązadła przeciążyłem. Na razie w oczekiwaniu na NFZ kupiłem 4Flex i koncentrat jakiegoś omułka zielonowargowego. Przyjdzie to będę zażywał i dalej delikatnie starał się pedałować dopóki aura pozwala, tyle tylko że żal iż w jakiś teren nie bardzo mam odwagę pojechać, bo tam się nie da jechać delikatnie, przynajmniej nie cały czas.
Ortopedę mam dopiero na początku listopada więc dałem sobie 3 dni oddechu i od poniedziałku kręcę dalej. Tylko tak jak dziadek, na miękko bez przeciążania kolana by coś w nim nie strzeliło. Nawet kobiety mnie potrafią wyprzedzić
Nie wiem czy macie jakieś doświadczenia z kontuzjami kolan? Mi się wydaje, że to jakieś ścięgna wiązadła przeciążyłem. Na razie w oczekiwaniu na NFZ kupiłem 4Flex i koncentrat jakiegoś omułka zielonowargowego. Przyjdzie to będę zażywał i dalej delikatnie starał się pedałować dopóki aura pozwala, tyle tylko że żal iż w jakiś teren nie bardzo mam odwagę pojechać, bo tam się nie da jechać delikatnie, przynajmniej nie cały czas.